SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise
Canal de Youtube de Satan Arise Satan Arise Twitter Satan Arise Facebook

Legion + Injector + Guadaña Porta Caeli (Valladolid)

Serious Black Utopía (Zaragoza)

Guadaña + Indrid Silikona (Madrid)

Legion Zorrotzako Gaztetxea (Bilbao)

Skull Fist + Screamer Soho (Burgos)

Dark Salvation - Der Letzte Weg (2013)

Dark Salvation - Der Letzte Weg
Dark Salvation logo
Alemania

Der Letzte Weg

Melodic Death Metal
Autoproducido
2013


Temes

1. Intro 01:41
2. Tränenmeer 05:05
3. Schatten 04:21
4. Eifersucht 05:37
5. Lauf der Zeit 03:55
6. Nachtgeschrei 04:14
7. Blutrausch 03:51
8. Sekunden meiner Macht 06:00
9. Pfad der Freiheit 04:11
10. Feuertod 04:12
11. Endzeit 05:17

Formació

Veus: Gianluca Teofani
Guitarra: Kevin Schädler
Guitarra: Simon Sprenger
Baix: Marcel Gebert
Bateria: Samuel Schädler

Crítica

Des Liechtenstein ens arriba el segon disc de Dark Salvation, una banda de death melòdic de la qual no tenia coneixement. Cada vegada és més complicat estar al dia de totes les formacions que es van gestant per Europa, però motiva seguir veient que se segueix regenerant el metall ja que nivell!

Aquesta jove formació pràctica un dels estils més en forma del metall extrem, un death metal melòdic en què plasmen la força i intensitat dels guturals i parts instrumentals més death, les menys, amb la melodia dels seus ritmes i riffs que juguen 01:00 i una altra amb parts més suaus i melòdiques, en tons bastant alts, jugant amb el contrast que produeixen respecte a les veus ... en fi res que no estigui inventat, però a un estil que han sabut adaptar-se sense sonar repetitius, al contrari. Un disc que aconsegueix sonar fresc i intens.

El que més m'ha atret d'aquest Der Letzte Weg és la part instrumental, jugant en tot moment amb els riffs i omplint les parts centrals dels temes amb solos, a la manera antiga, o passatges on les guitarres se surten de les bases per fer puntejats. Unes guitarres que porten els seus riffs a les notes altes, en lloc de quedar centrades en tons greus que sotmeten als temes a la foscor i contrastar-los amb la bona feina vocal de Gianluca Teofani a les veus.

El fet de cantar en alemany li aporta cos als temes, donat la fonètica de l'idioma germànic, res suau i subtil, tot força. És una llengua que en aquests estil suma en lloc de restar. No entendrem el significat de les lletres ... però ... a canvi es guanya molta intensitat, em quedo amb els avantatges que superen en escreix l'entendre o no el que es canta ... que en ocasions fins i tot és millor no saber-ho.

Pel que fa als temes es poden destacar "Tränenmeer" que obre el disc després de la intro de rigor i que és un dels temes més intensos i extrems del disc i serveix molt bé per plasmar la identitat de Dark Salvation, una base rítmica potent acompanyat d' uns guturals en tots bastant greus, sobre un matalàs de guitarres que no deixen de dibuixar riffs i melodies que contrasten amb la gravetat i intensitat del tema. No falten breaks i pauses contundents, i el seu corresponent solo en què es recreen mentre canvien d'intensitat el tema. "Schatten", és un tema més relaxat ... entiendase com que baixa una mica la força i contundència del primer tall, per a res és un mitjà tempo tranquil ... però les guitarres es prenen més paciència en les seves melodies sense entrar al drap en la velocitat.

"Eifersucht" ha estat l'escollit per fer el videoclip de promoció de Der Letzte Weg, molt directe i fàcil d'escoltar, un tema de més de cinc minuts, una mitjana que segueix la majoria de temes del disc i que s'agraeix. Temes com "Nachtgeschrei" són més contundents i foscos com "Feuertod" a què se li sumen unes línies vocals molt enganxoses i intenses, influenciades lleugerament més blackers.

Der Letzte Weg és un molt bon disc de death melòdic, que fins es fa curt, malgrat que els seus onze temes no són curts en la seva majoria superant els cinc minuts. Riffs melòdics ben executats s'eleven per sobre de la brutalitat de l'estil, un disc que sense veus agradaria a tot amant del bon metal, però que en tenir guturals ... els més clàssics es perdran, pitjor per a ells. Molt bona feina de Dark Salvation.

Sergi Arise "Hell"
14/06/2013

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons GibernauInici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.