SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise
Canal de Youtube de Satan Arise Satan Arise Twitter Satan Arise Facebook

Legion + Injector + Guadaña Porta Caeli (Valladolid)

Serious Black Utopía (Zaragoza)

Guadaña + Indrid Silikona (Madrid)

Legion Zorrotzako Gaztetxea (Bilbao)

Skull Fist + Screamer Soho (Burgos)

Zenobia - Baladas (2015)

Zenobia - Baladas
Zenobia logo
España

Baladas

Melodic Metal
Duque Music
2015


Temes

01. Como un Tifón
02. Dentro de Mí
03. Ante Tus Ojos
04. Concédeme una Vida
05. Interludio
06. Vuelve
07. Si No Estás Junto a Mí
08. Recuérdame
09. No Lloraré por Tí
10. Si Dejas Que Viva en Ti

Formació

Veus: Jorge Berceo
Guitarres: Víctor de Andrés
Bateria: Javi Herrero
Baix: Salva Hache

Crítica

La banda de Laa Rioja ha volgut regalar als teus seguidors i a si mateixos un íntim nou treball molt especial per a aquells acèrrims a la banda i també per a un públic molt més plural, amb una visió íntima, acústica i molt especial sobre moltes de les seves balades o temes més lents.

Evidentment, aquell que estigui buscant el doble bombo de Jivi o rapidesa i contundència en les guitarres de Víctor, se sentirà defraudat, però serà perquè està buscant erròniament, ja que no és l'esperit del llançament; que no és altre que mostrar una cara més profunda d'una sèrie de temes de la banda regravats, això sí és important, no és un recull, i només així es pot entendre i arribar a aprofundir en el LP.

Amb una presentació gràfica sòbria però efectiva, ens endinsem en temes com "Com un tifón" on porta el protagonisme les guitarres acústiques a les mans de Víctor d'Andrés, qui s'ha erigit ja en sant i senya de la banda amb les sis cordes. A manera de primer single, Berceo s'erigeix ??protagonista amb una veu esquinçada i amb molt de sentiment en una versió que bé val la pena veure en els seus sets acústics amb els quals la banda es prodiga ocasionalment.

En el disc apareixen diverses col·laboracions. Tenim la segona pista "Dentro de mi" amb Isabel Bermejo de Black Desert, que han fet recentment una petita gira, ambdues bandes de La Rioja.

Santi Novoa de Warcry, col·labora en els pianos de "Ante tus ojos". Preciós tema on Jorge s'erigeix com un cantant de balades brillant pel sentiment que desprèn. Si ets fan aférrimo de la banda és un treball imprescindible o si al contrari vols introduir a algú dins del món del metall, és un gran disc imprescindible perquè introduir a neòfits, ja que les balades sempre tenen fama i entren fàcil.

Interessant experiment el que realitzen en "Concédeme una vida" tema acústic en aquesta ocasió, on l'irlandes Conn Bux posa cors en anglès al tema cantat en castellà a més de l'harmònica. Senzillament un resultat brillant.

Un interludi instrumental a meitat del disc dóna pas a "Vuelve" una de les balades més boniques de les que disposa Zenobia en el seu haver. Instrumentalment els temes s'han vist altament incrementats, encara que pateixen potser de la potència de la guitarra elèctrica en la seva majoria.

"Si no estás junto a mi", un altre preciós piano dóna inici a un tema concebut per al lluïment vocal de Berceo i en el qual aquesta vegada si, que les guitarres elèctriques li confereixen aquesta potència necessària per posar la pell de gallina.


Novament Isabel Bermejo col·labora en "Recuérdame" on Víctor d'Andrés torna a donar un protagonisme especial a les sis cordes. Una orquestració que durant tot el treball té un protagonisme que no tenia en les versions originals, dóna rodonesa a cadascun dels temes.

Originalment no era una balada, però ja acabant el treball arriba "No lloraré por ti" amb protagonisme de la guitarra acústica però on si que la guitarra elèctrica contrasta en la seva part central. Bonica adaptació.

I per finalitzar un dels meus temes favorits (va sonar en el meu casament) com és "Si dejas que viva en ti". Un tema que parla de la música i la importància d'aquesta en la vida de cadascú. Regrabada competeix amb l'original per ser una de les meves favorites.

Una vegada més, amb risc de repetir-me, Zenobia fa un regal als seus fans, sense aportar res de nou però en canvi si un altre punt de vista molt original que bé val la pena, per a fans de la banda i per a fans de la música en general!

Víc Salda
19/01/2016

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons GibernauInici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.