SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise
Canal de Youtube de Satan Arise Satan Arise Twitter Satan Arise Facebook

Serious Black Utopía (Zaragoza)

Guadaña + Indrid Silikona (Madrid)

Legion Zorrotzako Gaztetxea (Bilbao)

Legion + Endgame Zorrozako Gaztetxea (Bilbao)

Skull Fist + Screamer Soho (Burgos)

Manegarm - Manegarm (2015)

Manegarm - Manegarm
Manegarm logo
Suecia

Manegarm

Viking Metal
Napalm Records
2015


Temes

Blodörn
Tagen av daga
Odin Owns Ye All
Blot
Vigverk - Del II
Call of the Runes
Kraft
Bärsärkarna från svitjod
Nattramn
Månljus
Mother Earth Father Thunder (Bathory cover)

Formació

Veu: Erik Grawsiö
Guitarra: Markus Andé
Guitarra: Jonas Almquist
Bateria: Jacob Hallegren

Crítica

Acabo de rebre el nou compacte d'aquesta banda sueca de Viking / Folk metall en la qual cal destacar una preciosa portada amb el llop com a part principal, atès que precisament és el que significa el nom de la banda en suec, però més enllà d'això intentaré donar una visió el més clara possible del que m'ha semblat aquest "Månegarm".

Per començar destacar l'important que és el violí i les guitarres acústiques en l'esquema compositiu d'aquest grup, modelant i en la majoria dels casos portant el pes de les melodies que podrem trobar en tots els talls, el disc es compon de deu temes més dos extres en la versió digipack.

Entrant en matèria el primer tema ja t'indica en quins paràmetres es mou aquesta gent, "Blodörn" un mig temps cantat en el seu idioma natal com gairebé tot àlbum a excepció de tres temes en anglès que després detallaré. Comença amb unes acústiques i el violí en segon pla per donar entrada a una insistent guitarra rítmica desembocant en un èpic i melòdic tornada on brillen les veus netes.
Una altra constant en gairebé tot el llarga durada l'alternança entre les veus guturals i netes amb força protagonisme d'aquestes últimes, bon tema.

Continuem la nostra escolta amb "Taven av daga" molt més rítmica i amb unes excel·lents melodies de violí on destaca una altra vegada la seva part central enganxosa i amb uns bons cors.

Arribem a un dels meus temes preferits i un dels pocs en anglès "Odin owns Ye All": excel·lents les rítmiques i la melodia principal, possiblement la que més em recorda a un altre grupazo, "Ensiferum" la tornada altament coreable arrodoneix una cançó de una gran qualitat.
Va sortir com single i el videoclip és de visionat obligat, una de les més ràpides del disc.

Canvi de terç amb la preciosa "Blot" on la gran protagonista és la guitarra acústica i el violí i on podem trobar un excel·lent tornada ple de sentiment i on la veu femenina posa un colofó, ¡¡¡¡gran tema !!!!

El següent tall també és acústic donant gran protagonisme a la veu femenina i les veus netes del seu cantant i baixista E.Grawsiö bon duet de les veus en aquest tema altament melòdic anomenat "Vigverk-de l'II".

Ja en el meridià d'aquest treball ens trobem amb un altre dels escassos temes en Anglès "Call of The Runes" canyer i amb un gran treball de guitarres, la seva riff principal em recorda l'etapa daurada del grup Running Wild, m'encanta la part més pausada on el violí i les acústiques regnen donant color i contrast amb la resta de la composició trallera però altament enganxosa, ¡¡¡¡un altre gran tema !!!!

"Kraft" ens porta de nou a un mig temps èpic i amb un uns cors altament envoltants on es posa especial atenció a la seva enganxosa part central i on el violí té tant protagonisme com la guitarra.

"Bärsärkarna fran Svitjod" és una vegada més un tall acústic amb una bona base rítmica, la seva part principal és enganxosa i altament coreable si saps suec clar ... ..amb "Nattramn" entrem a la recta final del CD, tema molt rítmic, afilat on el violí va dibuixant melodies per sobre de l'excel·lent base rítmica i on una vegada més destaca el fenomenal i guerrer cor.

L'edició normal acaba amb "Allfader" bonica i altament evocadora amb l'únic acompanyament de l'acústica i el sempitern violí i amb la veu femenina com a única protagonista tanca d'una forma excel·lent aquest gran "Månegarm", però com comento al principi de la ressenya la versió en digipack compta amb dues cançons extra "Manljus" sens dubte la pitjor de tot l'escoltat bastant canyera i sense res a destacar al meu entendre clar, però la segona si és destacable, atès que és una excepcional versió dels Bathory més víkings "Mother Earth Father Thunder" amb la germana de Quorthon Jennie Tebler dotant al tema d'unes belles veus femenines, i el vocalista de (Primordial) Alan Nemtheanga fent el mateix amb les masculines i amb els majestuosos cors de la gent de Ereb Altor, em sembla una gran idea, atès que aquest homenatge encaixa perfectament en l'ambient general del treball.

Per resumir: ens trobem amb un treball àmpliament disfrutable per a tots els amants del metall més viking / folk, amb molt bons temes acústics, on brillen el Violí, les grans melodies, els cors èpics, unes tornades altament enganxoses i melòdics, sens dubte agradarà als amants de Ensiferum, Wolfchant o els Amon Amarth més melòdics, recomanat.

Bruno Molina
11/01/2016

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons GibernauInici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.