SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise

Suscríbete aquí!


Avalanch + Nurcry + Secta The New Valdemoro (Valdemoro (Madrid))

Hexed + Unchosen Ones Urban Rock Concept (Gasteiz (Vitoria))

Cobra Spell Rockville (Madrid)

We Rock (Dio Tribute) + Crimson Colt Bóveda (Barcelona)

Avalanch + Nurcry + Redención Zero Garaje Beat Club (Murcia)

Kiss the night with Jordy Stanley + Blue Madness Sixx Rock (Madrid)

Leo Jiménez Razzmatazz 2 (Barcelona)

Kabrönes El Escénico de Illescas (Toledo)

Kabrönes + Dragonfly + Jaleo Auditorio Julio Iglesias (Benidorm)

Heavy Pettin Silikona (Madrid)

Alestorm + Saurom + Stratovarius + Rata Blanca + Wind Rose + Tyr + Equilibrium + El Reno Renardo + Kalmah + Ars Amandi + Eihwar + Linkoln Park + Oceans Ate Alaska + Brian Downey + Evil Invaders Zona polideportiva (Villena)

Helloween - My God Given Right (2015)

Helloween - My God Given Right
Helloween logo
Alemania

My God Given Right

Power / Progressive / Heavy Metal
Nuclear Blast
2015


Temes

Heroes
Battle's Won
My God-Given Right
Stay Crazy
Lost in America
Russian Roulé
The Swing of a Fallen World
Like everybody Else
Creatures in Heaven
If God Loves Rock'N'Roll
Living on the Edge
Claws
You, still of War

Bonus track
------------
I Wish I Were There
Wicked Game
Free World
Nightmare
More Than a Lifetime

Formació

Guitarres: Michael Weikath
Baix: Markus Grosskopf
Veu: Andi Deris
Guitarres: Sascha Gerstner
Bateria: Daniel Löble

Crítica

Nou disc de Helloween i això no implica una altra cosa sinó que es genera una especial expectació en la base d'una gran banda de la qual s'espera moltíssim però que segueix arrossegant després de 25 anys estigmes, etiquetes i ex-membres que ja no correponen.

Que Andi Deris segueixi sent considerat el "nou" vocalista de la banda, després de més de 20 anys i sent el que més temps ha en l'haver de la banda, és una cosa senzillament esperpèntic i d'això no s'encarreguen més que la premsa i els seguidors!

Helloween fa molt de temps que deixo de ser la banda amb un so i unes composicions "Happy" i missatges alegres i prometedors per a ser una banda de metall alemany contemporani, consagrada, amb un so molt intensificat, una veu magistral i única i unes composicions de alt talles. ¿Quin és l'únic problema d'Helloween? Que es segueixen cridant així i que fa cert temps que els seus llançaments s'assemblen massa entre si. Per la resta, estem davant de la gran banda que tothom espera i les seves publicacions no deixen indiferent, com tampoc ho fan els seus directes.

En aquest 2015 ens han obsequiat amb un nou material i el seu "My God Given Right" que s'ha llançat en dues edicions, una de CD doble amb alguns temes extra i una altra Deluxe, amb altres tants; si sumem les dues obtenim ni més ni menys de 18 nous temes. Era necessari? Probablement no, però ¿no ens queixem un munt de vegades precisament del contrari?

S'arrenquen amb un inici de disc la veritat és que magnífic amb temes ràpids i potents que no van a defraudar, "Heroes", "Battle 's Won" amb un inici potser una mica més Helloween però amb aquest "nou" i dic nou perquè potser porten més de deu anys així, segell compositiu. El triumvirat inicial arrenca amb "My God-Given Right" que va ser el primer tema a publicar-se i on també es reconeixen trets de la banda una mica més clàssics. Sens dubte una manera de començar el disc i que l'oient segueixi predisposat a seguir endavant amb un bon gust de boca.

El següent grup no tira enrere tampoc. "Stay Crazy" o el primer tema que es va filtrar per error "Lost in America", són enganxosos i cal destacar la rodonesa del so i les veus d'Andi Deris. Un vocalista que potser tot i ser un gran no ha tingut tot el gran reconeixement que mereix.

Primer experiments amb el UAH a "Russian Roule", però que salden amb èxit, encara que jugant amb foc, arriba una mica més pesada i per al meu gust avorrida "The Swing of a Fallin World", on no puc més que destacar a Andi i la seva veu.

Moment per a una balada com "Like Everybody Else", però sincerament no aporta malenconia, no aporta sentiment extrem, ni emociona. Un bon tema que té cabuda per baixar revolucions i poc més.

El so de les guitarres, fa ja anys amb l'arribada de Sascha Gerstner de Freedom Call ha pres un aire més actual i dur i no perd manca en cap moment ni fins i tot amb nous experiments com "Creatures in Heaven" que després d'aquest inici " diferent "acaba desembocant en gran tema.

Moments estranys sempre ens ha dedicat Helloween publicació després de publicació i és que com a músics no deixen de buscar nous horitzons musicals. Així molt més rocker però amb un so de metall gairebé industrial, combinat amb sons més clàssics arriba "If God Loves Rock'n'Roll". La veritat és que són llicències que es poden permetre tot que no acabin sent temes que vagin a brillar en un directe, com a mínim a priori i sota la meva humil opinió.

Tant tema el que si fa és que l'oient necessiti descans ja que són massa minuts massa semblants quant a so, però sense que això vulgui dir que decaigui la qualitat. "Living On the Edge" o bé "Claws" ens donen peu a parlar de la base rítmica. Markus Grosskopf és un baixista solvent tant per a destacar com a solista com per posar-se al servei de la base rítmica que ha pujat sencers quant a duresa i potència amb Daniel Loble, fet que els tornen a situar en l'etiqueta de power metall, encara que amb un sondio modern, greu i característic.

El disc va arribant a la seva fi en el seu format original amb "You, Still of War", més de set minutazos de potència amb una tornada molt més pausat, en què combinen el power esmentat gairebé amb tocs progressius que posen punt final abans els bonus corresponents.

"I Wish I Were There" és un dels primers en què els elements progressius tornen a ser protagonistes, contrastant amb la potentíssima i veloç "Wicked Game", ambdues contingudes en tots els formats de bonus.

Dins dels esmentats bonus, si vas a decantar-te per una versió o una altra, tenim "Free World", potent ràpida i amb gran protagonisme del baix, contrastant amb els seus estrofes una mica més fluixetes, "Nightmare", de nou amb tocs experimentals ( i prescindibles aquesta vegada, segons crec jo) o "More Than A Lifetime" que potser hagués merescut ser inclosa en totes els formats.

En qualsevol cas, fans de la banda, esteu d'enhorabona ja que hi ha una gran quantitat de material nou del que gaudir. Fans del metall, sobretot del veloç i melòdic: Esteu d'enhorabona perquè entre 18 temes, s'amaguen un bon grapat d'interessants propostes de qualitat, ja que no oblidem que vénen signades per uns alemanys que al llarg dels anys s'han fet cridar Helloween , els coneixes i això és per alguna cosa!

Víc Salda
11/08/2015

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons Gibernau




Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /web/htdocs/www.satanarise.com/home/sources/ob_page.php on line 1198
Inici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.