SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise
Canal de Youtube de Satan Arise Satan Arise Twitter Satan Arise Facebook

Legion + Injector + Guadaña Porta Caeli (Valladolid)

Serious Black Utopía (Zaragoza)

Guadaña + Indrid Silikona (Madrid)

Legion Zorrotzako Gaztetxea (Bilbao)

Skull Fist + Screamer Soho (Burgos)

Megara - Siete (2016)

Megara - Siete
Megara logo
España

Siete

Hard Rock / Heavy Metal
Rock CD Records
2016


Temes

01. Atajo al cielo
02. En llamas
03. Vivo de rodillas
04. Fiel a nada
05. Héroes
06. Equilibrio
07. Sin ti
08. Seis
09. Baños de sangre
10. Alas

Formació

Veus: Kenzy
Guitarra i veus: Rober
Bateria: Pol
Baix: Pablo

Crítica

Hi ha bandes que no coneixes i decideixes donar-li una oportunitat perquè et crida l'atenció la portada, perquè tenen a un ex-membre d'una altra banda, perquè el nom és atractiu o de vegades, perquè es juga amb l'atractiu dels seus membres o perquè fan una aposta transgressora, bé sigui agressiva o sexual. En aquest cas la banda em va cridar l'atenció per diverses d'aquestes característiques, ja que han sabut fer una primera crida jugant amb una temàtica polèmica, l'erotisme de la seva vocalista i amb una portada que crida l'atenció.

Tot això no serveix absolutament de res, si el que hi ha darrere no té qualitat, no és una proposta musicalment atractiva i no té continuïtat amb els directes de la banda. Així que a falta de presenciar personalment això últim, anem a per la ressenya, ja que tota la resta, aquest disc debut destaca per això!

Mègara, jove banda originària de Madrid i fundada a finals del proper 2014, es posa en marxa i ens ofereix la seva carta de presentació amb aquest "Set", en referència als pecats capitals.

El disc ens ofereix un hard rock potent i molt actual que ratlla el metall pesat en moltes ocasions, contrastant amb la veu melòdica, tot i que la sap esquinçar i portar al seu costat més fosc, de la seva frontwoman Kenzy, la qual a més compta amb una estètica referent a l'hora de pensar en la banda, juntament amb els seus companys, amb un maquillatge característic.

El primer que crida l'atenció, la portada que engloba en una sola imatge ja pràcticament tots els pecats dels que va a tractar l'àlbum, molt aconseguida.

Sense més arrenques amb "Atajo al cielo". Guitarra d'agressiva distorsió, baix protagonista i canvis d'intensitat contrastant duresa amb melodia i força amb sensibilitat.

Després de la interessantíssima carta de presentació encara que no va ser escollida com videodlip ni single, arriba el segon tema "En Llamas", també guitarrer i amb una tornada francament que no se'n va del cap i torna sense saber bé, bé d'on, doncs m'he trobat tararejant-la en diverses ocasions!

Pel que fa a qualitat tant compositiva com de so, la banda sembla molt més experimentada ja que com àlbum debut, mostra senzillament un potència sense cota ni límits.

"Vivo de Rodillas" va ser publicada en format de single-videoclip i ens resumeix tant la temàtica del disc, com mostra la ferocitat dels madrilenys, encara que potser el tema és el més rocker proper fins i tot a deixis més punks, i torna a mostrar-nos aquesta imatge que ens crida l'atenció jugant entre la provocació, l'erotisme i és que clar, bàsicament parlem de pecats, no anàvem a trobar un jardí de roses!

Destaca també "Fiel a Nada", en format de heavy clàssic dut a sons actuals i sobretot amb la melodia en la veu de Kenzy. Les tonalitats menors predominen i sons industrials li ofereixen un toc modern dels que últimament em criden tant l'atenció!

Potent i molt metàl·lica és "Héroes", on torna a destacar una tornada molt melòdic i amb un desdoblament de veu, certament molt aconseguit. El baix de Pablo no s'encarrega de dotar de greus a la feina sense més, sinó que ofereix un protagonisme que arrodoneix el tema i és una tònica en el disc, com pot observar-se clarament en "Equilibrio" sense haver d'esforçar gens ni mica l'oïda .

"Sín Tí" juga el paper de balada potent, emotiva i amb aquest sentiment que requereix tota balada que es preï en el gènere. Lenta, sí, amb sentiment, sí, però amb força i mostrant un altre registre de la banda més que interessant.

Amb "Seis" es va presentar aquest treball i el vídeo pots veure-ho sobre aquestes línies. Riff guitarrer a les mans de Rober qui també fa les veus masculines i una excel·lent carta per degustar la banda a falta de més: fàcil d'escoltar, amb tornada interessant i molt guitarrer.

Anem arribant al final amb "Baños de Sangre" seguint la tònica de la banda i demostrant que tot i ser un grup jove i amb no molts anys sobre com conjunt, si que han sabut oferir un so reconeixible i presentar-se ja amb un estil propi, la qual cosa és meritori.

I ara si, el tancament el configura "Alas", versió en castellà del tema Wings de Birdy, artista anglesa molt jove que està destacant en UK.

En definitiva, un debut brillant que obre les portes a aquesta banda que està actualment girant i presentant-se amb un èxit bastant interessant, aconseguint papers brillants en alguns festivals i és que potencial no li falta!

Víc Salda
13/09/2016

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons GibernauInici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.