SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise

Suscríbete aquí!


Cobra Spell Rockville (Madrid)

Necrophobic + Sacramentum + Vidres a la Sang + Ouija + Barbarian Swords + Darkened Nocturn Slaughtercult + Ante-Inferno + Empty + Estertor Fortalesa (Hostalric)

We Rock (Dio Tribute) + Crimson Colt Bóveda (Barcelona)

Avalanch + Nurcry + Redención Zero Garaje Beat Club (Murcia)

Kiss the night with Jordy Stanley + Blue Madness Sixx Rock (Madrid)

Leo Jiménez Razzmatazz 2 (Barcelona)

Kabrönes El Escénico de Illescas (Toledo)

Kabrönes + Dragonfly + Jaleo Auditorio Julio Iglesias (Benidorm)

Prehistoric War Cult + Bloodsoaked Necrovoid + Opositor + Trollcave Sala Los Trecers (Sant Adrià del Besós)

Heavy Pettin Silikona (Madrid)

Alestorm + Saurom + Stratovarius + Rata Blanca + Wind Rose + Tyr + Equilibrium + El Reno Renardo + Kalmah + Ars Amandi + Eihwar + Linkoln Park + Oceans Ate Alaska + Brian Downey + Evil Invaders Zona polideportiva (Villena)

Drakum - Torches Will Rise Again (2014)

Drakum - Torches Will Rise Again
Drakum logo
España

Torches Will Rise Again

Folk Metal
Autoproducido
2014


Temes

1. From Earth to Victory
2. Around the Oak
3. Whisky
4. Shadow of Time
5. The Wanderer
6. Spirit
7. Song for Your Death
8. Absinthe
9. Embers of Tomorrow
10. Torches Will Rise Again

Formació

Veu: Javi Crosas
Guitarra: Marc Martínez
Guitarra: Feni
Violí: Caleb
Baix: Jose Luis Parreño
Bateria: Xavi Puiggalí
Teclats: Tlbert Orozco

Crítica

Després de diversos anys sent una de les bandes punteres dins de l'escena folk death de Barcelona per fi tinc a les mans el primer disc de Drakum. Llarga ha estat l'espera, fregant la desesperació per moments per a un servidor, però no és moment de parlar del passat sinó de gaudir d'aquest plàstic que per fi ha vist la llum.

Per a aquells que no coneguin a Drakum caldrà fer quatre pinzellades sobre la banda. Formats a finals de 2009 i amb una demo a l'esquena que els ha fet estar a la boca de molts en forma de xiulets de carrer o cantant Around The Oak fins a la sacietat.

La portada d'Torches Will Rise Again és com a poc, cridanera. No podia faltar un drac, això sí, res a veure amb la demo, toca arrasar el poble a força de foc, però sense deixar de banda el bon rotllo. Un gran treball d'Art Work que s'han gastat els de Barcelona. No podia faltar el corb ... Amb ullera i pipa?

Drakum ha sabut donar una volta més a la seva Demo ia la composició dels seus temes. Que no sonin les alarmes, No hi ha canvis radicals, però si un major treball compositiu i sobretot en els arranjaments que li donen molta més força melòdica als temes. Els teclats ja no són un mer acompanyament a manera de matalàs, sinó que entren de ple, més encara, en el so de la banda.

L'essència de Drakum no varia, segueixen sent festius i divertits, folk sobre línies amb molta essència power sobre els quals Javi desplega la seva potència gutural. Algunes de les noves composicions tenen més gust de bandes com Korpiklaani que abans, el gir més folk alcohòlic queda clar en aquest disc.

El disc aranca, com no podia ser d'una altra manera amb "From Earth To Victory", una intro que pel títol bé pot ser tota una declaració d'intencions. Un inici aventurer per a un disc ple d'emocions. I arriba l'arrencada de veritat ... el que et fa agafar el disc amb ganes o posar cara de circumstàncies. No l'han jugat, una carta guanyadora, "Around The Oak", gran tema com pocs, senzill i enganxós. Tema insígnia del que va ser la primera demo de la banda, regravat, com la resta, i amb una nova volta de rosca. Sona molt més potent i amb els arranjaments dels vents adquireix molta més melodia tradicional. Tema definitiu i definitori per Drakum sense cap dubte.

"Whisky" ens porta de ple a l'ambient Korpiklaani. Tema amb essències molt heavy 's però amb so taverner. Que t'entren unes ganes de tenir una gerra de cervesa d'aixecar i fer-xocar! Aquí es pot notar aquest canvi compositiu en els arranjaments, un gran canvi. Arribem a "Shadows Of Time" un tema molt folk death en el qual no pots evitar rematar i aixecar els punys en alt. Un tall enganxós i folkie en estat pur.

"The Wanderer" era el tema que tancava la Demo del 2011, revisat com la resta, s'erigeix com un dels grans temes de la banda que no poden faltar en un directe. En el cap se't grava aquest enganxosa tornada. Un tema amb una gran essència metalera a les guitarres. Barreja de l'essència de Drakum. "Spirit", com la majoria dels temes d'aquest disc han tingut un gran recorregut sobre els escenaris i poques sorpreses em pot oferir. Tema festiu, addictiu i intens, de nou amb un notable treball per part de Caleb i Albert a les melodies.

"Song Of Your Death", setè tall i un dels relativament més recents, si els comparem amb els clàssics de la banda, si em permet qualificar així. És una bona mostra de l'evolució de Drakum en aquests anys d'existència. Passem de temes relativament curts i molt directes a temes més elavorados i pensant més en els detalls que al principi i amb passatges més instrumentals que freguen l'ambiental sense allunyar-se d'aquesta essència power / heavy més clàssica. Tema molt lorolo lorolo ideal per a generar pogos en els directes.


No podia quedar fora "Absinthe", el tema que faltava de la vella Demo, gairebé totalment remodelat, amb una veu més fosca i agressiva de Javi. "Driiink Absintheeeeeeee" !!! En la novena pista ens topem amb un tema instrumental lenta i pausada. Quan comentava que la banda havia guanyat en matisos i pres nous aires compositius ... doncs eh aquí una mostra més. Per als cors han comptat amb la col·laboració de Daniel Laure i ster Raventós. Aquest primer llarga durada es tanca amb el tema que li dóna nom, "Torches Will Rise Again", tema molt festiu i folkie. No podia ser d'una altra manera el tancament del disc. 100% Drakum.

S'ha fet esperar massa aquest primer treball de Drakum, més del que seria desitjable. La meva conclusió és que compositivament és un gran treball, al marge de les meves afinitats personals amb la banda, moltes i considerables. Han sabut donar-li una volta a uns temes que els que ens movem per l'escena emergent barcelonina tenim molt ben gravats en els nostres caps en mil i un concert en els que s'han deixat la pell. Punts negatius els té, la producció podria haver estat molt més neta. Sembla que s'hagi gravat en un túnel amb els sons molt comprimits, sobretot la veu de Javi que no acaba de sonar amb tot el cos que té. Però em quedo amb la composició més que amb la gravació ja que en definitiva és el que anem a gaudir sobre els escenaris.

Un disc totalment recoemndable i d'escolta obligatòria a tots els amants del folk death.

Sergi Arise "Hell"
18/11/2014

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons Gibernau




Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /web/htdocs/www.satanarise.com/home/sources/ob_page.php on line 1198
Inici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.