SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise

Suscríbete aquí!


Avalanch + Nurcry + Secta The New Valdemoro (Valdemoro (Madrid))

Hexed + Unchosen Ones Urban Rock Concept (Gasteiz (Vitoria))

Cobra Spell Rockville (Madrid)

We Rock (Dio Tribute) + Crimson Colt Bóveda (Barcelona)

Avalanch + Nurcry + Redención Zero Garaje Beat Club (Murcia)

Kiss the night with Jordy Stanley + Blue Madness Sixx Rock (Madrid)

Leo Jiménez Razzmatazz 2 (Barcelona)

Kabrönes El Escénico de Illescas (Toledo)

Kabrönes + Dragonfly + Jaleo Auditorio Julio Iglesias (Benidorm)

Heavy Pettin Silikona (Madrid)

Alestorm + Saurom + Stratovarius + Rata Blanca + Wind Rose + Tyr + Equilibrium + El Reno Renardo + Kalmah + Ars Amandi + Eihwar + Linkoln Park + Oceans Ate Alaska + Brian Downey + Evil Invaders Zona polideportiva (Villena)

Suidakra - Realms Of Odorik (2016)

Suidakra - Realms Of Odorik
Suidakra logo
Alemania

Realms Of Odorik

Symphonic Death Metal
AFM Records
2016


Temes

1.Into The Realm
2. The Serpent Within
3. The Hunter’s Horde
4. Creeping Blood
5. Undaunted
6. Lion Of Darcania
7. Pictish Pride
8. On Roads To Ruin
9. Dark Revelations
10. Braving The End
11.One Against The Tide
12. Cimbric Requiem
13. Remembrance (bonus track)

Formació

Veus, guitarres i orquestracions: Arkadius
Bateria: Lars
Baix: Jan
Guitarra: Jussi
Veus femenines: Tina

Crítica

Ja en el meu poder el nou opus d'aquests alemanys que es caracteritzen per practicar un death melòdic amb multitud d'elements folk i en els seus últims llançaments destaca com a element innovador la inclusió d'un fort component orquestral que reforça i dóna més força al seu ja atractiva proposta . Després d'una guerrera portada obra del genial Kris Verwimp, creador també de les lletres i del concepte d'aquest nou llarga durada, basat en els seus coneguts còmics sobre un cabdill bàrbar anomenat lògicament Odoric, ens endinsem en aquest màgic món compost en aquesta ocasió per dotze temes , tretze en la versió digipack que és la que tinc a les mans.

Obren foc amb "Into The Realm" una bonica intro amb guitarres acústiques i gaita que serveix com a introducció al primer tema real "The Serpent Within", un mig temps on les afilades guitarres comanden donant pas a una tornada realment melòdic i èpic on les veus netes brillen. Cal destacar també la subtil orquestració que impregna tota la composició i dota de grandesa a un excel·lent inici, continuem desgranant aquest CD amb "The Hunter's Horde" l'inici oriental es torna ràpidament en una furiosa però alhora altament addictiva peça de death melòdic . Fenomenal treball a la base rítmica i amb unes excel·lents melodies a doble guitarra que donen pas a un altre efectiu i marcat tornada amb veus netes i un sol d'upa. És el single escollit per la banda per presentar aquest treball.

La següent a caure titulada "Creeping Blood" és una altra talla part instrumental amb una narració de fons. I arribem a una de les meves favorites "Undaunted" canyera, ultra melòdica, èpica, amb unes guitarres assassines, on brilla amb molta força la fenomenal veu de Tina Stabel en una tornada acompanyat per les gaites enganxós no, el següent, els pèls de punta ! Per a mi una de les millors cançons en la història d'aquest grup, ja només per aquesta joia val la pena la compra d'aquest llarga durada. Després d'escoltar-la com set vegades, continuo amb l'escolta del que possiblement sigui el millor disc d'aquesta gent.

Arribem al sisè tall anomenat "Lion Of Darcania" s'inicia amb uns èpics cors i una fenomenal melodia a doble guitarra on ens trobem a l'orquestra en un primer pla dotant de solemnitat a una altra fenomenal peça amb aires guerrers i hímnicos, simplement brutal la part cantada amb veus netes femenines / masculines, en suma un altre gran tema !!!!

La següent a caure "Pictish Pride" comença amb uns bonics pianos que donen pas a un altre típic tema Suidakra tremendament èpic i enganxós amb un tempo ràpid i una altra part central molt coreable on les protagonistes són les veus netes masculina / femenina. Aquest sens dubte és el seu CD més accessible al meu entendre per la gran quantitat de veus netes tant masculines com femenines que té; sempre han cuidat aquesta faceta en la seva música, però en aquesta ocasió el resultat és molt superior als seus anteriors esforços, dotant de varietat a una proposta altament digerible i que espero segueixi així en futurs treballs.

A "On Roads To Ruin" escoltem un bonic i solemne riff principal que envolta tot el tema i on l'orquestra dóna una força i bellesa tremenda. Ja a la part final del disc ens trobem amb "Dark Revelations" una altra composició plena de força, on les orquestracions tornen a prendre protagonisme i on es pot destacar un sol ple de feeling.

A "Braving The End" torna a prendre protagonisme la preciosa veu de Tina Stabel en una bella balada folk acompanyada per la veu de Sascha Abbach (Fall Of Carthage ) amb el resultat altra composició francament bonica i amb una tornada altament emocional i enganxós.

Ja per acabar ens trobem amb "One Against The Tide" compendi del que ja s'ha escoltat death / folk melòdic de gran qualitat, amb aquest component orquestral que dota de grandesa i profunditat a una altra hímnica composició on tenim de tot: gaites, melodies a doble guitarra i una altra part central molt marcada i èpica.

Per tancar un fenomenal disc ens trobem amb la bellesa i màgia que desprèn la instrumental "Cimbric Requiem". De la bonus track "Remembrance" poc puc comentar, atès que és una petita narració orquestrada.

Gran sorpresa la que m'he portat amb aquest llarga durada, atès que ens trobem amb tots els elements típics en la música d'aquesta banda, però potenciats amb un major ús de les orquestracions o donant més importància a la preciosa veu de Tina Stabel molt més present que en altres discos anteriors, i que em sembla un gran encert ja que dóna més varietat a la seva música, però sense renunciar a la potència, velocitat i melodia característiques dins de la seva proposta, Death / Folk cada vegada més melòdic i amb una qualitat aclaparador, excel·lent.

Bruno Molina
05/07/2016

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons Gibernau




Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /web/htdocs/www.satanarise.com/home/sources/ob_page.php on line 1198
Inici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.