SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise
Canal de Youtube de Satan Arise Satan Arise Twitter Satan Arise Facebook

Serious Black Utopía (Zaragoza)

Guadaña + Indrid Silikona (Madrid)

Legion Zorrotzako Gaztetxea (Bilbao)

Skull Fist + Screamer Soho (Burgos)

Wind Rose - Wardens of the West Wind (2014)

Wind Rose - Wardens of the West Wind
Wind Rose logo
Italia

Wardens of the West Wind

Symphonic Power Metal
Scarlet Records
2014


Temes

1. Where Dawn and Shadows Begin 01:26
2. Age of Conquest 06:27
3. Heavenly Minds 05:13
4. The Breed of Durin 06:10
5. Ode to the West Wind 05:49
6. Skull and Crossbones 07:08
7. The Slave and the Empire 01:04
8. Spartacus 06:41
9. Born in the Cradle of Storms 05:54
10. Rebel and Free

Formació

Bateria i cors: Daniele Visconti
Guitarra i cors: Claudio Falconcini
Teclats: Federico Meranda
Veus: Francesco Cavalieri
Baix: Cristiano Bertocchi

Crítica

Wind Rose és una banda d'origen Italià a la qual vaig tenir el plaer de veure fa uns anys quan Wintersun visito Barcelona. D'entrada era un grup que crec que tant jo com a part del públic barceloní desconeixíem, però no van trigar ni mig segon a cridar-me l'atenció, i que com no, si estaven fent de teloners de Wintersun era per alguna cosa. Aviat vaig fer molles amb ells en acabar el concert i des de llavors no els he perdut la pista.

Una banda amb una projecció bestial de futur, la qual ha fet una evolució bestial entre el seu primer disc "Shadows Over Lothadruin" i el que acaben de treure "Wardens of the West Wind". Per als que no els conegueu, si us agrada el Power Italià us els recomano i més si us agraden bandes com Rhapsody o Blind Guardian ja que en el disc he trobat tocs similars als que ens tenen acostumats aquestes dues bandes.

Només començar el disc ens trobem amb una intro típica de batalla amb el toc èpic que categoritza l'Epic Power. "Where Dawn and Shadows Begin", comença amb una bateria i crits de batalla en la llunyania, explotant cada vegada més i més fins topar-nos amb un mini break que ens fa saltar directament "The Age of Conquest !, primer tema del disc que ja comença de ple amb els cors, donant pas a les veus agressives al mateix temps que melòdiques del seu cantant Francesco Cavalieri, també al costat de ritmes contundents que desemboquen en caigudes èpiques i plenes de cors. Tot això fa d'aquesta cançó un molt bon tema per començar amb aquest segon àlbum.

Seguim amb "Heavenly Minds" el qual comença lentament i poc a poc ens va introduint en un món de fantasia on ressonen les veus melòdiques de Francesco amb cors que acompanyen la seva veu. Un tema que sembla que actua més a manera de balada, amb algunes pujades, però mantenint sempre en la línia.

Després d'un tema més de balada saltem a "The Breed of Durin" tema amb temàtica guerrera que podrem apreciar tant en la lírica com en el ritme de batalla que porta el tema en qüestió. Amb uns arranjaments de teclat executats a la perfecció per la seva teclista Federico Meranda, el qual em deixo esbalaït en el directe que vaig veure d'ells a Barcelona.

El següent tema "Ode to the West Wind", podríem dir que encara no tenir el nom de l'àlbum al complet, sembla que sigui aquest el tema pel qual el disc es diu "Wardens of the West Wind". Com en cada tema, es fan delícies amb les veus i ritmes. I que barreja molt bé la part de balada amb la de més agressivitat, com podrem apreciar al final del tema on aquest agafa un ritme una mica més àgil.

"Skull and Crossbones", tal i on està posat deixa a veure que s'acaba un cicle en el cd i que un altre aquesta per començar. Tema que podria semblar l'últim del disc i que en el conté un "breakdown" alguna cosa inèdit en el disc.

Ja com si d'un altre disc es tractés (o això em sembla a mi) tenim "The Slave and the Empire", que actua com a introducció a un dels temes més veloços del disc, en el qual ens ficarem en la pell del mateix "Spartacus "amb els ritmes i atmosferes que creen. Un tema que comença molt àgil però que s'alenteix per donar pas a 1 ritmes que recorden a la mateixa Roma, en el seu temps de batalles al coliseu. Diguem que és com una oda a Spartacus, gran lluitador de la sorra Romana. No deixen d'aparèixer grans cors i ritmes apoteòsics.

"Born in the Cradle of Storms" és el tema més agressiu que podrem trobar en aquest genial àlbum de temàtica Epic Power. Tema que després d'uns cors grandiloqüents desemboca en un break que dóna pas a un passatge apocalíptic i que trenca amb diferents solos de guitarra. Finalment tenim "Rebel and Free", tema que podreu veure en format videoclip, i que com que no barreja molt bé els cors èpics amb els ritmes de batalla adjacents. Un tema que com podreu veure en el videoclip parla d'uns guerrers que viuen per defensar la seva terra i que ells mateixos s'autodenominen lliures, fent el que els dicta el seu honor. Un tema que barreja la temàtica escocesa en vestimenta i lírica.

En general és un disc que vessa de epicidad, però que jo potser no hagués abusat tant del tema cors, tot i així no li trec mèrit a l'àlbum.

Xavi Pascual
12/02/2015

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons GibernauInici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.