SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise
Canal de Youtube de Satan Arise Satan Arise Twitter Satan Arise Facebook

Legion + Injector + Guadaña Porta Caeli (Valladolid)

Serious Black Utopía (Zaragoza)

Guadaña + Indrid Silikona (Madrid)

Legion Zorrotzako Gaztetxea (Bilbao)

Skull Fist + Screamer Soho (Burgos)

Easy Rider - From The Darkness (2014)

Easy Rider - From The Darkness
Easy Rider logo
España

From The Darkness

Heavy Metal
Krea Producciones
2014


Temes

Apocalypse
After the Fall
The Calling
Lab´otomy
The Rockpile
She Makes Me Live
Signals
Deliver Us From Evil
Defiance
Before You Learned to Pray
Live for Another Day
Day of the Dead

Formació

Veus: Ron Finn
Guitarra: Javier Villanueva
Guitarra: Daniel Castellanos
Baix: José Villanueva
Bateria: Rafa Díaz

Crítica

Ja fa molts anys que Eugenio Garrañeda va abandonar la banda i Ron Finn es va fer càrrec del que podria entendre com la segona etapa de la formació del grup. L'any 2003, la formació es va prendre un descans que s'ha fet extens en què han aprofitat per a altres projectes com poder ser la formació "Neomenia" que va obtenir gran èxit de crítica.

Doncs en realitat no m'atreviria a considerar-lo com una nova etapa de la banda, ja que aquest "From the Darkness", no és més que la continuació lògica de "Animal", però amb un so modern, actual i molt més potent.

El llançament l'han acompanyat d'un videoclip amb una gran producció del tema "Deafiance", que va servir d'aperitiu als seguidors que estaven desitjosos del retorn del que en el seu dia va ser una de les millors formacions de l'escena nacional.

Després d'una introducció apocalíptica amb sons de chaos arriba la re-presentació definitiva amb un riff de guitarra que obre ràpid i potent com els que ens tenien acostumats antany Javier Villanueva i Daniel Castellanos. Ràpida bateria la de Rafa Díaz que després d'aquest inici desemboca en unes estrofes més aviat lentes i rítmiques amb la veu inconfusible de Ron Finn. Sempre em va sorprendre la recerca d'un cantant americà per la dificultat que això implica a l'hora de girar i ajuntar la banda, però la veritat és que Ron demostra que té una qualitat vocal indiscutible amb un trencament de veu majestuosa i molt característica. Un dels meus temes favorits repetint el riff inicial en la tornada, amb molta força i energia!

Lluny queden aquells Easy Rider que sonaven a mig camí d'Iron Maiden amb tocs progressius, doncs ràpidament endurir el seu so, van afinar més greu i potenciar les distorsions de les seves guitarres i així segueixen. Potser en aquesta ocasió una mica més enganxosos pel que fa a les melodies fa referència com a "The Calling (A Promise for a Change)" on Ron també es treu uns timbres aguts que li confereixen un registre polifacètic!

Després d'una altra introducció de màquina hospitalària de control de constants vitals que per, arriba "Lab'otomy", amb unes crues estrofes que desemboquen novament en unes tornades més suaus i accessibles així com els ponts que accedeixen a aquests. Metall del clàssic. Metall del bo!

Molt més pesat el metall que practiquen a "The Rockpile" però amb un característic so en les guitarres en els seus timbres més aguts. Difícil aconseguir que es reconegui el so d'una guitarra amb un disc nou que veu la llum un bon grapat d'anys més tard que el seu predecessor. Però aconseguit per part d'aquests veterans que tornen i amb molta manxa!

El baix de José Villanueva està present al llarg de tot el treball consolidant la base rítmica, amb un especial protagonisme com es pot observar desgranant cadascuna de les línies musicals en aquest "She Makes me Live" per posar un exemple, que desemboca a altre gran tornada on les veus de Ron prenen matisos de molta brillantor agut així com trencament en greu. Potent gola la d'aquest experimentat vocalista!

M'ha recordat la duresa amb la qual va tornar Judes Priest en el Jugulator l'inici d'aquest "Signals". Banda amb forces renovades i volent demostrar que no s'han quedat enrere en les influències de so actuals. I és que ja poques bandes queden de metall que afinin la 6a a MI i aquesta duresa i contundència queda demostrada en tots i cadascun dels temes com a "Deliver Us from Evil".

"Defiance" va ser la presentació en societat d'aquest nou treball i pots veure sobre aquestes línies. Sense perdre del tot la velocitat original que va caracteritzar a la banda més aviat donen pas i protagonisme a la duresa i la contundència combinant amb espais més tranquils que remarquin encara més la feresa. Aquesta és potser la definició de la fórmula dels nous temes d'Easy Rider com demostren en "Before You Learned To Pray", deixant pas a tornades recognoscibles com succeeix també en "Live for Another Day".

Per finalitzar recuperen una mica la velocitat amb què obren el treball i adornen amb melodies de guitarra que recorden una mica a aquests inicials EZ que tant van agradar i que recordaven a uns petits Maiden espanyols. Realment la veu és espectacular i han arrencat una instrumentalització amb sons molt actuals, fers i aguerrits, que faran les delícies dels amants del metall clàssic fort. Personalment em sembla un gran disc però trobo a faltar una mica de parts més melòdiques com van fer en el seu original "Perfecta Creació", cosa que m'ha passat en tots els seus posteriors treballs, encara que renovar-se o morir és el que va fer la banda i no li va ser gens malament. Segur que ara tampoc perquè la qualitat està aquí!!

Víc Salda
05/01/2015

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons GibernauInici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.