SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise
Canal de Youtube de Satan Arise Satan Arise Twitter Satan Arise Facebook

Legion + Injector + Guadaña Porta Caeli (Valladolid)

Serious Black Utopía (Zaragoza)

Guadaña + Indrid Silikona (Madrid)

Legion Zorrotzako Gaztetxea (Bilbao)

Skull Fist + Screamer Soho (Burgos)

Helevorn - Compassion Forlorn (2015)

Helevorn - Compassion Forlorn
Helevorn logo
España

Compassion Forlorn

Death / Doom Metal
BadMoodMan Music
2015


Temes

1. The Inner Crumble
2. Burden Me
3. Looters
4. Unified
5. Delusive Eyes
6. I am to Blame
7. Reason Dies Last
8. Els Dies Tranquils

Formació

Bateria: Xavi Gil
Baix: Guillem CM
Guitarres: Sandro Vizcaino
Guitarres: Samuel Morales
Teclats: Enrique Sierra
Veus: Josep Brunet

Crítica

Helevorn és una banda provinent de Mallorca amb una llarga trajectòria a les seves esquenes. Afectada per molts canvis al llarg dels anys però recollint sempre els bons fruits del seu gran treball. Els seus inicis ronden a la fi dels 90, més concretament el 1999.

Després del seu segon àlbum en el 2010 comença a explotar-el veritable potencial de Helevorn ia obtenir el reconeixement que mereix per part de la premsa especialitzada a causa del esforç i la determinació emprada en els seus anys com a banda emergent.

Altament influenciats pel doom-Death Metal han participat en diversos festivals de gran importància a Espanya i la resta d'Europa. Amb tres àlbums a les seves esquenes, diversos premis i ressenyes més que excel·lents ens arriba aquest quart àlbum de Helevorn titulat Compassion Forlorn el qual se segueix celebrant amb magnificència. Una producció excel·lent amb una masterització a càrrec de Jens Bogren (Opeth, Katatonia, Paradise Lost, etc).

Malenconiós, apassionant i vigorós, a primera escolta sona molt tranquil, relaxat i molt melòdic des del primer tema "The inner Crumble" que anuncia que estem davant d'un àlbum de caràcter Doom, malenconiós, allunyat de passatges més foscos i tenebrosos com ens tenen acostumats altres bandes del gènere encara que fidel a les veus d'ultratomba ia aquesta melosa atmosfera tan especial de l'estil. Es podria dir que practiquen una musicalitat semblant a Anathema, My Dying Bride, Tiamat, etc ... però òbviament amb personalitat pròpia, maduresa i qualitat.

Compassion Forlorn manté un clímax de down-tempo al llarg de l'àlbum amb alguns patrons més ràpids però sempre a una tendència lenta, melòdica i atmosfèrica. Entrellaçant una excel·lent línia vocal de gutural i melodia. Tenint en compte el registre gutural sobre la instrumentació melòdica que dóna molta força en general. A destacar el tema "I am to blame" com un dels més potents mantenint una constància de ritme una mica més ràpida a la resta de temes sense parar el poderós gutural del cantant. També podem destacar "Burden Em", tema que prossegueix al tema d'obertura i té la mateixa línia.

Menció especial al tema que finalitza l'àlbum, "Els Dies Tranquils", un recital que dóna pas a una instrumentació més pesada amb una excel·lent veu femenina. Una majestuosa i original manera de finalitzar l'àlbum.

Són 8 temes dels que componen Compassion Forlorn, una mica més de tres quarts d'hora. Temes carregats en detalls. Molt cures i elaborats amb molta cura, sense descuidar els molts matisos gothic que conté Compassion Forlorn és un àlbum que t'envolta a mesura que vas fent escolta d'ell. Un gran treball més que recomanat.

Ahbyss
05/05/2015

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons GibernauInici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.