SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise
Canal de Youtube de Satan Arise Satan Arise Twitter Satan Arise Facebook

Legion + Injector + Guadaña Porta Caeli (Valladolid)

Serious Black Utopía (Zaragoza)

Guadaña + Indrid Silikona (Madrid)

Legion Zorrotzako Gaztetxea (Bilbao)

Skull Fist + Screamer Soho (Burgos)

Blackwelder - Survival Of The Fittest (2015)

Blackwelder - Survival Of The Fittest
Blackwelder logo
Alemania

Survival Of The Fittest

Progressive Power Metal
GoldenCore Records/ZYX Music
2015


Temes

01. The Night Of New Moon
02. Spaceman
03. Adeturi
04. Freeway Of Life
05. Inner Voice
06. With Flying Colors
07. Remember The Time
08. Play Some More
09. Oriental Spell
10. Judgement Day

Formació

Guitarra: Andrew Szucs
Veus: Ralf Scheepers
Baix: Bjorn Englen
Bateria: Aquiles Priester

Crítica

La veritat és que un grup alemany amb talents de la talla d'Aquil·les Preister o Ralf Scheepers a les veus promet només amb sentir-lo anomenar. Completen la formació Andrew Szucs guitarra de Seven Seraphim i el baixista Bjorn Englen de donar Disciples i ex-Yngwie Malmsteen.

Promet no poc, un super banda d'aquesta talla. "The Night of the New Moon" amb la qual arrenca no deixa enrere aquesta expectativa. Ens trobem amb una barreja de power senzill, molt menys pesat i més melòdic que el de Primal Fear, banda a la qual sempre es fa referència en parlar de les veus del senyor Scheepeers, sense obviar la seva ja llunyà pas per Gamma Ray amb els quals va deixar res menys que 3 discazos.

Però no és or tot el que lluu ja que el disc és bastant variat i sense deixar aquesta estela power del doble bombo, la veritat és que és bastant progressiu, i això fa que no sempre entre fàcil a la primera ni molt menys. Canvis de ritme i tonalitats curioses dignes d'un disc prog. en tota regla descol·loquen per tornar amb tornades més fàcils que recorden més a aquest power alemany de la passada dècada o fins i tot l'anterior.

Tot aquest progressiu més complex s'endevina en temes com "Adeturi", apte només per als més iniciats o "Remember the time".

Temes més power però amb grans influències en les guitarres com "Freeway Of Life" també tenen el seu moment. Un riff power, tallat a ratlla per melodies progressives i ràpides que ens deixen una mica sorpresos per aquesta curiosa barreja tan tallant, fet repetit amb "Inner Voice", amb una més que excel·lent melodia d'entrada que podria incloure un disc de qualsevol banda amb una bona guitar hero al capdavant.

No deixen sense temes amb un potent doble bombo als seus oients com a "With the Flying Colors", però no us equivoqueu, si esteu esperant un nou disc de power alemany fàcil d'escoltar amb molta velocitat, aquest no és el vostre disc. Si al contrari us ve de gust amb la característica veu de Ralf, temes complexos, combinant canvis de ritme constants, velocitat a parts iguals amb la complexitat melòdica i una guitarra protagonista i res plana, llavors us agradarà molt.

Finalitza amb alguns temes més plans i ràpids com "Play Somer More", potser dels més "plans" pel que fa a virtuosisme demostrat i de fàcil escolta.

La destresa a les sis cordes per part d'Andrew és aclaparadora i en "Oriental Spell" em recorda molt a aquells Tappings de Stratovarius de les seves primeres aventures amb Kotipelto a les veus en el "Fourth Dimension". És a dir, velocitat, si, però treballada i molt, potser no assequible del tot, almenys a l'inici.

El treball finalitza amb "Judgement Day", un altre tema més en les deixant del power alemany deixant enrere tota aquesta virtuositat progressiva per arribar a l'oient molt més.

En resum, un treball molt complex que requereix saber bé l'oient què té entre mans, ja que no es tracta d'un disc de tall clàssic amb un vocalista carismàtic en què s'explota la seva faceta; sinó que estem davant un complex llançament on la melodia progressiva de guitarra és protagonista i on es recolza a la gola del fantàstic gegant alemany per construir un disc que mereix de moltes escoltes per obtenir tot el que ofereix.

Nota 8,5/10Víc Salda

Super grup conformat per entre d'altres per Ralf Scheepers (Primal Fear) o Aquiles Preister (Angra) a la bateria, del que m'esperava molt, i el que m'he trobat ha estat un Heavy Metal bastant fressat i carrincló, a més de poc inspirat, una veritable pena, no és que el disc sigui dolent, és que dels 10 talls inclosos jo salvaria la inicial "The Night Of New Moon" molt Primal Fear i amb un bon tornada, o la més coreable i melòdica "Inner Voice" amb un altre tornada resultón.

Arribant a la que possiblement sigui la millor del CD "Play Some More" amb un molt bon sol i melodies, i amb la part central més inspirada de tot el treball.

La resta dels temes són bastant fluixos amb bons solos i melodies en algun d'ells, però amb el que porto escoltat aquest any, sens dubte aquest és dels pitjors treballs que he sentit.

L'últim tema "Judgement Day" també és dels millors i destaca dins el apagat conjunt que forma aquest "Survival Of The Fittest".

Quant al tema tècnic res a objectar, bon so i amb Ralf cantant a un bon nivell, el problema està com ja he comentat en les cançons, espero que en un hipotètic nou esforç discogràfic pugin el llistó. Bons músics tenen per a això.

Nota 6,5/10

Bruno Molina
09/06/2015

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons GibernauInici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.