SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise

Suscríbete aquí!


Avalanch + Nurcry + Secta The New Valdemoro (Valdemoro (Madrid))

Hexed + Unchosen Ones Urban Rock Concept (Gasteiz (Vitoria))

Cobra Spell Rockville (Madrid)

We Rock (Dio Tribute) + Crimson Colt Bóveda (Barcelona)

Avalanch + Nurcry + Redención Zero Garaje Beat Club (Murcia)

Kiss the night with Jordy Stanley + Blue Madness Sixx Rock (Madrid)

Leo Jiménez Razzmatazz 2 (Barcelona)

Kabrönes El Escénico de Illescas (Toledo)

Kabrönes + Dragonfly + Jaleo Auditorio Julio Iglesias (Benidorm)

Heavy Pettin Silikona (Madrid)

Alestorm + Saurom + Stratovarius + Rata Blanca + Wind Rose + Tyr + Equilibrium + El Reno Renardo + Kalmah + Ars Amandi + Eihwar + Linkoln Park + Oceans Ate Alaska + Brian Downey + Evil Invaders Zona polideportiva (Villena)

Soul Aside - Canvas (2015)

Soul Aside - Canvas
Soul Aside logo
España

Canvas

Rock
Blood Fire Death
2015


Temes

1. Void 04:33
2. Anamnesis 04:07
3. White Hole 04:22
4. Lilith 05:02
5. Smash 04:47
6. Microglia 06:29
7. Protectress 06:44
8. Lilim 04:33

Formació

Veu: Adam V.
Guitarres: Gabi A.G.
Bateria: Marc Prim
Baix: Edu Seoane

Crítica

Vivim en una època de transició musical irreprotxable, on les diferents etiquetes es difuminen entre la immensitat d'oferta que se'ns presenta als oients dia rere dia. Definir unes melodies o unes altres, de vegades, requereix d'un esforç sobrehumà per part d'aquell que intenta esbrinar els secrets de les diferents composicions i de les maneres d'entendre la música que escolta.

En un d'aquests exercicis gairebé matemàtics, trobem, de cop i volta, l'etiqueta post-rock, el entendre l'evolució del rock més clàssic cap a nous horitzons dotats d'una pròpia personalitat que destaca per sobre d'allò que ens ha estat presentat dècades enrere.

Darrere d'aquest maleït terme, cada vegada més estès per la parròquia musical contemporània, els barcelonins Soul Aside ens presenten Canvas, el primer llarga durada de la formació després del seu homònim primer EP. I la veritat és que si tot el conjunt de música que es parapeta en aquesta etiqueta fos de tan bon gust, benvingut sigui tan confusa paraula.

Darrere d'una portada i un disseny gràfic senzill però alhora excepcional, trobem un conjunt de composicions que són extremadament mimades al llarg del minutatge d'aquest LP. La capacitat dels músics de Soul Aside per generar una creixent expectació per saber què és el que vindrà és tremendament destacable, i la progressió contínua nota després nota dota les calmades composicions de la banda en un torrent incessable d'emocions transmeses amb molta delicadesa.

En un exercici de maduresa sense parangó, Soul Aside aconsegueixen filar perfectament cadascuna de les múltiples seccions que formen aquest plàstic. Al llarg i ample de "Canvas", veiem una banda molt professional que destaca per la qualitat de les seves composicions així com per la sobrietat d'aquestes.

Des de la inicial "Void", passant per unes excel·lentíssimes "Anamnesi", "White Hole" o la genial "Microglia", veiem contínuament com la banda aconsegueix que el so vagi creixent pas a pas, sense cap tipus de pressa, per formar cançons que són pur nèctar per les orelles. El disc continua en tot el recorregut per meloses línies vocals que són excel·lentment acompanyades per una instrumentació genialment assolida, un conjunt que acompanya en tot moment a un oient que es veurà irremeiablement en un abisme de sensacions del més alt nivell espiritual.

La qualitat d'aquestes composicions demostra en tot nivell la qualitat mateixa dels propis instrumentistes: en cap moment vam trobar cap senyal de virtuosisme o necessitat egòlatra de destacar, al contrari, el conjunt, el tot, destaca per si mateix. "Portectress" i "Lilim" posen punt i final a un disc que, sens dubte, marcarà un punt ia part en l'encara curta trajectòria de la formació.

Soul Aside han aconseguit amb Canvas endinsar-se en territoris musicals excel·lentment treballats, han aconseguit traspassar la frontera del simple llançament per arribar a una categoria musical moltíssim més elevada. Els barcelonins, que ja estan gaudint actualment de les oportunitats que tan elaborada música mereix, han d'estar en el punt de mira de tot aquell que busqui qualitat dins del panorama musical nacional. Què més donarà si se li crida post-rock?

Víctor Vallespir
02/06/2015

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons Gibernau




Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /web/htdocs/www.satanarise.com/home/sources/ob_page.php on line 1198
Inici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.