SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise
Canal de Youtube de Satan Arise Satan Arise Twitter Satan Arise Facebook

Legion + Injector + Guadaña Porta Caeli (Valladolid)

Serious Black Utopía (Zaragoza)

Guadaña + Indrid Silikona (Madrid)

Legion Zorrotzako Gaztetxea (Bilbao)

Skull Fist + Screamer Soho (Burgos)

Skyliner - Outsiders (2014)

Skyliner - Outsiders
Skyliner logo
E.E.U.U.

Outsiders

Progressive Power Metal
Limb Music
2014


Temes

1. Signals 02:56
2. Symphony in Black 07:07
3. Undying Wings 06:34
4. Forever Young 07:55
5. Aria of the Waters 08:26
6. The Human Residue 07:36
7. Dawn of the Dead 07:20
8. The Alchemist 06:57
9. Worlds of Conflict 21:01

Formació

Veu, guitarra: Jake Becker
Baix: David Lee Redding
Teclats: Ashley Flynn
Bateria: Ben Brenner

Crítica

Des de Califòrnia, Estats Units, m'he topat amb un proposta més que interessant d'una formació que després d'editar un parell de demos i l'EP The Alchemist fa diversos anys, per fi s'han llançat a pel seu primer disc. Es tracta d'Skyliner i el seu primer treball Outsiders.

Tant el nom del disc com la portada ens porten cap a l'espai oa un món de ciència ficció. Res de nou, més encara si Skyliner juga amb influències progressives. Una imatge que es deixa escoltar en alguns moments al llarg del disc en forma d'efectes de sintetitzador.

Skyliner ens presenten una proposta basada en el Power Metall d'origen alemany, ràpid, potent amb un bon treball en les sis cordes i com no, buscant bones línies vocals amb melodies que enganxen l'oient sense caure en el comercial. Per si no fos suficient per interessar-nos per Skyliner, tenen una gran influència progressiva.

A hores d'ara trobar una banda de power que faci alguna cosa que no hagis escoltat és força complex. No puc dir que Outsiders sigui una cosa que mai hagi escoltat, seria una fal · làcia. Però si puc afirmar que surt dels tòpics matadracs i temes veloços amb els que ens trobem en moltes ocasions.

Un detall a tenir en compte és la durada dels temes, per sobre dels 6:07 arribant a aconseguir els vint de l'últim tall. I sense arribar a fer-se pesats.

Pel que fa als temes, Outsiders té un dels inicis més devastadors que recordo. "Symphony In Black" és una piconadora metalera, ràpid i potent amb unes veus enganxoses i melòdiques. Em recorda als vells bons temps de Rage. Una bufetada a la cara en tota regla. "Undying Wings" no es queda enrere amb una intro a força de percussió i part rítmica que escalfen motors per a l'arribada de les guitarres que donaran la força a un tall on el baix es surt i dibuixa grans puntejats.

Aquest inici espectacular inclou el tercer tema, "Forever Young" que comença molt lent. Un inici que bé podria incloure en bandes sonores del tipus Mad Max o Terminator. Després de nou, tralla a discreció. Amb arranjaments de percussió molt treballats i unes guitarres descomunals.

Altres temes com "Ària Of The Waters" discorren per camins molt més progressius. "The Human Residue" torna a la càrrega amb power 100%. "Dawn Of Dead" molt més fosca i contundent torna a trencar amb el camí traçat inicialment.

Després de "The Alchemist" el disc finalitza amb "Worlds Of Conflict" de res menys que vint minuts de durada en què se succeeixen canvis de ritme constants en un tall de nou, molt progressiu i complex. Un final molt arriscat però d'acord amb les influències progressives de la banda.

Un disc que no manté una linealitat estilística i salta del power al progressiu constantment, però que ens aporten grans temes en ambdós extrems.

Un treball sens dubte molt recomanable.

Sergi Arise "Hell"
15/09/2014

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons GibernauInici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.