SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise
Canal de Youtube de Satan Arise Satan Arise Twitter Satan Arise Facebook

Serious Black Utopía (Zaragoza)

Guadaña + Indrid Silikona (Madrid)

Legion Zorrotzako Gaztetxea (Bilbao)

Skull Fist + Screamer Soho (Burgos)

Powerwolf - Blessed & Possessed (2015)

Powerwolf - Blessed & Possessed
Powerwolf logo
Alemania

Blessed & Possessed

Power Metal
Napalm Records
2015


Temes

1. Blessed & Possessed 04:42
2. Dead Until Dark 03:50
3. Army of the Night 03:23
4. Armata Strigoi 03:59
5. We Are the Wild 03:41
6. Higher than Heaven 03:31
7. Christ & Combat 03:40
8. Sanctus Dominus 03:23
9. Sacramental Sister 04:37
10. All You Can Bleed 03:44
11. Let There Be Night 07:20

Formació

Veu: Attila Dorn
Guitarra, baix: Charles Greywolf
Guitarra: Matthew Greywolf
Teclats: Falk Maria Schlegel
Bateria: Roel van Helden

Crítica

Ave Maria, Al·leluia! Any 2015, imparell, toca nou disc dels germano-polonesos Powerwolf, sisè disc des de 2005, torn ara per Blessed & Possessed, que com va succeir amb el seu anterior treball té l'àrdua tasca d'aconseguir superar el seu predecessor o com a mínim mantenir aquest altíssim nivell.

Parlar de Powerwolf no és fer-ho d'una banda comuna, es tracta d'una d'aquestes bandes a les que premiem per seguir fidels al seu so particular sense criticar-les per no evolucionar ni sorprendre'ns amb noves influències com va passar en el seu moment amb Running Wild o actualment amb Sabaton. Sonen igual i ni punyetera falta que fa que canviïn, aquests sí, és una arma de doble tall. El que avui ens agrada demà podem avorrir i quedar com a banda per als incondicionals de sempre. Si tot fos senzill no tindria tanta gràcia l'èxit.

Blood Of The Saints, 2011, va ser el treball que els va encimbellar i els va portar a la primera fila dels festivals, dos anys més tard amb Preachers Of The Night van superar totes les expectatives i es van convertir en un dels grans del power europeu, ja sigui per la novetat del seu so èpic / religiós, o pel seu directe imparable. Amb aquest nou disc toca revalida ...

Porto un parell de setmanes escoltant gairebé sense parar Blessed & Possessed i que grandíssims fills del ... metall, l'han tornat a aconseguir. Gran disc en tota regla, osties contínues a la cara en forma de riffs ràpids i compactes i aquest cop amb més sols del que ens tenien acostumats, teclats sacres i so reverberat a dojo. Anem el que esperem de Powerwolf, que tornin a fer un disc 100% Powerwolf, sense invents i sense anar-se'n per les branques. Repte aconseguit i com a mínim igualant al seu predecessor, que no és poc.

El disc obre amb el títol que dóna nom al disc, que ens tenen acostumats, els primers temes són els més directes i salvatges "Blessed & Possessed" obre les portes del sòl sant amb teclats com no podria ser d'una altra manera per reventarnos amb 1 riff potent i veloç. Si, al·leluia! No estava esperant quan trobava el primer al·leluia ... i zas! "Dead Until Dark", aires power europeus emanen els riffs del segon tall, tralla en vena per als més puristes del speed / power, del millor del disc sense dubte.

Cors grandiloqüents arrenquen amb "Army Of The Night", aires marcials, per a les tropes fosques religioses powerwolfianas. Pista contundent i molt addictiva. "Armata Strigoi" segueix amb aquest punt de contundència extra on Attila Dorn es creix i està pletòric. En tot disc té esperem aquest tall que serveix d'himne i que en els directes pot ser apoteòsica, "We Are The Wild". Tornada en forma de cors per fer-nos cridar, mig temps pesat i contundent amb ritme creixent.

"Higher Than Heaven", és la meva tall preferit, unes línies vocals contrastades, passant del èpic a un ritme veloç, sense pauses, hòstia després hòstia, literals, en aquest cas. Tema per lluir la potència vocal d'Attila Dorn. "Christ & Combat" torna a donar-nos a la cara el seu ritme speed veloç i potent. "Sanctus Dominus" ... m'encanten les lectras en llatí, sonen grandiloqüents, són la forma de la sabata de Powerwof, del millor del disc també.

En onze temes a vegades ens topem amb temes que bé, ja hem escoltat abans o no tenen la frescor i potència dels primers, danys col·laterals de moure en un espai tan reduït, ull i que segueixin fent sempre el mateix eh? No és una queixa només evidenciar una realitat al meu parer. "Sacramental Sister" tan pompós com altres tants temes, però ull, es deixa escoltar molt bé, però omplir onze temes ... té aquests problemes.

El disc es tanca amb "All You Can Bleed", power en vena i com no, amb una èpica creixent i desmesurada, genial i "Let There Be Night", un mig temps grandiloqüent, amb un títol genial per la temàtica del grup, que va guanyant octanatge, un bon final amb magnificència, sortint una mica de la línia global del disc.

Si et fas amb l'edició especial, vindrà amb un segon disc titulat Metallium Nostrum amb deu versions de bandes com Running Wild, Judes Priest, Iron Maiden, Black Sabbath o Gary Moore entre d'altres passats pel filtre fosc de Powerwolf.

No han defraudat en la seva sisena entrega discogràfica, mateix estil, mateix tema, mateix encert i de nou l'han clavat. ¿Evolucionar? Hi ha bandes que no necessiten canviar per estar en el més alt i ni punyetera falta que fa que canviïn. El dubte està en si d'aquí a uns anys diguem que Powerworlf segueix amb la seva enèsim disc igual que l'anterior .. fins llavors, a gaudir dels senyors de la nit.

Sergi Arise "Hell"
07/08/2015

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons GibernauInici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.