SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise
Canal de Youtube de Satan Arise Satan Arise Twitter Satan Arise Facebook

Legion + Injector + Guadaña Porta Caeli (Valladolid)

Serious Black Utopía (Zaragoza)

Guadaña + Indrid Silikona (Madrid)

Legion Zorrotzako Gaztetxea (Bilbao)

Skull Fist + Screamer Soho (Burgos)

Dark Moor - Project X (2015)

Dark Moor - Project X
Dark Moor logo
España

Project X

Hard Rock / Heavy Metal
Scarlet Records
2015


Temes

November 3023
Abduction
Beyond The Stars
Conspiracy Revealed
I Want To Believe
Bon Voyage!
The Existence
Imperial Earth
Gabriel
There’s Something In The Skies

Bonus Tracks (Double Digipack Edition)
----------------
In The Heart Of Stone
Maid Of Orleans
Nevermore
A New World
Somewhere In Dreams

Formació

Guitarra: Enrik García
Veu: Alfred Romero
Bateria: Roberto Cappa
Baix: Dani Fernández

Crítica

Per fi a les meves mans el desè treball de la nostra banda més internacional. El CD compta amb nou temes més una intro, i com acostumo a fer sempre amb ells, intentaré transmetre les sensacions que m'han provocat cadascun dels temes.

Per començar he de reconèixer que en una primera escolta m'han descol·locat totalment, atès que encara que l'esperit Dark Moor segueix en moltes parts del disc, han seguit l'evolució d'alguns talls continguts en el seu anterior "Ars Musica", deixant de banda el Metall simfònic i Power metall (bé, Power Metall si que hi ha, en els seus temes regravats, dels quals parlaré posteriorment), pel qual se'ls coneixia, per un Rock en majúscules.

Però començament desgranant el que dóna de si aquest "Project X". El primer gran canvi, el veiem en el seu excel·lent portada i en les lletres, que tracten sobre els extraterrestres, i les conspiracions sorgides al voltant d'ells. Després de la intro de rigor, ens trobem amb un dels meus temes favorits "Abduction". Possiblement el tall més proper al que feien anteriorment, amb un bon sol de guitarra del mestre Enrik, i una tornada enganxosa, dels més potents de l'àlbum.

Continuem amb "Beyond The Stars". Comença amb unes precioses notes de piano per desembocar en una peça que em recorda a una barreja dels Queen més alegres i un musical amb una tornada molt positiu, destacant l'excel·lent treball realitzat amb els cors.

Un altre tema a destacar és "Conspiracy Revealed" un dels més guitarrers del llarga durada, amb un toc anys 70 en les melodies i un altre de les tornades que més m'han quedat. També és el més curt, dura tres minuts.

Seguim el nostre viatge sonor amb la balada titulada "I Want To Believe", francament bonica, i amb una part central sorprenent amb cor gospel inclòs, amb un missatge de record pels familiars perduts i els que recordem cada dia.

Seguim amb les sorpreses: "Bon Voyage" comença amb unes melodies totalment Dark Moorianas per canviar radicalment d'estil, tocs dels setanta en les guitarres i fins i tot de fons podem escoltar un Hammond, sembla que estiguis en un musical de Broadway amb uns cors realment aconseguits, al final tararearas seva tornada contínuament del enganxós que és.

I arribem a un altre dels talls estrella "The Existence"; possiblement el que més m'ha agradat, ho té tot: unes excel·lents melodies, un gran sol, i una part central realment genial i plena de sentiment.

Ja en la seva part final podem gaudir de "Imperial Earth" aquesta si compta amb una tornada marca de la casa, totalment èpic, el més proper als antics Dark Moor que podreu escoltar, això si, barrejat amb unes guitarres potents i més roqueres.

Ha estat elegit com a segon videoclip el penúltim tema que ja hem pogut gaudir en la seva presentació del nou treball. És "Gabriel" amb un altre riff molt proper al seu antic estil, i un cor deutor de les antigues bandes dels vuitanta d'AOR.

Ens deixa un altre magnífic sol tremendament melòdic, però al final no pot ser més sorprenent "There's Something In The Skies". Amb els seus més de vuit minuts ens trobem amb una cançó amb diversos canvis de ritme i amb aquest inconfusible aire de musical i les seves cada vegada més clares influències de Queen presentant a un Alfred deslligat. 'Quina tros de veu té aquest home !!!
Les guitarres altra vegada donen una sensació setentera. Un tancament increïble per a un àlbum que donarà que parlar, molt més proper al rock que al metall, però sense perdre com ja vaig comentar, el seu esperit present en part de la composició.

Finalment destacar com sempre l'excel·lent producció obra del que es podria considerar el cinquè Dark Moor: Luigi Stefanini en les seves New Sense Estudis.

No vull acabar aquesta ressenya sense recomanar que compreu l'edició amb els bonus tracks, part del magnífic passat d'aquesta banda està resumit en cinc dels seus temes més emblemàtics. Poder gaudir de: "In The Heart Of Stone", "Maid Of Orleans", "Nevermore", "A New World" o "Somewhere In Dreams" amb la veu d'Alfred i nous arranjaments i fins i tot algun només diferent, no té preu .
Power Metall de gran qualitat i que per al que això escriu és fonamental en la seva col·lecció.

Bruno Molina
04/11/2015

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons Gibernau



Inici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.