SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise
Canal de Youtube de Satan Arise Satan Arise Twitter Satan Arise Facebook

Legion + Injector + Guadaña Porta Caeli (Valladolid)

Serious Black Utopía (Zaragoza)

Guadaña + Indrid Silikona (Madrid)

Legion Zorrotzako Gaztetxea (Bilbao)

Skull Fist + Screamer Soho (Burgos)

Tete Novoa - TTN (2014)

Tete Novoa - TTN
Tete Novoa logo
España

TTN

Heavy Metal
Autoproducido
2014


Temes

1.Zero
2.Parte de Ti
3.Sin Saber Nadar
4.A Tu Luz
5.Decidido por Mis Sueños
6.Ahora Eres Tú
7.No
8.El Último Tren
9.Una Historia de Dos
10.Inmortal
11.Volvamos a Empezar
12.Sin Saber Nadar (Piano y Voz)

Formació

Voz: Tete Novoa
Guitarra: Roberto Sanchez
Guitarra: Ismael Gutierrez
Bajo: Sergio Martinez
Batería: Matt de Vallejo

Crítica

El passat mes d'octubre va veure la llum el primer treball de Tete Novoa en solitari TTN. Sens dubte un gran treball de hardrock ple de força, arpa i alhora tendresa amb unes composicions agradables, fetes per arribar a tots els públics i demostrar que no només és un gran vocalista, sinó que és molt bo també en altres estils, i seria molt injust que fos criticat per això.

Per aconseguir aquest resultat s'ha envoltat de grandíssims músics com els coneguts Matt de Vallejo a la bateria (Zero 3iete, Dulcamara, ...), Sergio Martínez al baix (Zero 3iete, Mägo d'Oz, ...), Ismael Gutiérrez (Asfaltika, ...) i Roberto Sánchez qui també l'ha produït.

Ficant-nos de ple, el disc comença amb "Zero" una breu introducció que ens dóna pas a "Parte de ti", tema en el qual en els seus primers segons deixa ben clar la qualitat que té aquest vocalista ja que comença amb un els seus crits característics. Es tracta d'una cançó amb molta força i enganxosa, perfecta per a un directe, cosa que podem dir de pràcticament totes.

"Sin saber nadar", cançó escollida com a segon single i també per a l'enregistrament d'un nou videoclip, és un mig temps que ens parla del desconcert generat després de finalitzar una història d'amor. També podem trobar al final d'aquest treball una versió d'aquesta mateixa en balada sent la veu i el piano els protagonistes i en la qual mostra una gran sensibilitat i grans matisos en la veu. Gran part de culpa d'aquest abonament la té Pep Herrero qui s'ha encarregat de l'enregistrament i barreja del disc en els Magika Estudios. De la producció s'han ocupat Roberto Sanchez i Ismael Gutierrez.

Amb un de dur començament arriba "A tu luz", es tracta d'un tema molt complet ja que és el més progressiu del disc pel gran ús de sintetitzadors, juntament amb una guitarra molt distorsionada i la contundent base rítmica.

"Decidido por Mis Sueños" torna a ser una gran pista amb força i carisma per aixecar-se i començar a saltar i ballar, encara que torna a baixar les revolucions amb el mig temps de "Ahora eres tú" en el qual tornem a trobar molts dels grans matisos en la veu de Tete.

Amb un missatge reivindicatiu arriba "No", cançó molt ben equilibrada ja que la instrumentació va molt d'acord amb la lletra ja que transmet tota la força necessària per a deixar ben clar el que vol dir . Sens dubte una altra pista per fer vibrar.

A continuació tenim una preciosa balada que comença amb una guitarra neta per anar-se'n a la mà dels teclats. "El último tren" és potser el meu tema favorit del grup dels lents, potser perquè sóc una enamorada de l'amor i és ben clar, . Un cop finalitzada, vénen dues cançons molt rockeres "Una història de dos" i "Immortal" en el qual una vegada més ens torna a evidenciar la gran potència i talent que té en aquesta gola.

En penúltim lloc hi ha la primera mostra que vam poder escoltar d'aquest gran treball pel mes de maig, el primer single "Volvamos a empezar", sent una cançó molt melòdica i enganxosa, difícil de treure del cap, cosa que passa amb gairebé tot el disc. Com he dit anteriorment, el disc com tanca amb la versió de "Sin saber nadar".

Sens dubte és un gran treball del qual no m'atreveixo a dir res dolent, ja que és molt equilibrat, tenim temes més canyeros intercalats amb altres més tranquils, i sobretot una mica del que no hi ha dubte: elaborats. Pot encaixar més o menys segons les preferències musicals pròpies, però seria injust, com he dit des d'un principi, desmerèixer el que Tete Novoa ha volgut compartir amb el seu públic.

Vica Arise
06/11/2014

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons GibernauInici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.