SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise

Suscríbete aquí!


Avalanch + Nurcry + Secta The New Valdemoro (Valdemoro (Madrid))

Hexed + Unchosen Ones Urban Rock Concept (Gasteiz (Vitoria))

Cobra Spell Rockville (Madrid)

We Rock (Dio Tribute) + Crimson Colt Bóveda (Barcelona)

Avalanch + Nurcry + Redención Zero Garaje Beat Club (Murcia)

Kiss the night with Jordy Stanley + Blue Madness Sixx Rock (Madrid)

Leo Jiménez Razzmatazz 2 (Barcelona)

Kabrönes El Escénico de Illescas (Toledo)

Kabrönes + Dragonfly + Jaleo Auditorio Julio Iglesias (Benidorm)

Heavy Pettin Silikona (Madrid)

Alestorm + Saurom + Stratovarius + Rata Blanca + Wind Rose + Tyr + Equilibrium + El Reno Renardo + Kalmah + Ars Amandi + Eihwar + Linkoln Park + Oceans Ate Alaska + Brian Downey + Evil Invaders Zona polideportiva (Villena)

Theocracy - Ghost Ship (2016)

Theocracy - Ghost Ship
Theocracy logo
E.E.U.U.

Ghost Ship

Power / Heavy Metal
Ulterium Records
2016


Temes

1. Paper Tiger
2. Ghost Ship
3. The Wonder of It All
4. Wishing Well
5. Around the World and Back
6. Stir the Embers
7. A Call to Arms
8. Currency in a Bankrupt World
9. Castaway
10. Easter

Formació

Veuz i teclats: Matt Smith
Bateria: Shawn Benson
Guitarra: Val Allen Wood
Guitarra i cors: Jon Hinds
Baix: Jared Oldham

Crítica

Acabo de rebre la promoció digital per cortesia de Ulterium Records d'aquesta banda americana practicant d'un excel·lent power amb elements progressius.

El seu primer llarga durada "Theocracy" mai vaig arribar a tastar-lo, però sí que vaig gaudir i molt de la seva segon opus "Mirror of Souls" i del seu últim treball fins a la data ple de grans temes com va ser "As The World Bleeds".
Un gran rodó que recomano sens dubte, pel que tenia moltes ganes d'escoltar el nou d'aquesta gent.

El disc es compon de deu temes i la cridanera portada és obra del molt requerit Felipe Machado Franco (Blind Guardian, Elvenking, Dark Moor) però com l'important és la música, comentaré tema per tema el que dóna de si aquest "Ghost Ship ".

Obren foc amb "Paper Tiger" on unes bones melodies de guitarra donen pas a un tema marcadament rítmic amb un contagiós i optimista tornada on destaquen uns bons cors; assenyalar també el seu sol i sobretot les harmonies que l'acompanyen; la cosa comença bé.

Continuem la nostra escolta amb el tema títol "Ghost Ship" inici pesat i una mica més progressiu que l'anterior, on destaca amb força el seu guanyador tornada amb diverses capes de cors molt melòdics entrellaçats i un sol concís però amb mordent.

Arribem al tercer tema "The Wonder of It All" canyer, amb unes guitarres abrasadoras i molt rítmiques, donen la base a unes harmonies a doble guitarra que adornen estupendament la peça en alguns moments. Tornem a trobar-nos amb una tornada híper melòdic amb uns cors molt cuidats donant el punt de contrast amb la tempesta metàl·lica desfermada a la base rítmica, amb riffs molt marcats i una preciosa melodia de guitarra en la seva part instrumental, ¡gran cançó!

La següent a caure es diu "Wishing Well", més orquestral, on els teclats guanyen força protagonisme en el seu inici i la seva acurada part central em recorda als últims CDs d'Avantasia. La base rítmica és per moments més roquera i en altres molt més heavy per a una cançó amb abundants canvis de ritme.

Entrem ja a l'equador del llarga durada amb "Around The World and Back", tremendament enganxosa i molt melòdica, amb aires de hard Rock i on puc gaudir amb el sol de guitarra amb més feeling del que escoltat, sens dubte un gran tema.

"Stir The Embers" és la següent en el track list on els ritmes entretallats de guitarra s'apoderen de la composició donant com a resultat el tema més roquer i al meu entendre el més fluix per ara, on només es salva la seva acceptable tornada. Curiós, passem de la millor a la més fluixa, esperem que sigui una excepció.

"A Call To Arms" comença amb una melodia a doble guitarra espectacular on la canya s'uneix amb un pre-tornada més relaxat i on en la seva part central francament enganxosa em tornen a recordar als últims Avantasia pel bon ús dels cors, sens dubte un altre dels temes destacats d'aquest CD.

Entrem ja en els seus tres últims talls "Currency In A Bankrupt World" pren títol per a una cançó! El seu bonic i suau inici sobretot per les melòdiques guitarres rítmiques ens condueix a una altra part central que sense destacar tampoc desentona, i dóna color una altra bona peça de metall melòdic.

Pel que fa a "Castaway" tornem a la fúria i rapidesa del power europeu i on podem gaudir d'un dels millors tornades del disc, possiblement juntament amb "Ghost Ship" on més em recorden al seu fenomenal tercer àlbum, preciosa aquesta part instrumental anterior a la tornada.

I per tancar i com és tradició en ells tenim "Easter" que dura "només" deu minuts i on podem trobar totes les constants de la seva forma de veure la música, parts ràpides es fonen amb moments més tranquils i amb unes rítmiques aclaparadores, donant força a una altra peça on podem escoltar una altra part central on destaquen les cures cors donant forma a la peça més hímnica en la mesura del escoltat i posant fi a un bon CD que no excepcional com si ho va ser "As The World Bleeds".

Com a últimes paraules diré que sense ser ni molt menys un mal disc, de fet té temes molt bons, no pot comparar-se a un referent anterior ja esmentat al qual no pot arribar quedant-se diversos esglaons per sota, així i recomanat.

Bruno Molina
22/09/2016

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons Gibernau




Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /web/htdocs/www.satanarise.com/home/sources/ob_page.php on line 1198
Inici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.