SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise
Canal de Youtube de Satan Arise Satan Arise Twitter Satan Arise Facebook

Legion + Injector + Guadaña Porta Caeli (Valladolid)

Serious Black Utopía (Zaragoza)

Guadaña + Indrid Silikona (Madrid)

Legion Zorrotzako Gaztetxea (Bilbao)

Skull Fist + Screamer Soho (Burgos)

Cyan Bloodbane - Nuevos Tiempos (2013)

Cyan Bloodbane - Nuevos Tiempos
Cyan Bloodbane
Cyan Bloodbane logo
España

Nuevos Tiempos

Symphonic Power Metal
Autoproducido
2013


Temes

01. Su Tierra
02. Esclavo Del Tiempo
03. Ejecutor
04. Nuevos Tiempos
05. El Jardín Del Edén
06. Falta Humanidad
07. Larvas De Esclavitud
08. Víctimas

Formació

Veu: Santi Andreo
Guitarra: Ivan Martín
Guitarra: Xavi Escayola
Baix: David Vellido
Bateria: Toni Quesada
Teclats: Eric Quesada

Crítica

Després d'una llarga espera, torna la banda catalana de power metal melòdic, Cyan Bloodbane amb el seu tercer treball sota el braç Nuevos Tiempos que va ser presentat en concert el passat 10 d'abril a la ciutat Comtal.

Per a l'elaboració d'aquest disc, cal destacar la reestructuració que ha patit la banda després del pas de Eric, cantant del treball anterior, als teclats i per això, el fitxatge del gran Santi Andreo amb una gran trajectòria en el món de la música (exvocalista de Guardian of Dreams i Rain). En haver-se donat aquest canvi, la banda ha donat un gir important donada la característica veu que té, prenent un aire molt més personal i distintiu de la resta de bandes.

Ja centrats en els temes, el disc s'obre amb uns segons de sons de sintetitzadors qual cosa fa impacientar a l'oient per voler que comenci a sonar Su Tierra una cançó boníssima per donar començament ja que el so del teclat des del primer minut fa que enganxi i voler escoltar més i més. Es tracta d'una pista molt completa en la qual tenim canvis de ritmes agafant un aire acavalcat a la part dels solos de teclat i guitarres juntament amb l'acceleració del tempo. A més, també fan ús de tresillos per a la finalització de les frases en la línia melòdica.

En segon lloc podem trobar Esclavo del Tiempo. Després d'una primera escolta és fàcil adonar-se que es tracta d'un tema amb un potent missatge per mostrar: el no poder tenir a prop a la persona estimada i invocant-la amb un sentit "volverás". A nivell musical cal destacar com juguen tant el teclat com la guitarra amb els desdoblaments (en terceres).

Tant en Ejecutor com a Falsa Humanidad cal dir que són temes amb tornades molt enganxoses que adquireixen molta força en part pels cors guerrers. El primer d'aquests és potser la cançó més dura de tot el treball que dóna inici amb un rabiós riff. Com en la resta de temes, no podem passar per alt la importància de Eric el "tecles" de la banda ja que en tots i cadascun dels temes té un paper fonamental, cosa que dóna, a més de la veu de Santi, la senya d'identitat de la banda. Però això no és tot, Eric també és l'encarregat de la realització de les segones veus i cors, i en aquesta darrera cançó també es suma David, el baixista.

Introduïda per una suau melodia de piano es desenvolupa El Jardín del Edén. Es tracta del tema lent del disc ja que el tempo és més pausat que la resta de cançons, però no podem considerar-ho una balada pròpiament dita ja que des d'un començament trobem una bateria que combina ritmes de balada amb mitjos temps. La tonalitat menor escollida per a la composició mostra la tristesa que volen transmetre juntament amb el missatge de la lletra.

Amb uns primers compassos de batalla arriba el tema que dóna nom a aquest disc, Nuevos Tiempos. Com mostren a la primera plana de la seva pàgina web oficial "Escucha bién, presta atención, revolución" són les paraules amb què comença aquesta cançó en la qual les guitarres d'Ivan i Xavi tenen especial protagonisme per la quantitat de solos que tenen. Això fa que tingui un so més diferenciat que la resta de cançons on la guitarra no té tant protagonisme i complexitat.

Larvas de Esclavitud comença com la resta de temes amb una elaborada base instrumental, però a diferència de les altres, aquesta està molt marcada per la bateria de Toni, que té una dura feina en quant a canvis de ritme fa.

Per posar punt i final a aquest disc tenim Víctimas una cançó amb una tornada amb molta força, i per tant tema molt enganxós i difícil d'oblidar. Des d'un primer moment podem escoltar un desdoblament de les guitarres a la qual poc després es suma els sons dels teclats.

En definitiva, es tracta d'un àlbum d'una gran exquisidesa en totes i cadascuna de les línies compositives donada la complexitat d'aquestes, ja que podem escoltar com els instruments estan marcant ritmes diferents i més, en pràcticament totes, trobem canvis en aquest, pas de temps composts a simples i la major dificultat li ve donada a la persona que porta l'esquelet de les cançons, el gran bateria.

M'agradaria puntualitzar que al principi em va costar entrar en la dinàmica del disc, per la característica veu de Santi, el qual em va sorprendre moltíssim veure-ho cantar en directe, però després d'un parell d'escoltes és difícil deixar el disc de banda, també amb el que ajuda a l'hora d'activar-se o posar-se les piles per la energia que desperta en l'oient.

Sens dubte, és una banda que ha donat un gran pas endavant marcant un abans i un després en la seva carrera, en què els germans Quesada, Eric i Toni, tenen un paper crucial juntament amb la resta de membres.

Vica Arise
25/04/2013

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons GibernauInici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.