SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise
Canal de Youtube de Satan Arise Satan Arise Twitter Satan Arise Facebook

Legion + Injector + Guadaña Porta Caeli (Valladolid)

Serious Black Utopía (Zaragoza)

Guadaña + Indrid Silikona (Madrid)

Legion Zorrotzako Gaztetxea (Bilbao)

Skull Fist + Screamer Soho (Burgos)

Noctämbuls - Noctämbuls (2016)

Noctämbuls - Noctämbuls
Noctämbuls logo
España

Noctämbuls

Hard Rock / Heavy Metal
Picap
2016


Temes

1- (Intro) Carrers de metall
2- Immortals
3- Dansa de la mort
4- Em Crida
5- Terra de llibertat
6- D’ usar y tirar
7- Trenca cadenes
8- Himne dels Bordegassos
9- Els Señors de les pedres (Sangtraït cover)

Formació

Baix: Txarli
Bateria: Rafa Ballesta
Guitarra: Ruben Bailón
Guitarra: Arnau Carbonell
Veu: Pep Fillat
Harmònica: Xiscu Rubio

Crítica

Noctàmbuls es formen al principi com a grup tribut a la banda llegendària catalana Sangtraït, però que amb el temps van anar fent temes propis molt en la línia de Sangtraït, per descomptat, i avui ens porten el seu primer disc d'estudi, amb una portada molt de dibuixos animats, però amb un toc terrorífic que li dóna un aire molt màniga. Però anem amb la música ...

Obre el disc la intro "Carrers de metall" en el qual s'aprecien sons i sorolls d'una ciutat com campanes, pluja, gent i un ritme de cello fosc per entrar en un cor prou misteriós que amb uns tocs de guitarra ens porten al primer tema anomenat "Immortals" que sona molt heavy al principi amb un puntejat a dues veus molt maideniano, la veu dolça al principi i esquinçada més avançat el tema de Pep Fillat, em fa presagiar que tot el que facin sonarà a Sangtraït, però en aquest cas una veu tirant cap al heavy metal més que a l'hard rock.

"La dansa de la mort" sona més canyera, més Judes, dels 80 's, amb guitarres potents i amb la col·laboració de Elisa Martin (Ex Dark Moor, Dreamaker, Hamka ...) i només potent fan d'aquest tema una mica més especial, fins i tot amb uns dobles bombos colats en unes parts i una tornada enganxosa.

Amb "Em crida" entren acústics i tranquiletes, veu melòdica i tranquil·la fins que entren la resta amb un ritme més hardrockero que em torna a recordar a Sangtraït, però dels seus últims àlbums, va destacar en aquest tema a més el treball de Xiscu Ros a la harmònica.

Entren teclat, guitarra i una veu gairebé a capel.la per tornar a l'heavy metall clàssic del primer i segon tema a "Terra de llibertat" que resulta ser un crit de guerra catalanista, reivindicatiu i defensor dels seus ideals ( 'Cada un dels seus, si senyor !!) tema molt canyer amb tornada que dóna ganes de botar com un animal.

Sons de censura i un tema que entra molt meridional americà al ZZTop molt habitual en Sangtraït i, per descomptat, sona com a tal "D'usar i llençar" cançó ballable amb grans puntejats i sols d'harmònica a punta pala, la veu canvia la seva registre a una mica més agut i esquinçat.

Entrant amb la tornada al crit de guerra per entrar amb canya i una mica més ràpid tot i que, de cop i volta, canvien a un mig temps més contundent a "Trenca Cadenes" potser el tema més heavy del disc sorprenentment bastant allunyat de la línia que portaven molt propera a Sangtraït, amb riffs potents i un sol d'alta qualitat i contundència que acaba amb el sol d'harmònica que queda impressionantment canyer.

Amb el "Himne dels Bordegassos" tornen a la línia heavyhardrockera en aquest cas amb una harmònica mes blues però que no deixava de ser canyera al màxim. I per finalitzar l'àlbum ens deixen, com no podia ser d'una altra manera, amb una versió de Sangtraït editada també en un àlbum tribut als esmentats. Tema molt fidel a l'original amb un so més modern que fa que "Els senyors de les pedres" soni més heavy encara que sense perdre la grandesa del tema original.

Sento repetir-me tant amb això que són com Sangtraït, però és així i em dóna a mi que ells no s'amaguen, segueixen l'estela del que ens van deixar Sangtraït i és el que ells volen fer, i per això jo els admiro. 'No em penediré mai de dir que m'agraden !!

Oskar III Bielsa
30/05/2016

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons GibernauInici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.