SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise
Canal de Youtube de Satan Arise Satan Arise Twitter Satan Arise Facebook

Legion + Injector + Guadaña Porta Caeli (Valladolid)

Serious Black Utopía (Zaragoza)

Guadaña + Indrid Silikona (Madrid)

Legion Zorrotzako Gaztetxea (Bilbao)

Skull Fist + Screamer Soho (Burgos)

Steignyr - The prophecy of the Highlands (2016)

Steignyr - The prophecy of the Highlands
Steignyr logo
España

The prophecy of the Highlands

Folk / Viking Metal
Art Gates Records
2016


Temes

1- The Valley of Dragons
2- Sons of Earth
3- Wild Land
4- The Last Era
5- Wolf’s Lair
6- Hammer of Agony
7- The prophecy of the Highlands
8- Immortal Whisper
9- The Warrior’s Path
10- The awakening of Revenge
11- Spirit of Victory
12- The Grave of Heroes

Formació

Veus i Guitarra: Jon Thorgrimr Fjonir
Guitarra: Jörmun
Teclats: Hyrtharia
Baix: Hludowig
Bateria: Zelther

Crítica

No hi ha dubte que el grup del qual parlarem a continuació, creix a passos de gegant fins posicionar-se en cartells europeus i això que a dia d'avui això és tasca difícil; doncs bé estem parlant de Steignyr el quintet d'Epic Celtic Death Metall de la ciutat comtal, els que ens porten el seu segon LP tot just un any més tard que debutessin amb el seu primer àlbum i després de 2 EPs.

Doncs bé el disc en qüestió anomenat "The Prophecy of the Highlands", un disc diferent al seu antecessor, volent al meu entendre trencar amb el ja sentit i prosseguir amb la creació d'un estil propi que els defineixi. Un disc que comença enèrgicament amb "Sons of Earth" després d'una introducció que ens endinsa en un món místic. Un tema molt cèltic, amb unes veus que van compagina.

Segueix amb temes com "Wild Land" o "The Last Era", tots dos amb ritmes molt contundents alhora que molt melòdics. "Wolf 's Lairs", un passatge molt cèltic que ens s'endinsés en un món encara més èpic del ja explicat, donant pas a "Hammer of Agony" i el tema que dóna nom al disc. Dos talls que afegeixen encara més contundència a l'àlbum, deslligant les melodies més agressives d'aquest, de ben segur que seran els temes claus en els seus directes.

Un punt a favor és la introducció que se'ns fa amb "Immortal Whisper", que fa que l'àlbum pugi de to amb les dolces veus de Mireia deixant l'àlbum en una posició favorable per fer caiguda lliure en els temes restants deixant anar tota la tralla pesada i donant el cop de gràcia final al disc.

Hem de destacar "Awakening of Revenge" on trobem l'estel·lar col·laboració de Pau de Northland, un tema que podreu trobar a lyric video a youtube.

En general és un disc recomanat per a tots els amants del folk, Celtic, viking ... Però cal destacar que m'ha donat la sensació que aquest disc és més un element transitiu cap a nous sons de la banda i per això m'ha donat la sensació de que el seu antecessor es podia col·locar per sobre d'aquest, però compte, no estic dient per a res que sigui dolent el disc, és un disc que haureu de escoltar-vos una i altra vegada per veure-li el significat i no quedar-vos en el camí.

Finalment sobre el tema que he esmentat abans sobre l'obertura a Europa, Steignyr s'embarca en una gira per la península i que de moment només coneixem la data de Barcelona en què es gravarà videoclip i actuessin al costat de Frozen Shield a la Sala Upload del Poble Espanyol el dia 16 d'Abril.

Xavi Pascual
07/03/2016

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons GibernauInici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.