SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise

Suscríbete aquí!


Avalanch + Nurcry + Secta The New Valdemoro (Valdemoro (Madrid))

Hexed + Unchosen Ones Urban Rock Concept (Gasteiz (Vitoria))

Cobra Spell Rockville (Madrid)

We Rock (Dio Tribute) + Crimson Colt Bóveda (Barcelona)

Avalanch + Nurcry + Redención Zero Garaje Beat Club (Murcia)

Kiss the night with Jordy Stanley + Blue Madness Sixx Rock (Madrid)

Leo Jiménez Razzmatazz 2 (Barcelona)

Kabrönes El Escénico de Illescas (Toledo)

Kabrönes + Dragonfly + Jaleo Auditorio Julio Iglesias (Benidorm)

Heavy Pettin Silikona (Madrid)

Alestorm + Saurom + Stratovarius + Rata Blanca + Wind Rose + Tyr + Equilibrium + El Reno Renardo + Kalmah + Ars Amandi + Eihwar + Linkoln Park + Oceans Ate Alaska + Brian Downey + Evil Invaders Zona polideportiva (Villena)

Wisdom - Rise Of The Wise (2016)

Wisdom - Rise Of The Wise
Wisdom logo
Hungría

Rise Of The Wise

Power Metal
NoiseArt Records
2016


Temes

1. Over the Wall 01:05
2. Ravens' Night 04:03
3. My Heart Is Alive 05:00
4. Hunting the Night 04:02
5. Hero 03:07
6. Through the Fire 04:25
7. Nightmare of the Seas 03:25
8. Believe in Me 03:32
9. Secret Life 03:09
10. Welcome to My Story 04:26
11. Rise of the Wise 06:00

Formació

Veus: Gábor Nagy
Guitarra: Máté Bodor
Guitarra: Gábor Kovács
Baix: Máté Molnár
Bateria: Tamás Tóth

Crítica

Entre mil i una bandes per estil i un món en on treure un disc a Sibèria ja no és quedar relegat a un públic local i en qüestió de dies aquest disc arriba a per via digital a tots els ordinadors del planeta, poder destacar és una qüestió titànica. Però al marge d'això, sempre han hagut bandes que han despuntat i girat com a caps de cartell, i cada dia alguna més es va atrevint a això i altres mai arriben a aconseguir-ho de forma irritant. Irritant per què es converteixen en eternes bandes segundonas pels segles dels segles sense saber molt bé per què. En la meva memòria podem trobar diversos exemples ràpids com Rage, Running Wild, Steel Attack ... bandes que van tenir el seu temps de glòria o tardana com Rage, que els seus millors anys se'ls van quedar a l'ombra d'altres bandes.

Doncs una cosa semblant passa amb Wisdom, banda hongaresa que acaba de treure el seu quart disc i que ja l'hem pogut veure per les nostres terres girant amb Sabaton. Banda que amb els seus quatre discos s'està forjant una molt bona base per poder donar el salt.

Wisdom en ple 2016 segueix fidel als esquemes d'una banda power metall, velocitat, d'acord, tendeixen massa al mig temps, melodia a dojo, línies vocals treballades i guitarres enèrgiques al costat d'una base rítmica aclaparadora, quan deslliguen la seva fúria i no la contenen en un mig temps. Sí, aquesta és la meva pega més notòria amb Wisdom, que dormen en mitjos temps que si bé, alguns en el disc, m'agraden i em poden arribar a apassionar, quan en lloc de dos et trobes més ... doncs ... per favor, despiertenme! Que li pugin la velocitat a a claca del bateria i que deslligui la seva fúria per favor. Wisdom arriben a aquest el seu quart treball amb alguns canvis en la seva formació, nou guitarra, després de la marxa de Máté Bodor a Alestorm i el seu canvi per Anton Kabanen (ex-Battle Beast).

Rise Of The Wise segueix amb l'evolució de la banda que disc rere disc està pujant molt molt de qualitat, si ja donessin un pas de gegant amb els seus dos anteriors disc Judes 2011 i March For Liberty 2013, ara tres anys més tard tornen a treure un nou disc que com a mínim iguala al seu predecessor. Que una banda segueixi en el seu quart disc sense retrocedir en qualitat i originalitat compositiva és un pas de gegant que poques bandes aconsegueixen. Quantes vegades ens referim als discos d'algunes bandes punteres com "No és un mal disc"? Doncs amics, això és símil de ... cagada que han fet, però com són bons i l'entrada m'ha costat 40 €, em vaig a enganyar per anar content a veure el directe encara que vull que toquin els temes dels discos anteriors.

No vaig a fer una anàlisi de totes les pistes, però si vull ressaltar les més destacades. "Raven 's Night" és una gardela de power metall en vena sense adulterar, substància pura directa a la vena amb risc de sobredosi. Guitarres veloços, riffs afilats, una percussió a tot gas i unes línies vocals que se't fiquin afilades al cap. Èpica i majestuositat s'abracen a la velocitat i melodia. Un fort xut digne de veure en directe. Amb un tema així ja tant me fa el que vingui darrere. "Hunting The Night", si els haguessin tret els Edguy dels noranta, estaríem bavejant tots amb Tobias i els seus amics. Tema alegre i potent que se t'enganxa tot d'una amb unes guitarres més contundents sense perdre aquesta energia veloç. I com no ... sols a preu fet jugant amb ponts i enllaços entre bases i riffs. M'encanta que les bandes es treballen riffs que porten a més riffs i que de nou tornen a donar una volta més abans de caure en la base dels temes. Això canvia un tema més d'una mica més elaborat. "Hero", un altre tema que marca a foc l'arpa de Wisdom. speed power a preu fet col·lisionen amb tornades èpics.

"Nightmarte Of The Seas" és un altre tall que mereix ser destacat, divertit i potent. ¿No es tracta d'això en el power? Pots tenyir-ho de fosc i tenir grans resultats, però Wisdom recordem que es tracta d'una banda power en estat pur. Genial tall. Fins podria destacar la balada, cosa que sòl odiar, però fins enganxa com és el cas de "Believe In Me".

"Welcome To My Story" arrenca el tancament del disc a tot drap, un altre gran tema amagat en Wise Of The Wise. I el tancament ve de la mà de la col·laboració de Joakim Brodén en el tema que dóna títol al disc. Un tall molt en l'ona Sabaton.

La portada no té desperdici, gran treball que fa d'aquest Rise Of The Wise un gran treball de power metall. Benvinguts de nou a l'època on érem els reis del metall ... encara queden esperances insensats!

Sergi Arise "Hell"
09/05/2016

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons Gibernau




Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /web/htdocs/www.satanarise.com/home/sources/ob_page.php on line 1198
Inici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.