SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise

Suscríbete aquí!


Avalanch + Nurcry + Secta The New Valdemoro (Valdemoro (Madrid))

Hexed + Unchosen Ones Urban Rock Concept (Gasteiz (Vitoria))

Cobra Spell Rockville (Madrid)

We Rock (Dio Tribute) + Crimson Colt Bóveda (Barcelona)

Avalanch + Nurcry + Redención Zero Garaje Beat Club (Murcia)

Kiss the night with Jordy Stanley + Blue Madness Sixx Rock (Madrid)

Leo Jiménez Razzmatazz 2 (Barcelona)

Kabrönes El Escénico de Illescas (Toledo)

Kabrönes + Dragonfly + Jaleo Auditorio Julio Iglesias (Benidorm)

Heavy Pettin Silikona (Madrid)

Alestorm + Saurom + Stratovarius + Rata Blanca + Wind Rose + Tyr + Equilibrium + El Reno Renardo + Kalmah + Ars Amandi + Eihwar + Linkoln Park + Oceans Ate Alaska + Brian Downey + Evil Invaders Zona polideportiva (Villena)

Elvandar - Violento (2015)

Elvandar - Violento
Elvandar logo
España

Violento

Melodic Metalcore
Autoproducido
2015


Temes

1. Laberinto 04:09
2. Es Mejor Perder 05:04
3. Esclavo 05:44
4. 2 minutos 02:16
5. Violento 04:38
6. Esplendor 05:50

Formació

Beto: Bateria
Ramón: Baix
Emilio: Guitarra
Juan: Guitarra
Chepa: Veu

Crítica

Després d'un llarg període de temps d'inactivitat, la banda catalana Elvandar torna a la càrrega amb el seu tercer llançament anomenat "Violento".

A mig camí entre EP i LP, els seus sis temes respiren contundència i reflecteixen a la perfecció el títol del treball: També és violent musicalment parlant!

La banda, amb una dilatada trajectòria, va veure la llum discogràficament amb "El fin del mundo" en el ja llunyà 2008 i un so dur i cru que va evolucionar tirant la resta a la graella amb "Nuevos Ídolos", gran disc que van presentar per tota la península tocant entre d'altres llocs, perquè no dir-ho, en el primer aniversari de Satan Arise.

Finalment arriba aquesta nova publicació que s'inicia amb el tema que pots escoltar sobre aquestes línies i que ja van presentar fa uns mesos: "Laberinto".

El so de la banda s'ha caracteritzat per una combinació de contrastos entre la veu esquinçada i agressiva del Chepa i la seva pròpia melòdica i suau textura en altres ocasions. Ens trobem que tornen a intensificar les composicions prenent més protagonisme les guitarres amb distorsió aguerrida i una bateria potent.
La veu de Chepa cobra major protagonisme en la seva vessant esquinçada agressiva, tot i que encara veiem reminiscències més suaus, sobretot en les tornades. Gran tema per obrir amb una tornada enganxosa i que contrasta molt amb la resta!

Així com el seu anterior treball ho podíem catalogar de metall potent, aquest va una mica més enllà de nou i vam trobar parts més death o fins i tot metalcore; encara que en "És mejor perder", ens trobem que predomina la veu suau i més melòdica versus a una contundència melòdica en què les guitarres prenen el protagonisme total i absolut. D'allò més melòdic del treball i de fàcil escolta també!

"Esclavo" s'inicia amb una suau introducció dolça però que desemboca en una pujada de intensitat, que el deixa catalogat com un suau però violent mig temps. La temàtica general? Mort, misèria i desgràcies humanes. La veritat és que en certa part em recorda a un tema del seu anterior treball que personalment li tinc una afició inexplicable com és "Ella Descansa".

Ullet al passat amb "2 minutos", a manera de continuació del tema del seu anterior disc "1 minuto" i ho compleixen com ja van fer en l'última ocasió! Ràpid i veloç inici amb riff de baix que desemboca en un remolí de velocitat, contundència i potència reivindicativa.

Donant nom a la feina li toca el torn a "Violento". Les bateries i el baix tenen una força única. Les veus em recorden inequívocament a Soziedad Alkoholika, fet que no m'havia passat en cap ocasió ni en cap altre tema, però em sembla massa obvi com per no comentar-ho en aquesta pista.

Finalitzem aquest retrobament amb la banda amb "Esplendor" on tornem a observar els matisos comentats: Veu intensa i punyent del Chepa encara combinada en la part de la tornada amb matisos nets, guitarres potents a les mans de Juan i Emilio i la base rítmica potentíssima a les cordes de Ramon costat de la bateria de Beto.

A manera de resum, la veritat és que potser el conjunt del llançament sigui menys melòdic que el seu predecessor i això li faci una mica més difícil seves primeres escoltes, encara que l'essència de la banda segueix ahi, amb una dosi extra de potència i contundència, però que és el que li correspon donat el caire reivindicatiu i de descontentament que es respira a l'àlbum.
Celebro enormement el retorn de Elvandar doncs té molt a dir encara i això no és més que el re-principi. Estic segur!

Víc Salda
29/10/2015

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons Gibernau




Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /web/htdocs/www.satanarise.com/home/sources/ob_page.php on line 1198
Inici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.