SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise
Canal de Youtube de Satan Arise Satan Arise Twitter Satan Arise Facebook

Legion + Injector + Guadaña Porta Caeli (Valladolid)

Serious Black Utopía (Zaragoza)

Guadaña + Indrid Silikona (Madrid)

Legion Zorrotzako Gaztetxea (Bilbao)

Skull Fist + Screamer Soho (Burgos)

Phoenix Rising - Versus (2014)

Phoenix Rising - Versus
Phoenix Rising logo
España

Versus

Power Metal
Autoproducido
2014


Temes

01.Fuego y Cenizas
02.Phoenix
03.Reflejos de gloria
04.Afterlife
05.Sueños de Cristal
06.Luzbel
07.Días de Terror
08.Versus
09.Corazones de Hierro
10.Energía Vital
11.El Nombre Del Viento

Formació

Veus i Guitarra: Miguel González
Guitarres i cors: Daniel Martínez
Piano, Orquestracions, Teclats i Cors: Jesús M. Toribio
Baix: Sergio Martínez
Bateria: Iván Méndez

Crítica

Arriba a les meves mans el tercer treball, segon sota aquest nom de la banda madrilenya "Phoenix Rising", anomenat "Versus" (antigament coneguts com "Quinta Enmienda").

Com sempre, el primer que arriba a les mans és l'artwork i aquest és molt cuidat i treballat, obra de Jose Paz, també conegut per ser teclista de la banda Santelmo.

Anem al que ens ocupa que no és ni més ni menys que power-metall del ràpid i del bo. Arrenquem amb una intro instrumental anomenada "Fuego y Cenizas" en honor al cognom de la banda per temes de copyright, Phoenix Rising Fire & Ashes! Ens trobem davant d'un moment èpic que porta l'oient al més àlgid amb ganes que li zumben les orelles cosa que succeeix immediatament amb "Phoenix", primer single i tema triat per al videoclip de la banda que pots veure sobre aquestes línies.

El disc sencer és una bellesa de power, rapidíssim i amb un doble bombo eixordador i protagonista. En aquesta presentació es combinen els moments power amb petits canvis de ritme que accentuen el poder que desprenen amb gran protagonisme de la bateria d'Iván. En finalitzar la tornada moment més pesat que desemboca en un tapping de baix a les mans de Sergio que mostra les virtuts de la banda. Cada membre té el seu moment de lucidesa que estic segur farà gaudir al públic en els directes!

"Reflejos de Gloria" segueix, evidentment i com serà tònica en tot el treball amb la base d'un riff de guitarra enganxós que desembocarà en les primeres estrofes cantades per Miguel, qui també s'encarrega de la guitarra rítmica. La veu de Miguel és altament característica i té per bandera la virtut de no deixar indiferent. Pot aconseguir enganxar a la banda de manera inevitable o que per contra et desmereixin una mica els grans temes que conté. Amb un registre que recorre des d'uns mitjans més mundans, fins a uns aguts en els quals es maneja molt còmode amb el seu timbre tan personal, dotat més de gran qualitat tècnica en la interpretació.

El següent tall, anomenat "Afterlife" ens persegueix en l'àmbit power del disc. Seguim desgranant instruments del conjunt en un curiós exercici auditiu i ens trobem amb Jesús als teclats i arranjaments: No només dóna alhora a les guitarres en molts sols i dóna cos al so de la banda, sinó que a més juga amb molts efectes lliurant al grup un gran salt qualitatiu en la seva base instrumental dins de la complexa velocitat en què es maneja en tot moment el quintet. Tornada enganxós que ajudarà a aixecar sens dubte al públic assistent als seus concerts!

L'anterior treball va ser editat en una doble edició en anglès i castellà, aquesta vegada, sense el suport discogràfic darrere, han optat per un disc en castellà i com a bonus tracks uns quants temes entre els que no es troba aquest "Sueños de Cristal" , que després d'una petita intro de teclat arrenca amb una velocitat endimoniada i un riff de guitarra a les mans de Dani, el qual fa veritables virgueries a tota velocitat, com a bona guitarra de power. Aire arabescos acompanyen el tema amb gran protagonisme de Jesús de nou, comptant també amb un pont i una tornada fàcilment recognoscibles.

"Luzbel" torna a atorgar en el tapping inicial el protagonisme a Dani encara compartit com en tot l'àlbum amb la rapidesa de la banda, que ha de convertir els directes d'aquests nois en un veritable espectacle! Aconseguit la tornada que ens porta a aixecar el puny alhora que donem brincas pel carrer, al menjador de casa o al cotxe!

La banda tenyeix amb lleus tints d'èpica seus temes com queda demostrat en "Días de Terror" i d'això s'encarrega bàsicament Jesús al costat dels cors dels que s'encarreguen Dani i Jesús, no sense seguir amb la base de la banda i és que poques vegades és tan clara l'etiqueta d'un grup: velocitat, guitarreo, teclats protagonistes, veu aguda i composicions amb riquesa en ornaments: Pur Power!

El vuitè tall dóna nom al disc "Versus" i es tracta d'una peça pianística amb la veu de Miguel protagonista, a manera de balada.

La banda malgrat tot, està oberta a nous sons ia unir la tecnologia i l'electrònica amb l'estil, així doncs en "Corazones de Hierro", arrenquem amb una base electrònica que ràpidament desemboca en el que seria l'equivalent d'un ràpid "tapping" de teclat al qual s'uneixen la resta amb gran velocitat. Sincerament els temes són una pujada d'aupa i aquest és un dels meus favorits, tant musicalment com per la seva lletra!

"Energia vital" és el penúltim tema en castellà abans de passar als bonus en llengua anglesa. La banda ha gravat en lso Scud Records d'Alcorcón i en els Fireworks Studios de València amb Fernando Asensi i Enrique Mompó que són un referent per a les bandes de power nacionals, aconseguint arrencar aquest so ràpid amb gran nitidesa i grans protagonismes orquestrals.

Tanquen el tracklist oficial del disc amb una obra èpica en tota regla, de més de 12 minuts, com és "El nombre del viento" que arrenca amb aires hispans clàssics comptant amb arranjaments majúsculs al llarg de tota l'obra. Compta també amb una col·laboració vocal estrella i que ve com anell al dit ja que José Vicente Brosseta (Opera Magna) potser el màxim exponent de vocalista power, dóna el seu toc personal a unes excel·lents composicions. Aquest increïble fermall final al llançament tanca amb una guitarra clàssica amb els motius de la pista dotant al conjunt d'una rodonesa envejable.

En aquest punt completen el minutatge amb les versions angleses de "Phoenix", "Versus", "Aftermath" (Días de Terror) i "The name of the wind".

A manera de resum, es tracta d'un disc de power metall en majúscules, per als amants del nacional i per al amants de lletres angleses amb bona part autoversionada a llengua anglosaxona i d'una qualitat musical altíssima per la complexitat d'enllaçar tot a aquestes altes velocitats. La clau perquè sigui una de les teves bandes nacionals favorites, ja només passa per gustos, són els registres vocals de Miguel, que doten a la banda d'una personalitat pròpia recognoscible en qualsevol circumstància i que pot enamorar perdudament o potser, tot el contrari. Però per a això ja, com els colors: és cosa de gustos!

Víc Salda
15/12/2014

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons GibernauInici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.