SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise

Suscríbete aquí!


Avalanch + Nurcry + Secta The New Valdemoro (Valdemoro (Madrid))

Hexed + Unchosen Ones Urban Rock Concept (Gasteiz (Vitoria))

Cobra Spell Rockville (Madrid)

We Rock (Dio Tribute) + Crimson Colt Bóveda (Barcelona)

Avalanch + Nurcry + Redención Zero Garaje Beat Club (Murcia)

Kiss the night with Jordy Stanley + Blue Madness Sixx Rock (Madrid)

Leo Jiménez Razzmatazz 2 (Barcelona)

Kabrönes El Escénico de Illescas (Toledo)

Kabrönes + Dragonfly + Jaleo Auditorio Julio Iglesias (Benidorm)

Heavy Pettin Silikona (Madrid)

Alestorm + Saurom + Stratovarius + Rata Blanca + Wind Rose + Tyr + Equilibrium + El Reno Renardo + Kalmah + Ars Amandi + Eihwar + Linkoln Park + Oceans Ate Alaska + Brian Downey + Evil Invaders Zona polideportiva (Villena)

Aborted - Retrogore (2016)

Aborted - Retrogore
Aborted logo
Bélgica

Retrogore

Death Metal
Century Media
2016


Temes

1. Dellamorte Dellamore 00:51
2. Retrogore 04:17
3. Cadaverous Banquet 04:12
4. Whoremageddon 03:29
5. Termination Redux 03:27
6. Bit by Bit 04:03
7. Divine Impediment 04:18
8. Coven of Ignorance 03:42
9. The Mephitic Conundrum 03:18
10. Forged for Decrepitude 02:41
11. From Beyond (The Grave) 04:22
12. In Avernus 04:36

Formació

Veu: Sven de Caluwé
Guitarra: Mendel bij de Leij
Guitarra: Ian Jekelis
Baix: JB van der Wal
Bateria: Ken Bedene

Crítica

A la vella gramola sona un vinil massa usat. La seva música preferida, calmada, la idònia per al somni en el qual està sumit. Però alguna cosa està començant a canviar; la repetitiva i embriagadora tonada de sobte li està donant calfreds. Noves notes i sorolls l'enterboleixen maliciosament mentre la tranquil·litat s'esvaeix del profund son, cada vegada més amarg i semblant a l'efecte de l'anestèsia que li han subministrat a vegades. Lentament pren consciència que el seu dolç somni està acabant. La seva respiració reneix en observar que està en un llardós quiròfan clandestí sense ser-ne conscient. Emmanillat en una llitera, intueix una figura que s'acosta amb vestits de cirurgià poc ortodoxos, i no sembla tenir intencions de raonar el motiu de la seva hostalatge forçat. El trasbalsat artista s'abalança inexorablement de la mateixa manera que el pànic plana sobre ell. Sense deixar anar paraula, orgullosament, li mostrarà a través del seu mirall seva nova forma d'entendre l'art: Retrogore !!!

Aquesta història podria servir per escenificar el que se m'ha representar mentre escoltava la intro que obre el disc i observava la portada ... Anades d'olla a part, dir-vos que els belgues Aborted, un cop més a través de Century Mitjana, tornen dels freds soterranis d'operacions amb un altre impressionant treball al més pur estil brutal death metal anomenat Retrogore.

Després de l'original Dellamorte Dellamore a manera d'introducció, i ja entrant en matèria, he de dir que estem davant d'un completíssim disc. El so és absolutament impecable i ha estat explotat fins als seus límits per aconseguir un resultat excel·lent. Les composicions estan molt treballades, tant per la gran varietat de riffs que van acoblant tema després tema, com pels arranjaments dels mateixos, que la veritat és que són dignes de menció ja que, al meu entendre, donen una plusvàlua pel que fa a professionalitat a la banda. Els blast beats acompanyant unes cordes més que encabronadas, els passatges ultra lents i foscos gairebé slammers i de vegades encara que semble black, barrejats amb els amplis registres vocals de Sven de Caluwe, els mig temps alguns d'un pal més melòdic, amb solos de guitarra ajustats com guant de làtex a mà de cirurgià, i tot això arrodonit amb preludis i interludis perfectament buscats i integrats a les peces, és el que es reparteix en el nou engendro parit per aquesta consagrada banda.

Crec destacar alguns talls seria potser desmerèixer els restants i, a més de ser una decisió impossible per a mi, no seria just per valorar aquest Lp, ja que res està per sobre de res en Retrogore! Sense cap dubte, el nou de Aborted és indispensable si ets amant del que extrem, elaborat però amb molta dinàmica i, per descomptat i com en els seus inicis, temàtica principalment Gore! I si creus que no et va aquest rotllo tan extrem, prova a donar-li una oportunitat; potser Aborted canviï tu opinió.

MetaLeech
14/09/2016

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons Gibernau




Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /web/htdocs/www.satanarise.com/home/sources/ob_page.php on line 1198
Inici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.