SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise

Suscríbete aquí!


Cobra Spell Rockville (Madrid)

Avalanch + Nurcry + Redención Zero Garaje Beat Club (Murcia)

We Rock (Dio Tribute) + Crimson Colt Bóveda (Barcelona)

Kiss the night with Jordy Stanley + Blue Madness Sixx Rock (Madrid)

Leo Jiménez Razzmatazz 2 (Barcelona)

Kabrönes El Escénico de Illescas (Toledo)

Kabrönes + Dragonfly + Jaleo Auditorio Julio Iglesias (Benidorm)

Heavy Pettin Silikona (Madrid)

Alestorm + Saurom + Stratovarius + Rata Blanca + Wind Rose + Tyr + Equilibrium + El Reno Renardo + Kalmah + Ars Amandi + Eihwar + Linkoln Park + Oceans Ate Alaska + Brian Downey + Evil Invaders Zona polideportiva (Villena)

Fausto Taranto - El círculo primitivo (2015)

Fausto Taranto - El círculo primitivo
Fausto Taranto logo
España

El círculo primitivo

Flamenco / Metal
Kbyo Producciones
2015


Temes

1.-Intro Los Llantos
2.- Los llantos de mi almohada
3.- Se apodera
4.-A capa y espada
5.- Loco por saber
6.- Oídos de carnicero
7.- Ni las sobras
8.- Parece mentira
9.- Como tu cara
10.- Por amarrarme
11.- Otra letra más
12.- Recuerdos de una noche (Triana)

Formació

Veu: Ismael de la Torre
Guitarra: Paco Luque
Guitarra: Quini Valdivia
Baix: Miguel Martínez
Bateria: Adrián Barros

Crítica

Des de terres granadines Fausto Taranto ens porta amb el seu primer LP, "El cercle primitiu" una proposta innovadora i refrescant mitjançant la fusió entre flamenc i metall. I el resultat no podria haver estat més satisfactori. Grup compost per músics de gran categoria del nostre país com Paco Luque (Hora Zulu, Ex Sargantana Nick ...), Ismael de la Torre (L'Edat de Bronze), Quini Valdivia (Ex -Hora Zulú), Miguel Martínez i Adrián Barros ( Kronnen), acompanyats en directe per un quadre flamenc actualment format per Enrique Amaya (guitarra flamenca), Eva Díaz i Gemma Contreras (coristes).

Un projecte que, malgrat la seva curta edat, ja ha aconseguit captar l'atenció d'artistes de la talla de Leo Jiménez i que dia a dia va guanyant popularitat, especialment a Andalusia. De fet, la demanda està sent tal que no paren d'ampliar les dates de la seva gira per tot el territori nacional. Així mateix, cal destacar que algunes de les cançons han estat barrejades a Los Angeles per Jeff Mallow (Serj Tankian de System of a Down).

Comença el disc amb "Intro Els Plors" que enllaça amb el tema Els plors de la meva coixí i que permet apreciar des del principi aquest contrast entre tots dos estils, el Faust (metall) i el Taranto (flamenc), com el defineix Paco Luque. Al meu parer aquest últim és un tema amb una tornada que es queda gravat en la teva ment, amb un ritme enganxós i ple de força. A continuació passem a la cançó "S'apodera", una cançó amb un riff molt enganxós i una tornada amb gran protagonisme dels cors.

"A capa i espasa" va ser el primer tema que vaig escoltar i el que va aconseguir despertar el meu interès per aquesta banda. Sens dubte es tracta d'una cançó atrapant i resulta especialment ressenyable la bateria, d'una banda i, de l'altra, la interpretació d'Ismael i les coristes, que imprimeixen tot aquesta força, art i sentiment que porten dins.

El següent tema és "Boig per saber", primer single de la banda i el primer van penjar a Youtube, amb una gran acollida. Les guitarres flamenques que apareixen al començament de la cançó són de José Enrique Morente (fill del famós cantaor Enrique Morente) i Jeff Mallow.

"Oïdes de carnisser" és un dels temes més potents del disc, amb molt palm mute i una bateria potent. En la tornada es complementen a la perfecció la veu d'Ismael i les guitarres elèctriques i la pausa prèvia al començament de la mateixa li atorga més força si cap. També ens trobem un magnífic sol de Paco Luque. Sens dubte un tema perfecte per no parar de fer headbanging.

Posteriorment trobem altres grans temes com "Ni les sobres", "Sembla mentida", "Com la teva cara" i "Per amarrarme", amb melodies enganxoses, riff potents i bones líriques.
"Una altra lletra més" és una excel·lent cançó que compta amb la col·laboració de luxe del vocalista de Medina Azahara, Manuel Martínez. Tan màgica que et posa la pell, amb una melodia preciosa.

Els granadins tanquen el disc amb un cover d'altres grans del rock andalús, Triana, amb "Records d'una nit". Aconsegueixen versionar aquest tema donant-li un enfocament totalment diferent, adaptant-lo al so de Faust Taranto però sense alterar l'essència del tema.

En definitiva, han fet un gran treball amb aquest disc, en el qual s'aprecia fàcilment l'energia i l'afecte amb què ho han fet. Una alenada d'aire fresc a l'escena del metall i que donarà molt a parlar en un futur no molt llunyà. Han demostrat molt amb aquest disc debut i estic convençuda que seguiran sorprenent-en ulteriors treballs.

Isabel García
05/08/2016

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons Gibernau




Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /web/htdocs/www.satanarise.com/home/sources/ob_page.php on line 1198
Inici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.