SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise
Canal de Youtube de Satan Arise Satan Arise Twitter Satan Arise Facebook

Legion + Injector + Guadaña Porta Caeli (Valladolid)

Serious Black Utopía (Zaragoza)

Guadaña + Indrid Silikona (Madrid)

Legion Zorrotzako Gaztetxea (Bilbao)

Skull Fist + Screamer Soho (Burgos)

Darksun - Crónicas de Araván (2016)

Darksun - Crónicas de Araván
Darksun logo
España

Crónicas de Araván

Power / Heavy Metal
Autoproducido
2016


Temes

01. Cuando Salga El Sol
02. La Morada De Celler
03. A Las Puertas Del Edén
04. El Lago y el Dragón
05. Cielo Gris
06. El Legado
07. La Traición
08. Veo La Luz
09. Dentro De Ti
10. Corazón De Dragón
11. Gloria y Poder
12. El Lado Oscuro
13. Prisioneros Del Destino
14. Como el Viento

Formació

Guitarra i Veu: Dani G.
Guitarra: Tino Hevia
Guitarra: David Figueiras
Baix: Dani Cabal
Bateria: Miguel Pérez Martín

Crítica

Any 2002. Astúries, una jove banda anomenat Northwind publica el seu nou treball anomenat "Crónicas de Aravan - El retorno del Rey", digníssima continuació del seu aclamat debut "Vientos del Norte". Ha plogut però l'experiència és un grau i recordo perfectament la sortida de tots dos discos així com la tristesa que va produir la seva dissolució, partint la banda en els actuals Vendaval d'una banda i Darksun de l'altra, bandes que hem gaudit fins ara.

La sorpresa és quan 14 anys després, Darksun decideix regravar i publicar aquest Crónicas de Aravan, amb la formació actual i un so i tècniques més actuals aprofitant també per incloure alguns temes dels primers treballs del grup.

Certament, Darksun sempre s'han caracteritzat per tenir un so molt modern, sobretot pel que fa a les guitarres es refereix, molt fidel i separat del que van ser els seus orígens com Northwind. La veritat és que més aviat es podria dir que és un treball recopilatori celebrant potser una efemèride de la banda, ja que només hi ha 5 temes d'aquests orígens esmentats sota un altre nom. Així que vist com un recopilatori i un tribut a aquests orígens, és una publicació més que interessant. Però sinó, és potser prescindible ja que no hi ha gran variació en el so original ni en la qualitat oferta, no per dolenta, al contrari, sinó perquè els originals ja eren d'alta qualitat.

Comencem a veure de què es tracta: "Cuando Salga El Sol", tema que obria l'original. La veu de Dani González, membre original de Northwind encara que en aquesta formació únicament era guitarra, li dóna el segell clau sant i senya d'Darksun. La veritat és que a gustos colors, però em sembla mentida que Dani no fos el vocalista de la banda, amb el segell que té la seva veu tan característica i part vital en l'èxit posterior de Darksun al costat de la bona tasca a les guitarres de Tino Hevia.
Aquesta primera part del treball, com a curiositat, la veritat és que em crida molt l'atenció i personalment crec que milloren l'original com succeeix amb "La Morada del Celler", segon tall, sisè en el treball original.

"A Las Puertas Del Edén" era la novena pista del "Retorno del Rey" i manté la seva essència de manera fidel, però realment la nova formació ofereix nous recursos, com en les orquestracions, mateix resultat que a "El Lago y el Dragón", i aquesta vegada sense la col·laboració de Víctor García.

"Cielo Gris" és l'últim reducte que queda d'aquest any 2002, en el qual la banda mostra la seva essència original abans del desdoblament. Unes guitarres poderoses són les encarregades de demostrar la força i la canya i una bateria, obra de Miguel Pérez ofereixen qualitat extra a l'obra al costat del baix de Dani Cabal.

Arribats a aquest punt s'inicia un repàs a la seva feina anomenat "El Legado" de l'any 2004 amb els temes "El Legado", amb unes guitarres més potents que en l'original però mateixa veu. "La Traición", tema també fosc, marca de la casa de Darksun i que m'ha fet que sigui una de les meves bandes favorites a nivell nacional, amb unes veus, potser més sòlides ...
Un altre tema repàs a aquest llançament és "Veo la Luz" amb sobretot unes guitarres noves amb molt més cos i de distorsió potent o "Dentro de tí", "Corazón de Dragón" o "Gloria y poder" on sí mereixen menció a noves línies vocals més agudes i més atractives.

Repassem també "El Lado Oscuro" amb temes com l'homònim, dels meus favorits dins de la discografia de la banda o "Prisioneros del Destino", d'allò més heavy que han llançat en la seva carrera.

També m'agrada pensar en la idea refrescar una setlist de cara als directes més que atractiu i que pot enganxar a nous seguidors al grup i descobrir-los un horitzó de metall nacional d'alta qualitat.

El tancament del treball pertanyent al seu àlbum "El Legado" i reeditat dins el El Costat Fosc és "Como el Viento", potser un dels temes estrelles de la banda que en viu pot tornar a colpejar amb força.

A manera de resum, un intent vàlid de reflotar els orígens de la banda, amb potser la idea d'iniciar una gira atractiva tant per als nous fans, com per als que la banda ha anat amuntegant al llarg del temps de forma tan merescuda i molt important, la versió anglesa amb la intenció d'obrir fronteres a un treball d'una qualitat suficient com per poder triomfar més enllà de les nostres fronteres.

Víc Salda
13/12/2016

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons GibernauInici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.