SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise
Canal de Youtube de Satan Arise Satan Arise Twitter Satan Arise Facebook

Legion + Injector + Guadaña Porta Caeli (Valladolid)

Serious Black Utopía (Zaragoza)

Guadaña + Indrid Silikona (Madrid)

Legion Zorrotzako Gaztetxea (Bilbao)

Skull Fist + Screamer Soho (Burgos)

Rhapsody of Fire - Into the Legend (2016)

Rhapsody of Fire - Into the Legend
Rhapsody of Fire logo
Italia

Into the Legend

Symphonic / Epic / Power Metal
AFM Records
2016


Temes

01. In Principio
02. Distant Sky
03. Into The Legend
04. Winter's Rain
05. A Voice In The Cold Wind
06. Valley Of Shadows
07. Shining Star
08. Realms Of Light
09. Rage Of Darkness
10. The Kiss Of Life
11. Volar Sin Dolor

Formació

Teclats, Harpsichord i Piano: Alex Staropoli
Veus: Fabio Lione
Bateria: Alex Holzwarth
Guitarres: Roberto De Micheli
Baix: Alessandro Sala

Crítica

En el meu poder el nou treball dels segons Rhapsody liderats per Lione i Staropoli. Fa molt poc vaig poder escoltar el Nou de Turilli, i encara em va agradar m'acaba carregant en alguns moments. Per començar ja l'anterior d'aquesta gent em gust més que el de Turilli perquè encara que bàsicament fan el mateix metall simfònic, mentre Turilli és molt més enrevessat, dens i les guitarres estan més amagades, aquesta banda és tot el contrari: destaquen les guitarres i les cançons són més simples i directes; al gra el que per mi és un encert.

Sense més preàmbuls em disposo a desgranar el que dóna de si aquest "Into The legend", després de la introducció de rigor "In Principi" ens trobem amb el primer tall pròpiament dit "Distant Sky" amb un bon atac guitarrer i on destaca una tornada èpic amb totes les forces amb uns molt aconseguits cors. Com dic aquesta gent està més a prop del power simfònic dels seus primers discos de la formació primigènia que els de Turilli, de manera que es fan bastant més amens. Cal destacar la veu de Lione. Com a colofó ??ens trobem amb un bon sol.

A "Into The legend" està més present l'orquestra però sense restar importància a les guitarres uns molt bons cors donen color a un tema que per ser el que dóna títol al disc no és dels millors, atès que la tornada malgrat les seves mil cors; sense ser dolent no m'acaba d'enganxar del tot.

El quart tall titulat "Winter's Rain" comença una mica més pausat i amb l'orquestra encara que en segon pla marcant la melodia amb un dibuix de guitarra bastant repetitiu on destaca la seva part central solemne i èpica amb uns cors en llatí excel·lents, com ja he comentat el tema dels cors està molt treballat i aconsegueixen aportar la grandesa que necessiten aquest tipus de bandes, però anem no és una "Emerald Sword". De moment la que més m'ha agradat és la primera.

Continuem la nostra escolta amb "A voice In The Cold Wind" l'inici amb unes flautes i un clavicordi dóna pas a una peça medieval on les melodies de flauta es barregen amb una contundent base rítmica i un lluminós i bonic tornada, de les millors, destacar també el melòdic sol. Pel que fa al sisè tema "Valley Of Shadows" comença amb una veu lírica femenina en un tema una mica més progressiu en el seu inici combinat amb unes veus guturals per desembocar en un típic tema Rhapsody. Una altra part amb cors en llatí desemboca a un bon estribillo curiosament només amb la veu de Lione. M'agraden els diferents canvis on en unes parts domina amb força el cor, en altres, com dic, només trobem la veu de Lione, sens dubte la més variada de moment.

La setena titulada "Shining Star" és una preciosa balada dominada per les guitarres acústiques i els violins i on Lione se surt, la part del piano i el sol amb el cor a full és simplement màgica, de les meves preferides sense dubte.

El començament de "Realms Of Light" no pot ser millor amb unes bones melodies per part de l'orquestra i les rítmiques donant pas a una altra solemne i èpica part central, ja em faltava un sol de teclat, doncs bé en aquest tall el tenim per partida triple contestant a la guitarra, endinsant-nos en els dos últims temes de la versió normal.

"Rage Of Darkness" un altre excel·lent tema, potent i molt rítmic, amb un altre fenomenal tornada, dels més enganxosos del CD. M'agrada l'inici del sol compartit entre la guitarra i el baix amb una part final de guitarra i teclat gloriosa, una altra de les millors.

Respecte al tema que tanca el disc "The Kiss Of Life" és una ambiciosa peça de més de setze minuts on podem trobar tota l'essència d'aquest estil, si a unes belles parts orquestrals li unim la potència i grandesa dels cors, amb una base rítmica potent, i una part central solemne i dramàtica amb diversos canvis de ritme (tremendament bella la part lenta on la veu de Fabio està acompanyada de la soprano Manuela Kriscak) i fins i tot d'idioma amb parts en italià, ens trobem amb un més que digne tancament per a aquest llarga durada.

Cal destacar que en la seva versió digipack ens trobem amb un tema extra titulat "Volar Sin Dolor" totalment en castellà que és una altra bonica balada amb l'orquestra totalment deslligada, i el videoclip de "Into The Legend".

De nou ho han tornat a aconseguir, m'agrada bastant més aquesta versió de Rhapsody que la de Turilli, molt bon power èpic simfònic amb uns cors i orquestres realment currats, però on brilla amb molta força el poder de les guitarres i sobretot un fantàstic Lione que aquesta impressionant al llarg de tot el rodó. Lione / Staropoli 2- Turilli 0

Bruno Molina
16/03/2016

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons GibernauInici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.