SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise
Canal de Youtube de Satan Arise Satan Arise Twitter Satan Arise Facebook

Serious Black Utopía (Zaragoza)

Guadaña + Indrid Silikona (Madrid)

Legion Zorrotzako Gaztetxea (Bilbao)

Skull Fist + Screamer Soho (Burgos)

Jose Rubio's Nova Era - Fight (2014)

Jose Rubio's Nova Era - Fight
Jose Rubio's Nova Era
Jose Rubio's Nova Era logo
España

Fight

Metal
Altenwald Music
2014


Temes

1.- After All
2.- Fight
3.- Walls Of Rock
4.- Shackles Of Gold
5.- Time After Time
6.- Eagle Of Blood
7.- Rebellion
8.- Time To Survive
9.- So Deep Inside
10.- New Era

Formació

Veu: Fran Vazquez
Guitarra: Jose Rubio
Guitarra: Miguel Araújo
Baix: José Pineda
Bateria: Gustavo Segura
Teclats: Francisco Gabriel Gil

Crítica

Tercer treball de Jose Rubio s Nova Era, en la tercera etapa de la banda, després d'alguns canvis convulsos produïts després de la marxa del seu anterior vocalista, el qual havia donat sant i senya a la banda amb una empremta molt clara i que personalment marcava el que podia ser la gran tragèdia d'aquesta tercera obra: l'àrdua tasca de rellevar Ronnie Romero.

El primer que he de dir sobre això, abans de parlar globalment del llançament i més concretament d'alguns temes, és que el canvi produït en la secció rítmica amb la incorporació de Josep Pineda al baix i sobretot de Fran Vazquez a la veu (Els Cacics i Katie King) m'han deixat aclaparat i gratament sorprès, arribant a considerar Fran com a vocalista revelació d'aquest anterior any amb un treball francament espectacular. José Pineda és àmpliament conegut per la seva solvència en molts anys de reconeixement a Sphinx i últimament en Snake Eyes, de manera que sobren les presentacions d'aquest gran músic.

Un cop solucionada aquesta gran incògnita, valgui dir que el disc és una lògica continuació, evolució i millora del seu anterior treball, amb més protagonisme de la banda com a tal en no tenir temes instrumentals on el protagonisme requeia en, evidentment, José Rubio.

Altíssima qualitat compositiva i un so completament internacional (quina ràbia de frase!) Fan d'aquesta publicació una cosa a tenir molt en compte entre el millor de l'any recentment acabat en tots els aspectes.

Arrenca l'àlbum, prèvia introducció instrumental d'una mica més d'un minut, amb "After All". Un tema dur, cru amb sons potents i on reconeixem fàcilment el segell Nova Era. Teclats a les mans de Francisco Gabriel Gil, amb melodies molt enriquidores donant alhora a les guitarres i un so molt fosc deixen pas a la presa de contacte amb Fran, el qual ens mostra un esquinç de veu estremidor i completament personal. En escoltar la tornada i els ponts cap a aquest, veiem també uns aguts i matisos més nets que deixen clar que estem davant d'un gran i que compta amb una experiència més que sobrada per esdevenir un autèntic frontman més que destacable. Canvis de ritme més progressius i talls a la finalització del tema ens deixen en aquesta obertura de disc, un gust de boca més que bo. Dels cors s'encarrega a manera de col·laboració, Martí Doria de la banda catalana Doria.

Amb "Fight" que dóna nom al disc també, ja ens van presentar el nou so de la banda i el que seria aquesta publicació. Una mica més accessible, sense perdre la foscor ni la força mostrada. Un altre tema anomenat a convertir-se en estendard de la formació en els seus directes.

10 talls conformen aquest llançament que com en els seus predecessors té una miscel·lània de temes, mantenint un senyal identificativa. "Walls of Rock", malgrat tot, amb la potència del so de guitarres i amb l'agressiva veu de Fran, és més hard rocker estructuralment i amb una tornada també accessible al més clàssic estil però transformat al so "Nova Era".

Una vegada més, s'han encarregat de crear un disc rodó per a això, no pot faltar un tema lent fins al límit de la balada (o fins i tot pot ser considerat com a tal) i és "Shackles of Gold", de bonica factura.

El so em recorda bandes com Masterplan o fins i tot els últims Helloween. Melodies de fàcil entrada, una barreja potent, canvis de ritme i un so agressiu i fosc. Un còctel que genera un producte final d'alta qualitat, combinat amb tornades com el d'aquest "Time After Time", molt enganxós.

Increible la veu de Fran a "Eagle of Blood" en una composició que em trasllada més aviat a Primal Fear i so del new power alemany. El virtuosisme de José Rubio continua present però més orientat al servei de cada tema i del bé final de la banda, fet que referma el concepte de banda, facilita els directes i arriba de manera més fàcil al gran públic, ja que es tracta d'una gran obra, no hi ha cap mena de dubte. Un dels meus temes favorits d'aquest treball!

Sobrepassant l'equador arribem a "Rebellion", amb ritmes agalopados i molts canvis de tempo mostrant una rica varietat d'estils treballats i ben canalitzats per donar rodonesa a la globalitat d'aquest tercer treball i tancar per fi els molts rumors que han envoltat a la banda en aquests últims temps.

"Time To Surive" és un tema de major complexitat compositiva, almenys guitarrísticamente on Miguel Araujo dóna tot el suport del món a José Rubio en aquesta tasca i que posa a prova la base de percussió a mans de Gustavo Segura i que dóna pas a la part final del disc amb un tema més hardrockero i clàssic com és "So Deep Inside", amb un riff bastant investigat al llarg de la història del rock, amb un toc completament personal de la banda convertint-lo en una més que interessant proposta.

Finalitzen amb "Nova Era", nom homònim del conjunt de la banda i sent una preciosa i sentida balada on el trencament de veu de Fran és escruixidora. Acompanyament de violins per fer èmfasi en el sentiment i un fermall final al que personalment considero de llarg el millor llançament de la banda, majorment establerta a Galícia.

L'artwork ha anat a càrrec de Bethany Neumann i és una barreja perfecta de disseny i expressió del que la banda expressa: Lluita! El nou logo ha estat obra de Fernando Nánderas, un clàssic ja en l'escena nacional pel seu bon fer i que li donen aquest toc final que tot bon producte musical necessita com és aquest i que serà completament obligat assistir al seu visionat en directe, ja que promet i molt!

Víc Salda
12/01/2015

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons GibernauInici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.