SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise

Suscríbete aquí!


Avalanch + Nurcry + Secta The New Valdemoro (Valdemoro (Madrid))

Hexed + Unchosen Ones Urban Rock Concept (Gasteiz (Vitoria))

Cobra Spell Rockville (Madrid)

We Rock (Dio Tribute) + Crimson Colt Bóveda (Barcelona)

Avalanch + Nurcry + Redención Zero Garaje Beat Club (Murcia)

Kiss the night with Jordy Stanley + Blue Madness Sixx Rock (Madrid)

Leo Jiménez Razzmatazz 2 (Barcelona)

Kabrönes El Escénico de Illescas (Toledo)

Kabrönes + Dragonfly + Jaleo Auditorio Julio Iglesias (Benidorm)

Heavy Pettin Silikona (Madrid)

Alestorm + Saurom + Stratovarius + Rata Blanca + Wind Rose + Tyr + Equilibrium + El Reno Renardo + Kalmah + Ars Amandi + Eihwar + Linkoln Park + Oceans Ate Alaska + Brian Downey + Evil Invaders Zona polideportiva (Villena)

Valkyria - Principio y fin (2016)

Valkyria - Principio y fin
Valkyria logo
España

Principio y fin

Melodic Metal
Autoproducido
2016


Temes

1. Clamor Vitae
2. Tus Secretos
3. Estandarte
4. Sobre El Cadalso
5. Sin Aliento
6. Adictos Al Caos
7. Cada Fracaso
8. Vulnerable
9. Principio y Fin

Formació

Guitarra i Veu: Yeray Hernández
Bateria: Jon Romero
Guitarra: Borja Aguirre
Baix: Gorka Pérez

Crítica

Grata sorpresa que m'he emportat amb aquests Valkyria, una jove banda bilbaïna que arriben a l'escena metalera amb el seu flamant debut, i dic grata perquè la feina supera amb escreix les expectatives que tenia posades en el grup des que vaig saber de la seva existència. No els coneixia per la qual cosa vaig haver de indagar en les xarxes socials per saber alguna cosa més d'ells. La banda neix el 2014 i està formada per Yeray Hernández a la guitarra i veu, Jon Romero a les baquetes, Borja Aguirre com a segon guitarrista i Gorka Pérez a les quatre cordes. Al febrer de 2016 graven el seu primer treball "Principio y Fin", i no veu la llum fins el passat 29 d'abril.

Doncs el que aquí ens trobem és un disc de heavy metal clàssic i melòdic amb algun toc power ... podríem ficar-los dins el sac d'aquella onada de grups de finals dels 90 i principis del segle XXI; Avalanch, WarCry, Terra Santa, Ankhara ... i és que aquelles bandes, sense abandonar les arrels, assentar unes noves bases i formes de fer metall, més enfocat cap al power, els sons més progressius i melòdics i el metall europeu que es estava fent en aquell moment, i així totes elles van influir en gran manera a moltes altres que arribarien després.
Valkyria ens presenten nou talls en total (vuit sense comptar la intro), pel que la seva escolta es fa bastant amena i gens pesada, també cal destacar un poderós so, molt potent i canyer, guitarres grosses i sols afilats, però m'ha agradat menys el tracte que se li ha donat a la veu, que s'escolta alguna cosa baixa i en alguns moments sobretot en alguna tornada costa entendre-la, però que al final resulta un mal menor en el conjunt del disc.

Molta canya i molta melodia repartides a parts iguals és el que ens trobem al llarg de tot el plàstic, temes com "Tus Secretos", "Sobre El Cadalso" o "Vulnerable" on predominen sobretot la força de les guitarres, melodies per arreu, molta arpa, temes ben construïts i bons tornades, això sí, el disc guanya amb les escoltes, pel que en un principi pot ser que et costi reconèixer alguns de tots aquests matisos, o fins i tot l'enganxada d'algun tornada, però tranquil perquè és una cosa que no triga molt a apreciar-se.

Per destacar algunes cançons he de detenir-me sobretot en "Estandarte", ja que he de reconèixer que és la meva preferida ... i és que és un gran tema que t'enganxa a la primera, amb un bon riff, un enganxós tornada, trams molt power en seva part instrumental i uns bons sols bastant cridaners. Un altre dels que més crida l'atenció és "Adictos al Caos", amb una melodia més tranquil·la però amb molt de ganxo ...
"Sin Aliento" és més directe, més clàssic, fins i tot més hard rock en la seva part de tornada. També el mig temps "Cada Fracaso" guanya en intensitat i li proporciona al disc un toc de varietat ... i l'últim tema "Principio y Fin", mes progressiu, compta amb un altre potent riff, un altre bon però una mica més discret tornada, reconec que al principi no em va agradar massa, però amb les escoltes ara em sembla una de les millors.

Comptat i debatut, el disc en si no ofereix res que no hàgim escoltat abans, però això és el que és, heavy metal i punt, i si t'agrada el metall en castellà no et van a defraudar.

La veritat és que un s'alegra de trobar-se de tant en tant amb novetats d'aquest tipus, que et donin ganes de tornar a escoltar, i sobretot perquè en el disc es respira il·lusió i ganes d'una banda jove que ha posat tota la carn a la graella i s'han tret de la màniga una cosa que pot ser que no sigui la vuitena meravella de la música però que és un més que acceptable debut, fins i tot diria que molt bo i que esperem que només sigui la punta de llança d'aquests Valkyria, doncs apunten maneres aquests bilbaïns ....
Molt bona feina.

Alvaro Ciorraga
17/05/2016

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons Gibernau




Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /web/htdocs/www.satanarise.com/home/sources/ob_page.php on line 1198
Inici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.