SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise

Suscríbete aquí!


Cobra Spell Rockville (Madrid)

Necrophobic + Sacramentum + Vidres a la Sang + Ouija + Barbarian Swords + Darkened Nocturn Slaughtercult + Ante-Inferno + Empty + Estertor Fortalesa (Hostalric)

We Rock (Dio Tribute) + Crimson Colt Bóveda (Barcelona)

Avalanch + Nurcry + Redención Zero Garaje Beat Club (Murcia)

Kiss the night with Jordy Stanley + Blue Madness Sixx Rock (Madrid)

Leo Jiménez Razzmatazz 2 (Barcelona)

Kabrönes El Escénico de Illescas (Toledo)

Kabrönes + Dragonfly + Jaleo Auditorio Julio Iglesias (Benidorm)

Prehistoric War Cult + Bloodsoaked Necrovoid + Opositor + Trollcave Sala Los Trecers (Sant Adrià del Besós)

Heavy Pettin Silikona (Madrid)

Alestorm + Saurom + Stratovarius + Rata Blanca + Wind Rose + Tyr + Equilibrium + El Reno Renardo + Kalmah + Ars Amandi + Eihwar + Linkoln Park + Oceans Ate Alaska + Brian Downey + Evil Invaders Zona polideportiva (Villena)

Oscura Tentación - Cronovisor (2015)

Oscura Tentación - Cronovisor
Oscura Tentación logo
España

Cronovisor

Melodic Metal
Autoproducido
2015


Temes

Intro
La Doncella de Orleans
Sangre y Arena
Clave de Bóveda
El Príncipe de los Ingenios
La danza del Dragón
El Aliento del Diablo
Lágrimas de Alejandría
Entre Tinieblas
Libros Prohibidos
En el Nombre de Dios

Formació

David Pérez Ramos

Crítica

Projecte gairebé personal a càrrec del Rioja David Pérez Ramos, el qual ha anat donant forma a aquesta obra conceptual fins a arribar al resultat final: cronovisor. Una obra amb un fil conductor al qual han anat donant color una gran varietat de vocalistes i músics que desemboca en aquest plàstic altament recomanat, cantant en castellà i mesclat i masteritzat per Alberto Rionda: Garantia de qualitat.

Cal destacar la presència d'Elisa C. Martín, Fredy de Infàmia (en els crèdits apareix en dues ocasions, hehehe, divertit error!), Manuel Escudero de Sacramento, Pacho Brea o l'incombustible Ramon Lage. Alberto Rionda ha donat el seu toc a les guitarres i al baix Beta Vázquez, Luisma Hernández o Gorka Alegre entre d'altres han donat el seu pinzellada especial, així com Santi Novoa o Manuel Ibáñez a les tecles. Com podem veure, super col·laboracions que donen qualitat final al llançament.

Excel·lent introducció a càrrec de l'arxiconegut teclista de Warcry, Santi Novoa que desemboca a "La doncella de Orleans". Tema més que excel·lent per presentar el disc: Medi temps que parla de Joana d'Arc, la qual interpreta la gran Elisa C. Martín que manté un bonic duo amb Aitor Gorosabel (El seu Ta Gar). En el baix Beto Vázquez des de l'Argentina dóna el seu toc personal.
El tema és un mig temps molt melòdic i que genera ganes de cantar. Ràpid impass per al sol molt veloç i ganes de seguir amb el que ens ve a sobre, ja que és més que interessant la combinació de les potents guitarres, deixant clar que una melòdica combinació de tecles i grans cors donen un resultat molt agradable!

"Sangre y Arena" arrenca eminentment guitarrer i amb això intenta portar a l'antiga Roma, al circ dels lleons. Manuel Rodríguez de Sphinx fa les delícies dels amants dels extints gaditans a les veus, com si el tema hagués estat compost per la seva veu.
Un altre mig temps en el qual estan altament cuidats els arranjaments i els cors. Senzillament m'enamoren uns petits arranjaments de guitarra acústica d'uns pocs segons en el pont a les tornades. La veritat és que hi ha un treball més que interessant darrere d'aquesta publicació!

"Clave de Bóveda" ens parla de Leonardo da Vinci i és interpretat per Norberto Rodríguez (Ex-Walter Guidino entre d'altres) donant el seu to argentí a un mig temps acústic el qual només creix en la tornada. D'allò més fluix del disc al meu gust amb uns ritmes de percussió que potser haurien de tenir més protagonisme encara enormes melodies vocals no a l'abast de qualsevol.

