SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise
Canal de Youtube de Satan Arise Satan Arise Twitter Satan Arise Facebook

Legion + Injector + Guadaña Porta Caeli (Valladolid)

Serious Black Utopía (Zaragoza)

Guadaña + Indrid Silikona (Madrid)

Legion Zorrotzako Gaztetxea (Bilbao)

Skull Fist + Screamer Soho (Burgos)

Dysnomia - Dysnomia (2014)

Dysnomia - Dysnomia
Dysnomia logo
España

Dysnomia

Melodic Death Metal
Suspiria Records
2014


Temes

1. Kallisti
2. Let the spark ignite
3. A light at the shore
4. Checkmate
5. Into the void of your eyes
6. In new form
7. Baptized in rain
8. Serenade (Instrumental)
9. Reach clarity
10. Behemoth

Formació

Veu: Alex de Sota
Guitarra: Rodrigo Blas
Guitarra: Jorge Fernández
Baix: Aarón Fariña
Bateria: Eloi Pascual

Crítica

Des de Vigo, terra que ja comença a tenir un nom en l'escena per les bandes de qualitat que està aporando a l'escena underground, ens arriba una nova proposta. Bé, per ser del tot fidels no és nova, sorgeix de les cendres de Dark Eternity, banda a la qual vaig poder revisar el seu "...." fa alguns anys.

D'aquella formació s'ha mantingut els dos guitarres Rodrigo Blas i Jorge Fernández, la formació es complrta amb Alex de la Sota els guturals, Aaron Fariña baix i Eloi Pascual bateria.

La presència de tots dos guitarres ha de tenir molt a veure en que l'essència d'ambdós projectes tinguin una base similar, death melòdic molt elaborat, ràpid i tècnic. Elements que fan d'Dysnomia un projecte d'escolta obligada per a tot amant del metall i són definitius i definitoris del so de Dysnomia. Riffs vertiginosos plens de melodia i sobre amb uns teclats que aporten una càrrega extra de melodia en contraposició amb la cruesa de la veu d'Alex i la devastadora base rítmica.

El disc obre amb "Killisti" a manera d'introducció narrada a base del que semblen talls de noticiaris sota els quals comencen a coure els primers compassos del primer tall, "Let The Spark Ignite". Dysnomia no s'han caminat amb criaturades en aquesta arrencada, velocitat i contundència xoquen a tota màquina. Si volien atrapar l'oient, ho aconsegueixen enmig d'uns riffs de vertigen, amb una percussió desbocada i amb uns teclats que rubriquen els detalls èpics i ambientals.

A "A Light At The Shore", trobem unes guitarres més erràtiques, no tan melòdiques que s'entrellaça amb passatges més ambientals, gairebé simfònics amb els detalls melòdics i tècnics marca de la casa. El riff principal no t'ho treuràs del cap.

"Checkmate" juga amb unes bases molt power i èpiques, molt al Arch Enemy, per a un amant del melodeath aquest tema és una pujada d'adrenalina constant.

Cinquè tall, "Into The Void Of Your Eye", segueix la tònica anterior però amb passatges més ambientals, un tema més fosc. Toca més tralla, velocitat i contundència amb "In New Form", tall més extrem i intens, amb detalls electrònics i un sol espectacularment ràpid.

Setè tema i tenim l'aparició de veus femenines que li donen a "Baptized In Rain" un aire més simfònic i fosc que condueix a "Serenade", tall instrumental que serveix d'introducció pel single del disc, "Reach Clarity". De nou l'essència de Dysnomia en estat pur, tema contundent amb unes guitarres tremendes.

El disc tanca amb "Behemoth", guitarres veloços de nou col·lisionen amb la foscor del tema. Una barreja realment addictiva.

¿Aspectes negatius? Realment pocs, és un treball per a mi, de molt alt nivell, que espero no acabi arraconat perquè, com de costum en aquest país no es valori el nacional respecte al que ve de terres nòrdiques.

Ah ... i això de titular dels primers discos amb el nom de la banda ... es que fins als més grans ho han fet, però ... no és genial poder posar un títol a un disc?

Resumint ... gran disc nacional de death melòdic amb un nivell molt alt, de nou repetiré això que si fossin suecs i vinguessin de la mà de Nuclear Blast ...

Sergi Arise "Hell"
11/02/2015

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons GibernauInici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.