SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise
Canal de Youtube de Satan Arise Satan Arise Twitter Satan Arise Facebook

Legion + Injector + Guadaña Porta Caeli (Valladolid)

Serious Black Utopía (Zaragoza)

Guadaña + Indrid Silikona (Madrid)

Legion Zorrotzako Gaztetxea (Bilbao)

Skull Fist + Screamer Soho (Burgos)

Arenia - Cuando el mundo despertó (2012)

Arenia - Cuando el mundo despertó
Arenia logo
España

Cuando el mundo despertó

Power Metal
Autoproducido
2012


Temes

1. Preludio 00:56
2. Cronos 05:06
3. La Mano de un Dios 06:47
4. El Secreto de Creta 01:41 l
5. Tempestad 05:17
6. Cuando el Mundo Despertó - Pt. I 04:32
7. Cuando el Mundo Despertó - Pt. II - El Amanecer 02:56
8. Hijos de la Noche 04:10
9. Con Nombre de Guerra 04:15
10. Buscando una Señal 05:22
11. Los Ojos del Caos 05:41
12. Madre Tierra 02:24
13. La Puerta del Tártaro 03:36
14. Más Allá del Mar 02:53
15. Titanes 03:55
16. Prometeo 05:37

Formació

Veu: Fran J. Santos
Guitarra: Eduardo Dizy
Baix: Roberto Suárez
Teclats: Raquel Rodríguez
Bateria: Alejandro Fernández

Crítica

Arenia, banda de heavy metal nacional iniciada al començament del 1999 Després d'una llarga trajectòria a l'esquena, ens porten un nou plàstic autoeditat de títol "Cuando el mundo despertó" (2012). Com ells mateixos afirmen en el seu website "després de diversos anys d'assajos, maquetes i actuacions" han decidit "tirar-se a la piscina" · en el món de l'estudi (M10 Studio) i gravar aquest nou treball. Arenia ens porta 16 temes en clau de mitologia grega al voltant de la Titanomàquia. Cal destacar la tasca en la programació i orquestracions de Nathan Cifuentes.

"Preludio", al més pur estil èpic obre el CD, deixant pas a "Cronos" i "La mano de un Dios". En ambdues abunden girs i talls similars, donant peu a un coreo gairebé constant per part de l'oient; melodies senzilles, enganxoses i vitals. "El secreto de Creta", una altra intro que segueix introduint-nos en l'univers mític de l'Antiga Grècia, amb el so de la mar com a protagonista.

"Tempestad" gaudeix d'un riff molt marcat, a mig tempo. Un tema que juga amb la psicoacústica de manera magistral. Cal destacar la tasca de Sants a les veus; gran registre i control. Potser li falta major neteja en l'execució i les "coletillas" de les frases. La seva tímbrica m'ha recordat a la de Zeta (Mag d'Oz), tant pel color com per la manera de col · locar els aguts. Com a saga, amb primera i segona part, "Cuando el mundo despertó", Arenia ens porta el seu "opera magna" del disc. Bons arranjaments i varietat en les dinàmiques i intensitats. Clarament aconsegueixen expressar el que intenten explicar. Cal destacar, al llarg de tot el CD, potser un dels punts que més m'han agradat de Arenia, el gran treball en la lírica dels temes.

Un cop passat l'equador amb "Hijos de la noche" el plàstic adquireix una major intensitat en les bateries i els riff s de guitarra. Destaco de bona manera aquesta progressió. El disc, sens dubte, va de menys a més. "Con nombre de guerra", "Buscando una señal" i "Los ojos del caos" són tres temes molt cañeros, frenètics i altament aconsellables. Per a un servidor el millor de tot el disc. "Madre Tierra" i "Más allá del mar" són dues bones balades amb què la banda ens deixa veure el seu costat més tendre i sincer.

"La puerta del tártaro" i "Titanes", dos temes canyers entre balades que gaudeixen, un rítmiques molt marcades i l'altre de melodies èpiques i altament enganxoses.

"Prometeo" és la setzena i última peça del CD. Segueix la mateixa línia de tot el treball. Acceptable, però no trenca amb la dinàmica, cosa que està bé, però sincerament, esperava un altre tipus de final, una mica més èpic, magistral.

Topillo
02/09/2014

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons GibernauInici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.