SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise
Canal de Youtube de Satan Arise Satan Arise Twitter Satan Arise Facebook

Legion + Injector + Guadaña Porta Caeli (Valladolid)

Serious Black Utopía (Zaragoza)

Guadaña + Indrid Silikona (Madrid)

Legion Zorrotzako Gaztetxea (Bilbao)

Skull Fist + Screamer Soho (Burgos)

Cain's Dinasty - The Hollow Earth (2015)

Cain's Dinasty - The Hollow Earth
Cain's Dinasty logo
España

The Hollow Earth

Power / Heavy Metal
Autoproducido
2015


Temes

01. The Grey ones
02 The Roots of mankind
03. Two fools against the world
04. Screaming Lungs
05. Lucifer’s fall
06. St. John 6/12
07. The last song
08. The Hollow Earth

Formació

Veus: Rubén Picazo
Baix: Raúl Alberto Canales
Bateria: Benansio Thrash
Guitarra: Alejandro Ramírez
Guitarra: Joaquin Leal

Crítica

Em va arribar a les mans el nou treball de Cain 's Dinasty de la fi del 2015, tercer ja de la banda i això es nota molt per la qualitat que atresora a tots els nivells malgrat un gran canvi de formació respecte al seu predecessor.

Cain 's Dinasty, fundada el 2006 pel seu líder i vocalista Rubén Picazo, és una de les bandes per dret propi de l'escena alacantina, autodefinida com de power metall, però com veurem va molt més enllà pel que fa al seu estil musical es refereix.

Aquest The Hollow Earth consta de 8 temes directes, de gran pegada i on principalment brilla el conjunt rodó i compacte, que ens regala grans riffs, bones melodies i tornades molt enganxoses.

Arrenca el CD amb un dels temes que més m'ha cridat l'atenció: "The Grey Ones". Un riff agressiu ens transporta directament a un cop directe de power, amb una veu tan aguda com esquinçada de Rubén. Les guitarres molt afilades ens deixen a les portes d'una tornada molt enganxós i detalls molt cuidats com uns crits holligans que moltes vegades poden pecar de "cutres" o "simples" però que en aquest cas no és així doncs es nota una producció molt treballada que no deixa cap detall a l'atzar, destacant també el desdoblament de veus de la tornada i un canvi de to final, que sempre funciona a la perfecció.
Interessants les lletres de la feina al complet que en aquest primer cas ens expliquen sobre extraterrestres que ens observen!

Després d'un gran principi que ens deixa ja ben predisposats arriba després d'una petita introducció instrumental "The Roots of Mankind". La formació, completament tradicional, dos guitarres, baix, bateria i veu, ens regala un tema de llarga durada, sis minuts, més pesats i durs. Alejandro i Joaquín s'intercanvien amb múltiples arranjaments no deixant veure cinquenes senzilles, sinó que completen un treball de composició important. Tornada de nou notable que farà les delícies dels directes de la banda, que sempre són interessants i de gran acceptació!
De les curioses lletres no podem deixar de parlar, en aquesta ocasió, sobre les arrels de la humanitat des d'un punt de vista menys convencional.

"Two Fools Against the World" és un tema més tranquilet on la banda deixa veure una faceta més íntima amb fins i tot guitarres acústiques com a base principal. El baix de Raúl pren les regnes de la base rítmica amb molta més força. Rubén amb el seu característic timbre li confereix força al tema costat de la bateria de Benansio.
La música s'adapta perfectament a la temàtica més amorosa que desprèn l'estela hardrockera de la composició.

Sobre aquestes línies pots veure el single amb videoclip i un altre dels punts més forts de l'àlbum: "Screaming Lungs". Un riff que és acompanyat per un doble bombo poderós, ens torna a l'estela amb la qual la banda es defineix: power metall. Múltiples trencaments fan del tema una cop fresc i la tornada senzillament és imparable i enganxós. Els arranjaments de les guitarres em recorden a un instrument tradicional de vent, tradicional de la zona tipus gralla o dolsaina depenent de la zona pel tipus de distorsió usada en la seva part aguda. Es nota una vegada més en una banda nacional de power, l'enregistrament en els Firework Estudis per Fernando Asensi i Enrique Mompó que tornen a treure un so d'alta qualitat.

"Llucifer 's Fall" serveix a manera d'introducció èpica, parlant de la caiguda del dimoni per donar pas a "St. John 6:12". Curiós títol per a un tema complet que arrenca amb galop i renills de cavalls, creant una atmosfera ideal per a l'èpica powermetalera que el segueix. Riffs amb aquest so ja comentat i avancem amb el doble bombo com a base rítmica d'aquest interessant i variat tema que tracta sobre l'apocalipsi! Compten amb la col·laboració de Deborah Blanc a les veus.

"The Last Song" torna a ser de nou un curt tall, novament èpic, tranquil i assossegat així com melancòlic a manera novament de balada.

Finalitza el treball amb una complexa cançó que dóna nom al disc i és que "The Hollow Earth" es podria considerar la joia de la corona. Nou minuts que donen curs a la creativitat de Rubén. Temps perquè ens mostri la seva càlida veu en fragments més èpics i lents, molt instrumentats i per descomptat per èpics cors i parts més dures. Diversos trencaments donen pas a atmosferes que m'han recordat als Iced Earth més foscos dels seus inicis, així com a bandes de composició més fosca. Temps també perquè prenguin el protagonisme des del baix de Raúl a la bateria de Benansio. La tornada, segueix l'estela de mig temps i pot ser molt coreable en futurs directes, cosa fonamental per enganxar al públic.

En definitiva, disc amb reminiscències power, molt treballat, d'interessants lletres que donen per a molt més que una simple cançó, i melodies molt atractives. Un treball d'una més que recomanable escolta i que segur que precedeix a uns directes amb molt de joc! Recomanat !!

Víc Salda
06/04/2016

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons GibernauInici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.