SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise
Canal de Youtube de Satan Arise Satan Arise Twitter Satan Arise Facebook

Legion + Injector + Guadaña Porta Caeli (Valladolid)

Serious Black Utopía (Zaragoza)

Guadaña + Indrid Silikona (Madrid)

Legion Zorrotzako Gaztetxea (Bilbao)

Skull Fist + Screamer Soho (Burgos)

Ashes 2 Ashes - Th3Ories (2015)

Ashes 2 Ashes - Th3Ories
Ashes 2 Ashes logo
España

Th3Ories

Metal / Rock / Progressive
Autoproducido
2015


Temes

1. Addiction
2. Faith
3. Dilemma
4. Dejá Vu
5. Conspiracy
6. Evilution
7. Butterfly
8. Superstitious
9. Time
10. Chaos

Formació

Veu: Héctor Nuñez
Guitarra: Sergio López
Baix: Sergio López
Bateria: Héctor Nuñez

Crítica

Sota el nom de "Ashes 2 Ashes" es descobreix un projecte musical emparat per dues figures reconegudes del Rock de Huelva. Sergio López i Héctor Núñez. No es tracta d'una banda a l'ús. L'origen d'aquest projecte no es va gestar en un local d'assaig sinó en un estudi de so.

"Th3ories" tampoc és el primer treball de la banda, el seu primer EP es remunta a l'any 2011 amb el títol de "A2A", aconseguint una gran acollida per part del públic i diversos mitjans. El 2012 apareix el seu primer llarg titulat "Soul 2 Soul" amb encara més difusió i acceptació que el seu primer EP.

Un cop fetes les presentacions, centrem-nos en "Th3ories". El primer que crida l'atenció a la primera escolta és la profunda originalitat de les composicions. Aquest disc destil·la mim i cures en els seus deu talls. Potser aquest fet sigui conseqüència de l'absència de pressió a l'hora de compondre i sobretot de gravar les instrumentacions. Ells han estat els seus propis productors i compositors. I això es nota. Però compte! Que a ningú se li passi pel cap que l'autoproducció musical és tasca fàcil. Al contrari, el ser amo i senyor de tot el procés productiu pot ser causa d'un producte mancat de ganxo pel gran esforç mental que comporta. Afortunadament aquest no és el cas de "Ashes 2 Ashes". Curiosament tots i cadascun dels talls del disc mantenen una frescor molt d'agrair al llarg de tot el treball.

Així ens trobem amb la primera cançó del CD: "Addiction", tema que inicia el viatge amb un riff demolidor que als nostàlgics ens pot portar a l'època daurada del Hard Rock. La veu d'Héctor, esquinçada i alhora dolça en les seves melodies acompanya en les primeres estrofes amb un estil bastant Blues, cosa que després canviarà. Avís! Són cançons construïdes de forma poc convencional, però alhora són molt melòdiques.

"Faith" és un tema més AOR, més melòdic i amb una línia de veu més assequible.

"Dilemma". Gran tema !. Ràpidament m'ha portat els primers temps de "Bonham". Guitarres molt encertades i preciosistes per part de Sergio López

"Déjà Vu". Intro de cor vocal molt ben construït dóna inici per passar a la part central del tema. Tornades potents i persistents converteixen aquest tema en un potencial single.

Passem a "Conspiracy". En aquesta ocasió el pes argumental es trasllada als teclats acompanyats per la línia melòdica d'una guitarra amb lleugers tocs moriscs. No es tallen aquests oncles i això està molt bé.

"Evilution": tema més Hard Rock en tota la seva concepció, encara que sempre sota el peculiar estil "Ashes2 Ashes". Barreja entre "Led Zeppelin" i "Whitesnake" dels primers temps.

"Butterfly" ataca amb un riff de guitarra molt poderós per passar de cop a passatges molt més melòdics. És perfecta la manera tan acurada amb que aconsegueixen encaixar estils tan diferents. "Superstitious" és el setè tall d'aquest disc, el més ràpid i agressiu. Molt Hardrockero. Segurament et farà moure el cap sense adonar-te'n. Només de guitarra bonic i eficient, amb una entrada melòdica i outro més salvatge.

Apropant-nos a la recta final de "Th3ories" s'obre pas "Time", potser el meu tema favorit, en part a causa de la perfecta execució de les guitarres. Tot i no ser el tall més comercial, manté un ambient hipnòtic durant tota la seva escolta. Una delícia.

Com a colofó ??a aquesta obra apareix "Chaos", composició instrumental amb melòdiques línies de guitarra i sense absurdes demostracions de velocitat. La guitarra mana i orquestra tota la resta d'instruments de forma majestuosa.

Potser "majestuosa" (l'última paraula del paràgraf anterior) sigui el terme adequat per sintetitzar el conjunt de cançons que componen aquest "Th3ories". Sincerament, no hi ha res que ressalti en les composicions, al contrari, tot està perfectament encaixat i orquestrat. Una mica difícil de trobar en les bandes novells (I no tan novells) on la grandiloqüència és la tònica predominant.

Potser és cert això que l'experiència és un grau. I "Ashes 2 Ashes" la tenen i amb "Th3ories" s'afegeixen un grau més en la seva evolució musical.

Josu Alesanco
16/12/2015

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons GibernauInici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.