SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise
Canal de Youtube de Satan Arise Satan Arise Twitter Satan Arise Facebook

Legion + Injector + Guadaña Porta Caeli (Valladolid)

Serious Black Utopía (Zaragoza)

Guadaña + Indrid Silikona (Madrid)

Legion Zorrotzako Gaztetxea (Bilbao)

Skull Fist + Screamer Soho (Burgos)

Centinela - El lamento del diablo (2015)

Centinela - El lamento del diablo
Centinela logo
España

El lamento del diablo

Heavy Metal
7hard
2015


Temes

El lamento del diablo
La última canción
Valor
Me verás
Mi ruta secreta
Arde el tiempo
Tres Diablos
Lo mejor de Ti
La luz de este Lugar

Formació

Veus: José Cano
Guitarres: Fernando Moya
Baix: Javier Simarro
Bateria: Miguel Moreno

Crítica

Des de 1999 fins als nostres dies, Centinela, original d'Albacete, ha seguit fidel al seu estil i so amb un esplendorós José Cano a la veu. Són diversos els discos publicats fins a la data i ara aposten amb "El Lamento del Diablo".

Nou talls en els quals la banda demostra que segueix al mateix nivell que en plàstics anteriors com "Regresiones" (2013) i "Pura Satisfacció" (2012). Un so més potent i treballat és el que deixa patent en aquest últim àlbum d'estudi.

La banda ha donat un "plus" a la potència i la contundència, tant en les rítmiques de bateria com en les guitarres i els baixos. Un so molt més compacte i homogeni que Cano, amb una veu excel·lent novament, acaba d'arrodonir amb un treball més fosc, agressiu i directe.

“La Última Canción” o “Mi Ruta Secreta” són exemples clars d'aquest canvi o gir estilístic que ha fet la banda en aquest últim treball.

Centinela abandona talls més clàssics que van abanderar les seves anteriors CD, arriscant amb un so i una producció més innovadora, diferent i d'acord amb el heavy que s'està gestant en aquest país en aquests últims anys.

Centinela indaga nous camps estilístics als que no ens tenia per a res acostumats, encertant en la proposta. Melòdicament, com a projecte compositiu és molt més interessant i particular que altres treballs de la banda d'Albacete, encara que servidor sigui fidel al so i els temes de "Pura Satisfacción".

Tots els talls mantenen coherència encara que en ocasions falti un plus d'originalitat i canvi. Ara bé, aquell que escolta Centinela ja sap què escoltarà; heavy metall sense major al·licient distintiu que la tímbrica de Cano.

A “Tres Diablos” i “La Luz de Este Lugar”, José Cano demostra una vegada més per què és un dels referents vocals del heavy d'aquest país.

Un disc recomanable encara que pocs realitzaran una segona i molt menys una tercer escolta.

La banda ha pujat un esglaó quant so i producció encara que segueix oferint un material similar als treballs anteriors.

Topillo
13/04/2016

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons GibernauInici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.