SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise

Suscríbete aquí!


Avalanch + Nurcry + Secta The New Valdemoro (Valdemoro (Madrid))

Hexed + Unchosen Ones Urban Rock Concept (Gasteiz (Vitoria))

Cobra Spell Rockville (Madrid)

We Rock (Dio Tribute) + Crimson Colt Bóveda (Barcelona)

Avalanch + Nurcry + Redención Zero Garaje Beat Club (Murcia)

Kiss the night with Jordy Stanley + Blue Madness Sixx Rock (Madrid)

Leo Jiménez Razzmatazz 2 (Barcelona)

Kabrönes El Escénico de Illescas (Toledo)

Kabrönes + Dragonfly + Jaleo Auditorio Julio Iglesias (Benidorm)

Heavy Pettin Silikona (Madrid)

Alestorm + Saurom + Stratovarius + Rata Blanca + Wind Rose + Tyr + Equilibrium + El Reno Renardo + Kalmah + Ars Amandi + Eihwar + Linkoln Park + Oceans Ate Alaska + Brian Downey + Evil Invaders Zona polideportiva (Villena)

Northland - Downfall and Rebirth (2015)

Northland - Downfall and Rebirth
Northland logo
España

Downfall and Rebirth

Folk / Melodic Death Metal
Autoproducido
2015


Temes

When Nature Awakes
Bloodred Sunrise
Together We Die
The rite
Fury´s Unleashed
Duskriders
Spirit in Darkness
Whispers in the Wind
Downfall and Rebirth
Moonlight Spell
Newborn Star

Formació

Veus, guitarres & Jaw Harp: Pau Murillo
Guitarres: Alex Fernández
Baix yCors: Vic Adiego
Violí: Pau Vázquez
Teclats: Pol Lemaire
Bateria: Jose Rosendo

Crítica

Després de diversos anys d'espera i d'aturada, Northland torna a la càrrega amb el seu segon àlbum d'estudi anomenat, "Downfall and Rebirth". Per als que no els recordeu Northland van començar fa uns anys i traient el seu exitós primer cd anomenat "Northland", amb el qual van donar un aire nou a l'escena folk de Barcelona, tocant amb grans bandes com Equilibrium, Suidakra o els ja dissolts Norther. Després d'assistir a diversos festivals europeus i de la sortida del seu bateria Dani Mateu, el grup fre en sec fins a trobar a un nou bateria, en aquest cas Jose Rosendo, bateria de grups com Agression o Abrahel.

Bé doncs un cop explicada una mica la història, anem a endinsar-nos en el món que ens ofereix Northland en el seu "Downfall and Rebirth". Amb tocs bastant èpics i una trencadissa veu gutural ens endinsem de ple en el disc amb "When Nature Awakes", començant al més pur estil que els diferencia, ens trobem un tema que divinitza a la natura donant-li força per tornar a renéixer, lletres bastant apocalíptiques acompanyades de ritmes més èpics que apocalíptics. A cors entren diverses vegades trencant amb l'esquema de la cançó, el qual va canviant musicalment fent que el tema entre més fàcil i no tan repetitiu.

Sense més pausa seguim amb un tema que crec recordar que ja havia escoltat alguna vegada com avançament en algun dels seus concerts. Un altre tema al més pur estil de Northland, ningú queda enrere tots els instruments s'escolten a la perfecció al llarg de tot l'àlbum, cosa que fa que el disc guanyi per moments. Com el tema diu "Bloodred Sunrise", alba sagnant; això és el que trobarem en el tema lletres que parlen d'una alba sagnant on segueix el moment apocalíptic, diguem que és l'àlbum sembla ser com la transformació d'un planeta, en aquest cas podria ser el planeta Terra, en diverses de les seves fases.

Dins del caos, la següent parla sobre uns guerrers que lluiten junts sense por a la mort, aquest es diu "Together We Die", tema que comença més lent, però guanya èpica amb les seves lletres, trucant a les armes ia morir junts, sense por al que pugui passar ja que potser no tornis a aixecar més. Un tema amb diversos passatges acústics, executats a la perfecció.

El següent és un tema amb el qual t'imagines un camp de batalla amb els cadàvers ja finalitzat, després de "Together We Die". Un passatge bàsicament acústic, acompanyat del eixordador so d'una tempesta que cau de manera suau sense ressonar molt i que ens donarà passar a un dels temes més agressius del disc "Fury 's Unleashed", on ens donen a veure que la paciència de la natura ha arribat al seu límit i traient tota la fúria acumulada i deixar-la caure sobre els éssers humans de manera destructiva. Contenint un ritme molt thrashero esdevé el tema més vertiginós del disc, canviant de cop a passatges més èpics amb la perfecta execució dels cors.

"Duskriders" és un tema que per el seu inici no em dic l'atenció, semblava més un tema instrumental que una altra cosa, però a mesura que vas escoltant el passatge inicial vas ascendint fins a agafar velocitat a un tema que barreja molt bé els ritmes amb les veus tant guturals com corals. Un dels temes més canviants del disc al meu

semblar; aquests canvis fan que aquest tema et pegui com dels que més. Potser és un dels temes en què es dóna més importància i protagonisme als cors.

Temes amb ritmes més propers a una balada, aquest és "Spirit in Darkness", talls lents que ens relaten les vivències d'aquest esperit en la foscor. Després d'aquesta "balada" amb un sol molt èpic i diversos ritmes lents, ens endinsem de ple en un altre canvi de passatge en el disc, "Whispers in the Wind" tema que si havíeu assistit als últims concerts de Northland segur que ho havíeu escoltat . Un tema molt enganxós amb break inclòs que us farà bellugar el cap de dalt a baix sense parar, i que farà meravelles dels vostres orelles amb tot el que escoltareu, incloent només de baix del magistral Vic A. Granell. Després d'aquest break seguirem endinsant-nos en un món fosc i apocalíptic amb el tema que dóna nom a l'àlbum "Downfall and Rebirth" on trobarem més dels guturals de Pau, els guturals foscos d'Eric Baule, cantant de Moonloop. Comença a un ritme vertiginós i ràpid executat amb molta tècnica, i que va canviant de ritme i veus guturals. Un tema que dóna a veure que el disc ja està arribant a la seva fi i acabant uns cors als que ja ens tenen acostumats i deixant ressonar una campana.

Però aquest no és la fi, encara queden dos temes i un d'ells "Moonlight Spell" compten amb la col·laboració de Lady Morte. Un tema acústic on també entren les veus de Pau acompanyant. Després d'aquesta balada que deixarà amb la pell de gallina a més d'un amb la dolça veu executada per Lady Morte, acabem el disc de la manera que a mi sempre m'agrada i que és fer com una barreja de tot el sentit en el disc i transformar-la en un tema que deixi a més d'un de pedra, deslligant tota la ràbia que podia quedar. Aquest últim tema "Newborn Star", al meu entendre és una molt bona forma de donar per finalitzat el disc. Tema amb passatges agressius, veus corals, melodies enganxoses que donaran punt i final a aquest àlbum que donarà molt que parlar.

Finalment, si us agrada el bon folk metall, aquest és el vostre àlbum.

Xavi Pascual
03/02/2015

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons Gibernau




Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /web/htdocs/www.satanarise.com/home/sources/ob_page.php on line 1198
Inici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.