SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise
Canal de Youtube de Satan Arise Satan Arise Twitter Satan Arise Facebook

Legion + Injector + Guadaña Porta Caeli (Valladolid)

Serious Black Utopía (Zaragoza)

Guadaña + Indrid Silikona (Madrid)

Legion Zorrotzako Gaztetxea (Bilbao)

Skull Fist + Screamer Soho (Burgos)

Karlahan - Exile (2015)

Karlahan - Exile
Karlahan logo
España

Exile

Progressive / Death Metal
7hard
2015


Temes

01. The Lighthouse Keeper
02. Architecture of Life
03. Involution / Part II
04. By Smoke Diffused
05. Enhancement Through Change
06. A Way Out
07. Inside The Cave
08. Prelude
09. Birds’ Exile
10. In A Sea of Mist

Formació

Veus: Iban De Dios
Veus netes i guitarra: Guillem Rejón
Guitarra: Xavi Diví
Guitarra: Sergi Gracia
Baix: Sergi Nuez
Bateria: Jordi Farré

Crítica

Tenim davant nostre un dels que es convertirà en disc de l'any, després de diversos anys sabent del seu disc i només tenint en la seva possessió un EP anomenat "A Portrait of life", el qual va ser tret en 2009 i un single anomenat Skyline de 2013; tinc el plaer de portar-vos aquesta obra mestra anomenada "Exile" de la banda Karlahan.

Karlahan per a qui no els conegui es tracta d'un grup barceloní format el 2006 que a priori va començar amb un Folk / Black metall molt potent, però que a poc a poc es va tornar més cap al progressiu sense abandonar les seves arrels. A dos dies de la seva sortida us porto la meva opinió sobre el seu primer llarga durada.

Però, sorpresa, el disc comença de cop sense donar temps a entrar al seu atmosfera, però de fet el tema és ideal perquè ens fa entrar de cop, estigui que per a mi és com la culminació a durs anys de treball. El tema en qüestió titulat "The Lighthouse Keeper", compta amb la gran col·laboració del cor vocal de "El Cor de la Vall"; un tema molt ben executat que deixarà a més d'un amb la pell de gallina i amb ganes d'escoltar més i més. Una barreja perfectament executada. Com si del mateix tema es tractarà per la seva entrada, vam arribar a "Architecture of life" tema on començarem a veure detalls progressius que faran delícies a les oïdes, un progressiu que en moltes parts del disc recordaran als granis Opeth. Genials ritmes trencadissos barrejant les veus guturals d'Iban amb les veus netes de Guillem que freguen la perfecció. Tema amb moltes atmosferes diferents, un joc que s'anirà veient en tot l'àlbum.

Arribem a un dels temes estrella del disc "Involution- Part II", més que res perquè tots recordareu que en el seu EP aquesta la primera part de estigui. Qualsevol ho diria, però només començar el tema ja trobem trets i sons que ens recordaran a la primera part. Cal destacar la col·laboració de Scott Mclean (Falloch) en el sol de teclat del tema.

Anirem trobant temes com "By Smoke Diffused", "A Way Out" temes molt en la línia progressiva amb canvis de ritme totalment radicals; o "Enhancement Through Change" en el qual trobarem la col·laboració de Dan Swanö (Katatonia, Bloodbath) a les veus netes de l'última volta.

"Inside The Cave", un altre tema que hem de destacar d'aquest àlbum, per la seva potència, execució i per contenir dues col·laboracions més, Nuria Lluís (Narsilion, Der blaue reiter) al violí i Scott Mclean en el sol d'orgue. Un tema on també trobarem trossos molt contundents i altres més bestials on Jordi portarà la bateria al límit.

Després de tota aquesta descàrrega arriba el moment d'un tema en forma de preludi, que ens farà endinsar en el tema per excel·lència de l'àlbum, el que dóna nom a tot això, "Bird 's Exile". Un tema molt ben triat quant a la seva situació en el disc, sent el penúltim i actuant com a tal, donant a veure que això s'acaba, però que encara hi ha Karlahan per temps. Com jo sempre dic, un tema on es veu reflectit tot el vist en el disc i donant tot el que pugui quedar. En aquest les veus netes guanyen força protagonisme en el conjunt. Acabant de manera suau per donar entrada al que serà l'últim tema del disc, "In a Sea of ??Mist". Tema on tornarem a tenir la col·laboració de "El Cor de la Vall" i on el protagonisme vocal serà per Guillem, al costat d'una atmosfera molt tranquil·la i relaxada que s'accentuarà amb l'entrada dels cors i anirà consumint més i més fins a donar fi a l'àlbum d'una forma magistral.

Xavi Pascual
27/05/2015

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons GibernauInici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.