Per sort per les meves orelles, ja que tot és qüestió de gustos, apareix en la següent pista "El príncepe de los ingenios", interpretat vocalment per Pacho Brea. Pacho té un timbre més que especial i característic i no apte per a qualsevol tema. La composició s'adapta al seu estil com un guant de seda per parlar-nos de Miguel Cevantes i el seu Don Quixot de la Manxa. Guillermo Sánchez de Rata Blanca al baix i Solazo d'Alberto Rionda. Fans de Ankhara, del propi Pacho o de Hybris faran les delícies, ja que no és fàcil adaptar un tema a la veu d'aquest característic frontman. Excel·lent treball de David el qual interpreta guitarres al llarg de tot el plàstic, el qual, per cert, té una cura art-work.

Amb el sisè tema ens anem a ritmes més "punkis" interpretats per un vocalista Rioja molt del meu gust: Freddy d'Infàmia ens esquinça "La danza del Dragón" demostrant la seva faceta molt a tenir en compte entre els vocalistes d'aquest país.
Beto Vázquez de nou al baix per donar aquest galop del cavall del rei dels Huns ... Bona dosi de velocitat, tot i que amb un estil menys heavy ens dóna pas a "El Aliento del Diablo". El tema torna a comptar amb grans dosis de guitarra acústica que ens donen assossec i descans abans de desembocar en unes fortes veus de la gola de Manuel Escudero, tan característica i que explota fins al seu propi límit. Pauses ben trobades i guitarres que saben no pecar d'excés de duresa, permetent trobar matisos que estant ben barrejats com ho estan, fan créixer i molt a cadascun dels temes.

"Lágrimas de Alejandria" és el tema que pots escoltar sobre aquestes línies i que ha estat objecte de single. Senzillament espectacular duet vocal a càrrec d'Isabel Bermejo (Black Desert) i Fernando Pleite, el qual és capaç de fer aguts incomensurables en aquest diàleg entre Clepatra i Marc Antoni. El tempo, proper a la balada és un lament i un crit ple de sentiment i malenconia, que s'aferra a la teva oïda sense voler sortir i demanant més escoltes. Molt aconseguit i especialment ben compostes les veus, ja que no crec que fossin pensades per a uns timbres que s'adapten amb gran classe. Difícil tasca!

Arribant al final ens trobem amb "Entre Tinieblas" amb Rodrigo Sevillano (Ethos) a les veus fent les vegades de Dràcula. Velocitat i potència són la base a la qual cal destacar el baix per sobre de la resta d'instruments.

Finalitzant trobem una nova obra mestra aquesta vegada en clau de balada i interpretada per Ramón Lage fent de Galileu Galilei. Pell de punta davant la composició i interpretació, senzillament espectacular. Altament recomanable!

Per finalitzar ens anem a una mica més de canya amb "En el nombre de Dios". Duel vocal de la vocalista originalment fixa en la banda, Alba Vidaurre i Javier Barroso. Potència i guitarra protagonista per parlar de bruixeria i encanteris.

Un segon disc més que interessant d'aquesta banda / projecte que ha de desembocar en alguna cosa més, ja que la qualitat està ahi i segur que molts gustaríamos de veure alguna cosa més sòlid com a projecte amb directes i el que vindria a ser en si, una banda. Encara mentrestant gaudirem amb escoltes plaents i de tan diversos intèrprets tan ben encaixats!

Vocalistes:
Aitor Gorosabel (Su Ta Gar)
Alba Vidaurre (Oscura Tentación)
Elisa.C.Martin (Ex-Dark Moor, Dreameaker, Fairyland)
Fredy (Infamia)
Isabel Bermejo (Black Desert)
Manuel Escudero (Ex-Santelmo, Sacramento)
Manuel Rodriguez (Ex-Sphinx)
Norberto Rodriguez (Ex-Temple Walter Giardino, Ex-Quemar, Ex-Mala Medicina, Arian)
Pacho Brea (Ex-Ankhara, Ex-Megara, Ex-Hybris, Pacho Brea)
Ramon Lage (Ex-Avalanch, Human)
Rodrigo Sevillano (Ethos)

Baxistes:
Beto Vazquez (Beto Vazquez Infinity)
Gorka Alegre (Ex-Ñu, Barón Rojo)
Juanjo Cobacho (Medina Azahara)
Luisma Hernandez (Santelmo)

Teclistes:
Manuel Ibañez (Medina Azahara)
Santi Novoa (Warcry)

Víc Salda
07/10/2015

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons Gibernau




Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /web/htdocs/www.satanarise.com/home/sources/ob_page.php on line 1198
Inici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.