SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise
Canal de Youtube de Satan Arise Satan Arise Twitter Satan Arise Facebook

Legion + Injector + Guadaña Porta Caeli (Valladolid)

Serious Black Utopía (Zaragoza)

Guadaña + Indrid Silikona (Madrid)

Legion Zorrotzako Gaztetxea (Bilbao)

Skull Fist + Screamer Soho (Burgos)

Lèpoka - Beerserkers (2016)

Lèpoka - Beerserkers
Lèpoka logo
España

Beerserkers

Folk Metal
On Fire
2016


Temes

1. Beerserkers 05:15
2. Sexcalibur 05:03
3. Skal! 04:12
4. Ignis deorum 06:14
5. Chupito 01:31
6. Samhain 06:47
7. 1516 04:26
8. Carta a María 05:00
9. Preludio (Vox Populi) 01:29
10. Vox Populi 10:33
11. Yab dabadaba dai 04:34

Formació

Veu: Dani
Vents: Zarach
Violí: Samu
Guitarra: Popez
Guitarra: Juan
Baix: Zaph
Bateria: Jaume

Crítica

La festa pagana està d'enhorabona, els castellonencs Lèpoka acaben de presentar el seu segon disc, Beerserkers, tota una declaració d'ideals en el títol. Si ja ens van deixar amb una grata escolta del seu anterior treball Folkoholic Metall queda la intriga si amb aquesta nova entrega, els folkies de Lèpoka segueixen millorant o si va ser només un gran disc. Anem a comprovar-ho.

Fent un cop d'ull a la portada em debato entre un m'agrada i "¿de debò? No, la serietat no té amb prou feines cabuda en una producció de Lèpoka, podem usar milers de qualificatius excepte seriosos. Com ells mateixos expliquen a l'interior del llibret han volgut juegar amb la mitologia nòrdica i la cervesa, resultat: Beerserkers. La força i bravura de qui no té dolor i busca una gerra de cervesa més.

A la primera escolta em vaig quedar una mica decebut ja que el vaig trobar una mica suau i mancat de guitarres dominants. Grandiós error. Ja sigui per falta d'atenció, venir d'anteriors escoltes més dures o el que sigui, el disc pot no tenir moltes coses, però no d'arpa metalera. Una arpa passada pel filtre del folk d'origen celta i festiu, però té enganxada distorsionada de les sis cordes i sobretot una percussió passada de voltes i aclaparadora. Fora als meus por que sonés suau i pasteloso en les següents escoltes vas notant matisos i detalls molt addictius, però sobretot hi ha un detall que passa d'un disc més a un gran disc, que el acabis cantant sense adonar-te'n. Allò que una cançó no ho és fins que la canta el poble, amb mi, Beerserkers està ple de cançons addictives.

Si fem un repàs ràpid als temes, vam començar amb el tall que dóna títol al disc, "Beerserkers", que dóna tret a aquest treball i ho fa amb un riff inicial potent i ple de ràbia per començar a deixar pas als instruments folkies de Zarach qui es fa amo de l'escena amb permís de Sanu al violí, perfecta, sí perfecta. barreja entre guitarres i festa entre unes lletres alcohòliques, ¡els cercadors d'alcohol prohibint la cervesa sense alcohol i usant les seves barbes de tovallons! "Sexcalibur" conté uns tints més èpics i medievals més que interessants. Un altre tall per aixecar el braç amb una gerra entre mescla de edat mitjana i luxúria.

En aquest disc no han seguit un fil argumental de manera que no han hagut de lligar-se a una història. Temes independents dels que no s'ha lliurat ni el mateix Odín. "Skal!" és un altre exemple de la manera de fer de Lèpoka, festa boja alcohòlica a tot drap. Aire rockers barrejats amb la tradició musical. Del millor d'aquest nou disc. "Ignis Deorum" prova fefaent que el metall està present i de quina manera a "Beerserkers", una percussió potent se suma a les guitarres gravis i contundents en un tall que el folk es fa a un costat parell deixar pas a la força.

Cinquè tall, de tot just un minut i mig, però de nou, el breu si és bo dues vegades bo. Ilarante "Xupito" que se't fica al cap de manera irrevocable. Ull perill de trencar-se el coll. Reprenem el paganisme amb "Samhain", la festa del 31 d'octubre a on la gent s'unia amb la terra. Un inici desconcertant, entre suavitat i contundència es reparteixen la intro per tornar al so de la banda amb un regust metalero extra, gairebé es podria afirmar que el groove-folk fa els primers passos en Lèpoka. La instrumnetal "1516" reprèn l'aire més speed del disc entre canvis de ritme, una composició de nou basada en el suc d'ordi, per a més informació llegir el llibret, que no tot us ho vaig a explicar.

"Carta A Maria" m'ha recordat a un dels grans discos d'una de les bandes més polèmiques d'aquest país, "Jesús De Chamberí", entre rock i aire blues i una temàtica semblant discorre aquest tema pseudoreligioso. I arribant al final del camí (no ho he pogut evitar ...) arriba "Vox Populi", una cosa que s'està posant de moda, fer petites obres dins dels discos. Un tall amb intro que dura 12 minuts. Res a objectar, només que cada dia abunden més. Sense LLOC dubte del millor del disc on trobarem mil i una influències des dels genials-desastrós Mag D'Oz o Saurom, pilars del folk metall. Una cançó on demostren més encara la seva maduresa escapant del seu habitual so festiu per entrar en un món més sòlid i seriós, aquest cop, sí, seriós.

Per finalitzar han incorporat un bonus, "Yab Dabadaba Dai" tall amb el qual solen finalitzar els seus directe i han tornat a gravar com a regal extra.

Anem, que l'han tornat a fer. Com han evolucionat des que els escoltés per primera vegada fa anys amb la seva Demo i en la qual tot just queden membres de la formació actual. Si hi ha un manual d'com reinventar una banda, que l'hi encarreguin a ells que l'han brodat. Si Folkoholic Metall va ser un disc divertit, aquest sobre aconsegueix demostrar que quan volen fan composicions d'alt nivell.

Sergi Arise "Hell"
26/01/2016

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons GibernauInici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.