SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise
Canal de Youtube de Satan Arise Satan Arise Twitter Satan Arise Facebook

Serious Black Utopía (Zaragoza)

Guadaña + Indrid Silikona (Madrid)

Legion Zorrotzako Gaztetxea (Bilbao)

Skull Fist + Screamer Soho (Burgos)

Dysrider - Bury The Omen (2015)

Dysrider - Bury The Omen
Dysrider logo
Suiza

Bury The Omen

Melodic Death Metal
Tenacity Music
2015


Temes

01 - Emergence [00:01:20]
02 - Against Your Hold [00:04:09]
03 - Bury the Omen [00:04:44]
04 - Time of Decay [00:07:55]
05 - Witness Our Fall [00:03:58]
06 - The Reckoning [00:05:36]
07 - Story of Power [00:05:16]
08 - Blind Avengers [00:05:03]
09 - Bliss in Darkness [00:04:23]
10 - Embers Reflection [00:07:46]

Formació

Baix: Damien
Bateria: Théo
Guitarres: Darryl
Veus i cello: Joëlle
Veis i teclats: Jonathan

Crítica

Vaig estar revisant en el seu moment el gran disc que ha publicat aquest any Stream of Passion i la pròpia discogràfica em va dir, probablement si t'ha agradat t'agradi aquest també i em van presentar a aquesta banda suïssa anomenada Dysrider que es presenten en societat en gran amb aquest "Bury The Omen".

Fundats el 2014, és a dir, amb una trajectòria molt recent, es presenten com una banda melòdica alhora que fosca que combina una preciosa veu femenina de Joëlle, que contrasta amb els aterridors guturals del teclista Jonathan.

Musicalment, referència de contrastos amb una bateria i base rítmica molt ràpida i potent per part de Damien i Théo, unes guitarres afilades i amb una distorsió molt power de les que s'encarrega Darryl i finalment moltíssima melodia simfònica per part tant dels teclats de Jonathan , com del violoncel que interpreta la mateixa Joëlle.

"Emergence" és una introducció, lenta, més aviat sinistra i molt melòdica que dóna peu a que arrenqui el disc d'una forma potent amb "Against Your Hold" directament amb un doble bombo poderós, una caixa rapidíssima, melodia de cello i un crit gutural d'ultratomba. El ritme, sobretot del bombo no és constant i això un cop ens hem inflat al llarg dels anys a doble bombo fix, s'agraeix moltíssim, ja que aquest joc dota de qualitat el conjunt final.

El segon tall dóna nom al disc "Bury The Omen", i arrenca amb cello i sospirs de Joëlle previs a la tralla que ofereixen amb un so molt cuidat i molta nitidesa a l'hora de mostrar cada un dels instruments, permetent desgranar perfectament les melodies. La dolça veu de Joëlle, no arriba en cap cas a poder ser considerada lírica encara que malgrat tot el to càlid se li acosta. Els constrantes vocals del tema, el converteixen en un dels meus favorits.

La fórmula és molt clara: Velocitat, potència, brutalitat fins i tot, però alhora, harmonia, melodia, nitidesa i contrastos amb molt protagonisme del violoncel i teclats. "Time of Decay": Des del blast beat més bèstia, fins a les estrofes més càlides i tranquil·les. Més de vuit minuts ofereixen temps per a diferents passatges en què la banda pot demostrar diferents facetes ben conjuminades.

Les tornades no són un fort ni un punt en què la banda hagi volgut posar especial èmfasi fins i tot malgrat això, les cançons són bastant corejables i de fàcil entrada per al oient. "Witness Our Fall" ofereix fins i tot temps per a un petit sol de baix, en els quals es demostra que cada músic té la seva part de protagonisme, a més d'estar al servei del conjunt.

Temes com "The Reckoning" amb més protagonisme vocal de Joëlle també donen peu a descans en un possible directe i torns vocals. Altres com "Story of Power", metall una mica més pesat, és un exemple de més aviat al contrari: Jonathan ofereix més rang vocal.

La velocitat és una constant però no apareix de manera constant i això dota de varietat al disc i fa que no es faci pesat, al contrari, és d'agradable escolta i de pujada d'adrenalina. Fins i tot el tema que més s'assembla a una balada com "Blind Avengers", és d'una potència encomiable!

Anem posant fi amb temes que demostren una personalitat musical de la banda pronunciada i potent i en una formació que presenti el seu primer treball això és segell de qualitat. La instrumental "Bliss in Darkness" ofereix alhora al tancament del llançament: Més de 8 minuts de nou per "Embers Reflection".

Tornen a demostrar que dominen a la perfecció la combinació de passatges i l'intercalat d'aquests, així va pujant intensitat passant des d'un tram trist i melancòlic a un augment del ritme i del tempo que donen per acabat aquesta carta de presentació en societat.

Molt bon sabor de boca, bon so i per tant una banda interessant a la qual no perdre de vista doncs si futurs treballs igualen simplement a l'actual, podríem parlar de consagració a un altre nivell.

Víc Salda
03/08/2015

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons GibernauInici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.