SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise
Canal de Youtube de Satan Arise Satan Arise Twitter Satan Arise Facebook

Legion + Injector + Guadaña Porta Caeli (Valladolid)

Serious Black Utopía (Zaragoza)

Guadaña + Indrid Silikona (Madrid)

Legion Zorrotzako Gaztetxea (Bilbao)

Skull Fist + Screamer Soho (Burgos)

Döria - Mom3ntum (2016)

Döria - Mom3ntum
Döria logo
España

Mom3ntum

Hard Rock / Heavy Metal
Autoproducido
2016


Temes

1. Cambió el Juego
2. Brújulas Trucadas
3. Qué más da
4. Zapatos de cristal
5. Un día más
6. Mi Destino
7. Niebla
8. Vendido
9. Adicto al Dolor
10. Sota la neu

Formació

Veus: Martí Döria
Guitarres: Víctor Vázquez
Guitarres: Juan Martín
Baix: Lluis Ripolles
Bateria: Pep Rovira

Crítica

Tercer llarga durada dels catalans Döria i absoluta prova de foc després de l'engabiament viscut pel seu anterior discogràfica amb el seu anterior treball.

Cronològicament parlant, el primer que arriba a les nostres oïdes és el single presentació que pots veure sobre aquestes línies amb vídeo inclòs del qual serà el tercer tall del disc: "Qué Más Da".

Ens trobem amb una evolució senzillament impressionant per part de la banda. La primera cosa que podem veure és que la incorporació de Joan ha fet créixer la composició guitarrísticamente parlant amb molts arranjaments i matisos que enriqueixen el conjunt allunyant completament de quintes de fons i augmentant la intensitat dels sols a un nivell que volem veure ja en viu !

La segona gran mostra de creixement que mostra la banda són les veus de Martí, sobretot a la part d'arranjaments i cors. Treballadíssimes i omplint per si sol tot el rang vocal.

Es nota també un salt de qualitat en el so amb la producció d'Israel Ramos qui ha fet créixer a la banda amb la seva adreça i bon fer.

Rebobinant, ens vam iniciar en el disc amb "Cambió el Juego". La veritat és que a excepció d'un parell o tres de temes, la resta necessiten diverses escoltes i treure-li matisos per trobar coses noves. És un disc que majoritàriament no és d'escoltar i cantar tot i que si és altament recomanat per desgranar-lo i gaudir-tranquil·lament.

Un tema que realment aporta noves i fresques idees és "Brújulas Trucadas" amb un toc d'hard rock brillant, i amb una tornada realment enganxós i una melodia vocal més que destacable. També són destacables al llarg de tot el treball el tema de sols, com ja anirem comentant.

Saltant a la cambra tall, veiem "Zapatos de Cristal". Un nou mitjà temps d'hard rock on el primer que ens crida l'atenció serà el desdoblament entre Víctor i Juan, duet que serà més que interessant veure batallar en viu. El tema després d'un nou tornada enganxosa trenca amb un tram molt més potent que podria brillar per si només com a tema amb un riff greu que ens torna de nou a la melodia principal.

És curiós veure com en un treball de Döria no hi ha una balada pròpiament, encara que el que més se li sembla és "Un día más", mig temps de tall americà que em desperta bandes com Skid Row. Puja d'intensitat fins a desembocar en una tornada de nou que no es pot treure del cap. Més que interessant la proposta!

Sonen riffs metàl·lics en l'inici de "Mi Destino", on la banda s'intensifica amb protagonisme de la base rítmica de Lluís i Pep, al baix i bateria respectivament. Bons cors en la tornada i serà un xou veure els solos de Joan en viu on moltes vegades es desdobla amb Víctor a terceres com en aquest tema. Excel·lent el treball de les dues guitarres i ganes de veure-les en directe.

"Niebla", és el setè tall i té un marcat segell Döria. Medi temps on el pont a la tornada té llum pròpia en les veus de Martí, claus perquè et agradi la banda pel seu característic timbre, que personalment m'encanta. Novament introdueixen un trencament melòdica amb un doble bombo potentíssim i un riff fosc com ell sol, que ens deixen entreveure nous camins en les composicions de la banda, que podrien desenvolupant aquestes ruptures, donar pas a temes molt diferents.

El penúltim tema és "Vendido". Hard Rock de mig temps completament al servei de les veus de Martí que pugen sense por i amb potència així com dels sols de Joan, que pugen un esglaó.

Un dels meus temes favorits és "Adicto al Dolor" doncs és molt, aprofitant el joc de paraules, addictiu. Desdoblament de guitarres més que interessant després del riff inicial i un toc més fosc que la resta ens porten de nou a una tornada, que un cop escoltat un parell de vegades, no podràs deixar de taral·lejar i cantar.

Finalment tanquen amb el bonus track "Sota la Neu", que és la versió catalana, lleugerament modificada del tema del seu anterior treball "Sota la Neu". He de dir com catalanoparlant, que m'ha agradat moltíssim l'adaptació de la lletra, sense perdre gens de significat però trobant les paraules exactes com si fos compost directament en català. Més que interessant en aquests temps convulsos fer un pas endavant sense por, ja que com demostra aquest tema, la banda entra fàcilment també amb un canvi d'idioma. Qui sap si un doble amb els dos idiomes és una idea molt agosarada per al futur ...

En fi, com a conclusió, dir que la banda ha tret un treball evolucionat, amb un artwork a càrrec de Joel Marc senzillament deliciós però que com a opinió personal, de cara a un quart treball ha de donar un salt evolutiu una mica més radical perquè el so Döria més de ser una marca de la casa, abasti un espectre més ampli per al creixement d'aquests músics.

Víc Salda
01/03/2016

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons GibernauInici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.