SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise
Canal de Youtube de Satan Arise Satan Arise Twitter Satan Arise Facebook

Legion + Injector + Guadaña Porta Caeli (Valladolid)

Serious Black Utopía (Zaragoza)

Guadaña + Indrid Silikona (Madrid)

Legion Zorrotzako Gaztetxea (Bilbao)

Skull Fist + Screamer Soho (Burgos)

Signum Regis - Chapter IV: The Reckoning (2015)

Signum Regis - Chapter IV: The Reckoning
Signum Regis logo
Eslovaquia

Chapter IV: The Reckoning

Progressive Power Metal
Ulterium Records
2015


Temes

1. Lost and Found 03:34
2. The Secret of the Sea 04:09
3. The Voice in the Wilderness 04:55
4. Prophet of Doom 05:02
5. The Magi 04:46
6. Quitters Never Win 05:18
7. Tempter of Evil 04:12
8. When Freedom Fails 05:54
9. The Kingdom of Heaven 04:43
10. Bells Are Tolling 07:14

Formació

Veu: Mayo Petranin
Guitarra: Filip Koluš
Baix: Ronnie König
Teclats: Ján Tupý
Bateria: Jaro Jančula

Crítica

Els eslovacs Signum Regis estan de tornada amb el seu quart treball, sí, no s'han esllomat per buscar un títol al disc, capítol 4. El que fan després d'un molt bon tercer treball, Exodus, en el qual no tenien vocalista i van haver de recórrer a tirar de col·laboracions per poder gravar-ho.

Dos anys després, ja amb el Maig Petranin a les veus, que ja participés en Exodus, tenim un nou lliurament. La banda ja es pot considerar White Metall, de nou la temàtica torna a ser catòlica. Res a dir, uns poden creure i d'altres, com un servidor, que més donarà cantar sobre dracs i cavallers que sobre deïtats i miracles. Per a mi l'important és gaudir de la música, sempre que aquesta valgui la pena. I en aquest The Reckoning, Signum Regis han fet un pas més en la seva maduresa i composició.

Es tracta d'un disc de power metall a l'ús ... si, però no només. La base és power metalera de llibre ... dobles bombos per tot arreu, guitarres ràpides, orquestracions grandiloqüents, melodies enganxoses i tocs progressius que és el seu tret més significatiu i en part més addictiu. També és cert que en alguns temes baixen les revolucions i juguen alguna cosa més clàssics i no tan powers. Per tant han aconseguit un disc molt ben equilibrat i sobretot molt amè.

Entra molt fàcil, temes directes i amb guitarres ben afilades, res emmascarades en matalassos de teclats o fanfàrries, tot això queda en un bon segon pla, deixant tot el protagonisme a les sis cordes i a la percussió. ¿La veu? M'agrada el timbre de Maig, sense tons aguts i treballant molt còmode en els tons mitjans, té una veu amb cert esquinçat que li dóna molt caràcter.

Sens dubte, aquest Chapter IV és el millor disc de Signum Regis i això que el llistó va quedar bastant alt en el seu anterior treball. Poques bandes tenen el luxe d'anar progressant fins al seu quart disc de forma positiva i aconseguint cada vegada la seva millor disc. Es nota que van pel bon camí, madurant i cuidant molt molt les noves composicions.

Em resultarà complicat enumerar els millors temás ... el disc s'obre amb "Lost And Found" és una intro aclaparadora ... bandes més desgastades i veteranes del power metall ploraran per una entrada així de potent i devastadora. És un tall perfecte per descriure el que és un tema de power intens i exemplar. Gairebé que el disc podria acabar així en forma de single i em quedaria content i satisfet. Guitarres a l'estil Gamma Ray / Helloween amb melodies ferotges i enganxoses sense perdre força. Les guitarres són enormes en aquest primer tall.

"The Secret Of The Sea" baixa revolucions amb un inici més clàssic, gairebé rocker, però sense perdre aquesta força i intensitat. Una pista Rompecuellos i perfecta per treure la nostra bateria fictícia i aporrearla amb força. "The Voice In The Wilderness" arrenca amb una guitarra més thrash, més bruta i descarada, per tornar a ritmes més power entrant en les tornades. Un tall molt intens amb unes guitarres potents i molta força. "Prophet Of Doom" arrenca enganyant-nos amb un mig temps ximplet que acaba per saltar pels aires accelerant el ritme fins a la hipervelocidad en el que és un dels millors talls del disc per a mi. De nou la força es deslliga sense compassió amb una tornada d'aquests que en directe aixequen al personal.

El cinquè tall "Tha Magi" torna al mig temps, recordes quan deia que no tot era power a preu fet? Juguen molt bé intercalant temes més relaxats, però sense perdre la força mitjana del disc. "Quitters Never Win" ens porta de nou a aquestes guitarres agudes i esquinçades dels inicis del power speed alemany que tant s'estan perdent actualment. No tot ha de sonar rodó i perfecte per sonar bé. Tema a on les veus lluiten amb unes guitarres afilades i predominants. "Tempter Of Evil" torna ales mitjos temps, però ... aquestes guitarres que marquen el disc segueixen aquí dirigint l'estopa, sens dubte el punt fort el disc són les guitarres, fins i tot en temes més fluixos com aquest.
 
"When Freedom Falls" sorprèn amb una veu més gravi i profunda en un altre tall veloç i més power, amb cors i molt grandiloqüent. Ens fiquem a la recta final amb "The Kingdom Of Heaven" amb una pista molt rockera i comercial. És el tema més apte per a tots els públics de tot el disc i amb unes guitarres molt stooner. El disc tanca amb el tall més llarg del disc, més de set minuts, "Bells Are Tolling" amb un inici molt ... amb aire a Axel Rudi Pell, lent i creant grans expectatives per explotar en forma de pista contundent amb unes guitarra salvatges en forma de sols entre la contundència. Un tall treballat ple de canvis de ritme i atmosferes. Un garn final per a un gran disc.

Exodus va ser un gran treball, però aquesta cuarte lliurament crep que l'ha sobrepassat. Temes molt intensos i res lineals. Un disc que entra molt fàcilment i que té molts detalls amagats que et van a fer gaudir d'escolta rere escolta.

Sergi Arise "Hell"
17/06/2016

Les darreres del mateix país:

Signum RegisExodus

Signum Regis

Exodus

Progressive Power Metal

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons GibernauInici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.