SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise

Suscríbete aquí!


Avalanch + Nurcry + Secta The New Valdemoro (Valdemoro (Madrid))

Hexed + Unchosen Ones Urban Rock Concept (Gasteiz (Vitoria))

Cobra Spell Rockville (Madrid)

We Rock (Dio Tribute) + Crimson Colt Bóveda (Barcelona)

Avalanch + Nurcry + Redención Zero Garaje Beat Club (Murcia)

Kiss the night with Jordy Stanley + Blue Madness Sixx Rock (Madrid)

Leo Jiménez Razzmatazz 2 (Barcelona)

Kabrönes El Escénico de Illescas (Toledo)

Kabrönes + Dragonfly + Jaleo Auditorio Julio Iglesias (Benidorm)

Heavy Pettin Silikona (Madrid)

Alestorm + Saurom + Stratovarius + Rata Blanca + Wind Rose + Tyr + Equilibrium + El Reno Renardo + Kalmah + Ars Amandi + Eihwar + Linkoln Park + Oceans Ate Alaska + Brian Downey + Evil Invaders Zona polideportiva (Villena)

Quorum - El Naufragio (2015)

Quorum - El Naufragio
Quorum logo
España

El Naufragio

Progressive Rock
Autoproducido
2015


Temes

1. Barco De Papel
2. Pasándome A Mí
3. Quisiera Creer
4. Escapar Del Destino
5. La Tempestad
6. Mi Hora De Partir

Formació

Veu, piano, teclats i bateria programada: Daniel F. Campañá

convidats
Baix: Vicente Miravalls
Guitarres, baglama i sintetitzador: Rafael Pacha
Guitarres i bateria programada: Rubén Albadalejo
Guitarres: Juan Miguel Roda
Sintetitzador: Nacho Sánchez

Crítica

De vegades arriben a les teves mans propostes curioses, com menys interessants. En aquest cas parlaré de Quorum i el seu últim plàstic "El Naufragio". Sis talls a través dels quals, Daniel F. Campanya, deixa aflorar un estil lliure sense lligams. Una barreja entre el simfònic, el progressiu, el hard rock i el funk, sobretot entre tints molt personals. És una proposta musical que pot agradar més o menys però sens dubte és una cosa diferent i amb segell propi que avui dia ja és bastant.

Daniel, creador del projecte Quorum s'encarrega de la veu i els instruments virtuals (bateria, piano i teclats). Tal com el defineix a la seva pàgina de bandcamp: "El Naufragio són sis cançons que relaten les diferents etapes d'una tragèdia viscuda amb passió i actitud positiva. Són cançons molt personals amb molta càrrega emocional tant en les seves lletres com en la seva música. D'estil obert sense classificar, encara que amb influències de rock melòdic, progressiu i funk".

Sens dubte és un projecte molt ambiciós com a creació artística. Des del primer fins a l'últim tall, cap et deixa indiferent. Cada un té la seva personalitat. A destacar el joc de progressions, barrejades amb dibuixos melòdics que escapen de l'estrictament comercial. Bé es defineix el projecte com "estil lliure" i és per això que el treball guanya interès i atenció.

"Barco de papel" compta amb la col·laboració de Rafael Pacha a les guitarres. Les veu de Daniel compta amb un interessant registre que el porta des de tessitures mitjanes fins aguts, a més de posseir una tímbrica que oscil·la entre Pau Solano de Dragonfly i Bunbury en algun trencament vocal.

Rafael Pacha torna a col·laborar en "Pasándome A Mí" amb un sol de guitarra i sintetitzadors. Col·labora també Germán a les guitarres. És el tema que més em va agradar tant per l'execució com per la projecció en la composició. M'ha recordat bastant a Stravaganzza i els seus girs inesperats. Un tema molt encertat del qual recomano l'escolta.

El tercer tema "Quisiera Creer" torna a comptar amb Rafael Pacha a les guitarres, baglama i sintetitzador. És un tema a mig temps on destaca les cotes vocals interessants a què arriba Daniel i la cura en les melodies en falset. Donen al tema un toc molt particular, emotiu i sentit.

"Escapar Del Destino" amb les col·laboracions de Rubén Albaladejo (guitarres) i Nacho Sánchez (només de sintetitzador) compta amb un gir rítmic molt encertat que trenca amb l'anterior del tema, sense esmentar el magistral sol de sintetitzador i la frescor de les progressions a les guitarres. És un track alegre capaç de treure't un somriure.

"La tempestad" torna a la marxa de "Pasándome A Mí". Tot i que els cors confonguin l'escolta ja sigui pel xoc harmònic o la barreja en estudi, no pot llevar-se el mèrit del tema. Bona execució, creativitat i risc en la composició que es resol encertadament. Em va recordar molt a l'últim de Dragonfly. Col·laboren Rubén Albaladejo i Agustín Sáez (només de saxo).

"Mi Hora De Partir" tanca l'EP de sis temes. Un tema a mig temps a manera de balada i comiat. Col·labora Juan Miguel Roda (guitarres i arranjaments).
Cal destacar la col·laboració de Vicente Miravalls als baixos.

És una bona proposta si vols escoltar alguna cosa diferent i si pel que sigui arriba a les teves mans el plàstic de Quorum regala-li una escolta íntegra.

La gravació, mescla i producció potser són els punts flacs que, en conjunt, fan perdre qualitat a la feina compositiu i d'execució. Estic segur que els mateixos temes, tal com estan, sense canvis tot just, amb un enregistrament, mescla i producció diferents, millorarien enormement.

Topillo
01/06/2016

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons Gibernau




Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /web/htdocs/www.satanarise.com/home/sources/ob_page.php on line 1198
Inici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.