SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise
Canal de Youtube de Satan Arise Satan Arise Twitter Satan Arise Facebook

Serious Black Utopía (Zaragoza)

Guadaña + Indrid Silikona (Madrid)

Legion Zorrotzako Gaztetxea (Bilbao)

Legion + Endgame Zorrozako Gaztetxea (Bilbao)

Skull Fist + Screamer Soho (Burgos)

Morphing Into Primal - Collateral (2014)

Morphing Into Primal - Collateral
Morphing Into Primal logo
España

Collateral

Melodic Death Metal
Autoproducido
2014


Temes

01. When the evil wears gold
02. Karma
03. Until you can fly
04. My demons' words
05. Out of the blue
06. Road 317
07. Bucle
08. She... incomplete
09. Inhumano
10. Throne of two lands

Formació

Veu, baix: José D. Martín
Guitarra: Luís M. Martín
Guitarra: Arturo Camacho
Bateria: Chus Rodríguez

Crítica

Gairebé quatre anys després de publicar el seu primer treball, Principis De Autodestrucció, els Ciudad Real Morphing Into Primal ens tornen a sorprendre amb un segon treball que ara anem a esbudellar, Collateral.

Amb tots els deguts respectes haguts i per haver, si Albacete no és el bressol del thrash i tenen uns Angelus Apatrida que l'estan embolicant al grans, Ciudad Real tampoc és famosa pel seu passat melodeath i aquí tenim a Morphing Into Primal donant canya per que se'ls tingui en compte com es mereixen.

Aquest segon treball supera amb escreix el seu primer treball sense deixar l'estil amb el que van començar. Què s'amaga després Morphing Into Primal? Una aposta basada en un death melòdic molt treballat però allunyat dels motlles nòrdics. La seva major basa és la cruesa i punyent que sona la seva proposta. Després d'uns riffs afilats desterren ritus pesats i repetitius per sonar potents sense ser pesats. Igual succeeix amb la veu de José que s'allunya de foscos guturals. Amb una veu esquinçada que s'entén perfectament aporta aquest punt extra de cruesa que li falta a la part instrumental, sempre molt melòdica i treballada.


El disc no passa desapercevut a les escoltes com em passa amb altres bandes de l'estil, que despertes en acabar el disc sense haver-te quedat res gravat al cap, al contrari, ja des de la primera escolta, almenys tres talls es van gravar en el meu.

Per a un servidor això ja és motiu més que suficient com per prestar la deguda atenció.

El disc arrenca amb "When The Evil Wears Gold", així que de forma clara i sense embuts ens topem amb un tema definitori del que trobarem al llarg del disc, el riff inicial, ràpid i esmolat, res d'old school ni res d'això, ¡i s'agraeix de quina manera! Enganxós, melòdic i veloç amb una tonalitat fosca i punyent, així se'ns ve a sobre Collateral. "Karma" segueix a tota velocitat, menys de quatre minuts de tralla en vena amb canvis de ritme que et trenquen en trossos.

"Until You Can Fly" posa una mica el fre a aquesta espiral speed amb què ha arrencat el disc, un tema molt enganxós i contundent. "My Demons Words" manté aquesta predominant contundent però amb un punt més de cruesa i un plus de foscor afegida.

Tornem a la càrrega amb "Out Of The Blue" ràpid i contundent ... gran tema amb aires més thrashers. Tota una hòstia a la cara. Que xoca de cara amb "Road 317", una mica més de dos minuts de tall instrumental que em posa els pèls de punts cada vegada que l'escolto.

En el setè tall ens trobem el primer tema cantat en castellà, es trobava a faltar. "Bucle", en la línia de la resta de talls, a mig camí entre velocitat i contundència canviant la intensitat per moments, agressiu i corrosiu. "She ... incomplet" tornant a l'anglès ... la pronunciació ... encara que per a molts sigui un tema crucial, personalment no li dono excessiva importància, és lògic i normal, però no està de més tenir cura una mica els detalls. El tema? Mig temps contundent, no el millor tall, però en Collateral no trobaràs temes de farciment.

I aquí tenim el que per mi és un dels millors talls del disc, cantat en castellà. Literalment, una puntada a la boca. Intens, punyent i despietat "Inhumano" hauria d'estar ben amunt en el tracklist per no haver d'esperar fins al final del disc. El disc tanca amb un altre tema de vertigen, "Throne Of Two Lands", fregant el power pel que fa a la part instrumental pertoca, però capbussant-se en passatges foscos i pesats. han deixat el tema més ambiental per al fina, signant un gran treball.

La música avui en dia és un món complex i mancat d'oportunitats. Oportunitats que bandes com Morphing Into Primal reclamen a crits i amb dret propi. Un gran treball que no mereix acabar sense la repercussió que es mereix. Un cop més torno a trucar a l'escolta d'aquestes bandes que s'estan deixant la pell i la pasta ...

Un gran treball pujant el llistó respecte al seu primer treball, de vegades la paraula evolució i maduració s'usen per omplir les crítiques de forma gratuïta, aquí haurien d'estar gravades a foc en Collateral.

Sergi Arise "Hell"
20/03/2015

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons GibernauInici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.