SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise

Bridge to Nowhere + Serapis Project Rock Palace (Madrid)

Easy Rider Transylvania (Vigo)

Sirenia - Dim Days Of Dolor (2016)

Sirenia - Dim Days Of Dolor
Sirenia logo
Noruega

Dim Days Of Dolor

Symphonic / Progressive / Power Metal
Napalm Records
2016


Temes

1. Goddess of the Sea
2. Dim Days of Dolor
3. The 12th Hour
4. Treasure n' Treason
5. Cloud Nine
6. Veil of Winter
7. Ashes to Ashes
8. Elusive Sun
9. Playing with Fire
10. Fifth Column
11. Aeon's Embrace

Formació

Veus, guitarres, baix, bateria, teclats i programació: Morten Veland
Veus: Emmanuelle Zoldan

Invitats:
Veus netes Joakim Næss

Crítica

Acabo de rebre el nou disc de Mr. Morten Veland ja sense la nostra Ailyn a les seves files, aquest home deu tenir el costum de canviar la vocalista cada dos o tres cd el que és una pena, m'agradava bastant la veu de Ailyn. Entrant a cobrir el lloc de vocalista la ja coneguda Emmanuelle Zoldan atès que ja va estar com a corista en tots els seus treballs, del que no dubto és de la qualitat que segur atresora el plàstic i que com sempre començament a descriure minuciosament en les següents línies.

Després d'una preciosa i tètrica portada obra del gran Gyula Havancsak (Greu Digger, Dark Moor, Elvenking, Wisdom) conformen el track list onze temes més un bonus track que comencen a sonar en el meu reproductor en aquest mateix instant.

L'obra comença amb "Goddes Of The Sea" on ja podem gaudir de la seva metall gòtic / simfònic amb profusió de cors, i on l'orquestra aconsegueix dotar d'un halo de grandesa i bellesa a un tall enganxós i amb un gran tornada, preciosa la part instrumental amb la coral a plena potència i on també és de destacar les afilades i contundents guitarres rítmiques, la veu d'Emmanuelle sent correcta, no em sembla ni de bon tros millor que la de Ailyn, veurem si aconsegueix destacar en la resta de temes.

Entrem en el tema títol i primer videoclip del llarga durada "Dim Days Of Dolor" una bonica i enganxosa peça de metall gòtic on destaca la seva addictiu tornada, molt encertada l'elecció com single, atès que és realment comercial en el bon sentit de la paraula , i on podem trobar un duet amb Joakim Naeser que arrodoneix una altra excel·lent composició.

"The 12 Hour" explota a les orelles amb una combinació de la coral amb una base heavymetalera realment potent, i on podem escoltar les primeres veus guturals de Morten, m'agrada bastant més Emmanuelle en la seva faceta de cantant lírica liderant el cor, tremends els canvis de ritme, alternant entre parts ràpides i canyeres amb parts on les guitarres acústiques donen forma a les parts més pausades, sense oblidar l'excel·lent ús de la coral, boníssima.

Segueixo l'escolta amb "Treasure N'Treason" que és un tema típic d'aquesta banda, combinant les bases potents i melòdiques on destaquen alguns tocs orquestrals, amb una part central com a mínim captivadora. Si a aquesta combinació unim l'encertada utilització dels cors i una preciosa melodia a piano que acompanya part del tall, tenim una altra composició guanyadora.

"Cloud Nine" torna a començar amb els cors en tot el seu apogeu, que donen lloc a un mig temps on ens trobem amb un altre bonic tornada i on la veu d'Emmanuelle cada vegada m'agrada més, espectacular el treball de la coral en la seva part final.

La Sexta a caure titulada "Veil Of Winter" comença amb unes acústiques que ràpidament es fonen amb les guitarres potents i on la veu de Joakim protagonitza gran part de la durada entrant Emmanuelle sobretot en la part final i en la seva tornada, fantàstic el sol de guitarra.

"Ashes To Ashes" no pot començar de millor manera, metall simfònic a tota pastilla amb unes precioses melodies de guitarra i l'orquestra dotant de solemnitat i bellesa a una peça tremendament rítmica i enganxosa on no pot faltar un altre només amb un feeling tremend, una altra de les meves preferides, sobretot pel seu treball en les guitarres / orquestració.

Segueixo gaudint d'aquest "Dim Days Of Dolor" amb "Elusive Sun" que segueix totes les constants dins de la música d'aquesta gent, melodia, potència, bellesa, s'ajunten per donar-nos una altra cançó on la seva tornada brilla amb força gràcies a la seva malenconia i tristesa, preciós, que puc dir una altra vegada de la grandiosa coral que l'acompanya i un altre només per emmarcar tanquen aquesta excel·lent composició.

"Playing With Fire" segueix les mateixes directrius: dinàmica, amb una base rítmica afilada, on les guitarres són l'ingredient principal, i per descomptat els cors i la tornada estan a un gran nivell com a la resta del disc, segona ocasió en la que s'introdueix la veu gutural encara que cada vegada menys, de Morten.

"Fifth Column" És una altra peça tremendament ambiciosa on la grandiositat i èpica del metall simfònic es fon amb la malenconia i bellesa del metall gòtic, donant com a resultat la definició més propera al que és Sirenia.

Ja per liquidar un altre fenomenal treball de l'amic Morten Veland podem escoltar "Aeon'S Embrace" una bonica balada, on el piano acompanya la veu d'Emmanuelle que en aquesta ocasió té més espai per lluir-se.

De la bonus track poc puc dir, donat que és "Aeon'S Embrace" cantada en francès.

Com sempre aquest home no defrauda, i podem trobar tots els ingredients que fan gran a la seva música en aquest preciosista i enèrgic "DIM DAYS OF DOLOR" si t'agrada el metall tremendament bell, grandiloqüent, amb profusió de cors i detalls orquestrals, on sobresurten els violins i el piano, dins d'unes cançons que en aquest cas freguen totes l'excel·lent, felicitats aquest serà un dels teus grups favorits, com és el meu cas.

Bruno Molina
04/01/2017

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons Gibernau
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /web/htdocs/www.satanarise.com/home/sources/ob_page.php on line 1182
Inici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.