SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise
Canal de Youtube de Satan Arise Satan Arise Twitter Satan Arise Facebook

Serious Black Utopía (Zaragoza)

Guadaña + Indrid Silikona (Madrid)

Legion Zorrotzako Gaztetxea (Bilbao)

Legion + Endgame Zorrozako Gaztetxea (Bilbao)

Skull Fist + Screamer Soho (Burgos)

Eternal Idol - The Unrevealed Secret (2016)

Eternal Idol - The Unrevealed Secret
Eternal Idol logo
Italia

The Unrevealed Secret

Power / Heavy Metal
Frontiers Music srl
2016


Temes

1. Evil Tears
2. Another Night Comes
3. Awake In Orion
4. Is The Answer Far from God?
5. Blinded
6. Sad Words Unvailed
7. Desidia
8. Hall Of Sins
9. Feels Like I’m Dying
10. A Song In The Wind
11. Stormy Days
12. Beyond

Formació

Veus: Fabio Lione
Veus: Giorgia Colleluori
Guitarres i teclats: Nick Savio
Bateria: Camillo Colleluori
Baix: Andrea Buratto

Crítica

Quan Fabio Lione va anunciar que deixava Rhapsody of Fire i encara no havia anunciat la seva reunió amb Luca Turilli, feia la sensació que la seva aposta més forta era Eternal Idol. Banda italiana nascuda aquest passat any de les cendres de Hollow Haze, de la mà del guitarra, compositor i productor Nick Savio i el bateria de la banda Camillo Colleluori, amb els qui Fabio ja havia gravat un tema al 2013.

La veritat és que la banda es completa amb una super formació del país de la bota com són el baixista de Secret Sphere, Andrea Buratto i la vocalista i professora de cant Giorgia Colleluori, qui a més, resulta que és filla del bateria. Impressionant i envejable!

El disc va ser gravat entre els mesos de juny i agost del 2016, on a càrrec de la producció va estar Nick Savio i ho va barrejar un altre talent solvent com és Simone Mularoni de DGM.

Amb aquesta carta de presentació i dos videoclips, tot sembla que apunta alt i la veritat és que el resultat és molt fresc i molt enganxós.

Darrerament, a excepció del treball en directe d'Angra, els enregistraments del senyor Fabio Lione, sent un senyor vocalista amb una tècnica a l'abast de molt pocs, a més de tenir un timbre i un registre especial, m'havien avorrit una mica i em feia mandra tornar a escoltar una altra banda més, però sorpresa, les composicions són molt fresques i el contrastos amb l'espectacular veu, es nota que és professora i no alumna de cant, de Giorgia donen un resultat molt atractiu.

El disc té una tònica molt semblant. Arrenquem amb "Evil Tears" i la veu de Giorgia al comandament. Guitarra potent, amb la qual cosa el baix d'Andrea cobra encara més protagonisme i els teclats i instrumentacions també a càrrec de Nick, donen pas a l'aparició de Fabio en els cors de la tornada.
Estem parlant d'un doble bombo a camí del power, una melodia molt tararejable i enganxosa, una instrumentació que no arriba a la fanfàrria que va caracteritzar al metall italià de principis de segle / finals de l'anterior i una frescor vocal absoluta, al costat d'unes guitarres que li confereixen potència. Què més es pot demanar?

Els següents dos temes són els que la banda va escollir per presentar-se en societat en format videoclip i per tant ha estat mimats i són molt atractius. Són "Another Night Comes" que pots veure sobre aquestes línies i "Awake in Orion".
La veu s'alterna entre Fabio i Giorgia, alhora que es compenetra de forma exquisida en tornades i algunes frases. Val a dir, que Nick Savio, a més de realitzar un molt bon treball, ha sabut donar amb la tecla adequada.

Qualitat és el que envolta a les composicions i execucions com podem veure en la més ràpida "Is the Answer Far from God?" o en la més fosca i tètrica "Blinded".

El treball d'Andrea Buratto no fa més que arrodonir amb molta força unes composicions que no se centren en aquest pseudo power, sinó que abasten altres etiquetes, això sí, sempre abraçades pel cognom metall.
"Sad Words Unvailed" ens mostra una versatilitat en la veu de Giorgia que es pot anar a l'agut o amb un cos més càlid i greu lliurar melòdicament per octaves inferiors a les de Fabio o per sobre.

No és casualitat que un segell de l'entitat de Frontiers Srl hagi fitxat a la banda per editar aquest treball que conté altres llançaments de la talla de "Desidia" o una altra de les meves favorites: "Hall of Sins", que conté uns teclats inspirats clarament en l'obra de JS Bach, inspiració clàssica que tant èxit va brindar a l'escena italiana a nivell internacional.
Cal remarcar de nou la qualitat vocal existent i que demostra que la jove vocalista té guanyat de sobres un lloc dins el reconeixement en l'escena italiana actual.

També gaudim de composicions de caràcter una mica més progressiu, no en va el senyor Marulani camina també involucrat com "Feels Like I'ma Dying", que ens aproxima a l'última part del recorregut d'aquest excel·lent treball debut.

Tema lent i sentit com és "A Song in the Wind", amb tocs de potència i intensitat que l'allunyen una mica del que consideraríem balada pura.

I ara sí, ens aproximem al final amb "Stormy Days", amb una electrònica molt més moderna i un tempo baix i el tancament del disc del que s'encarrega "Beyond", en un altre tall d'aire més progressiu.

En definitiva ens trobem davant una alenada d'aire fresc en el panorama italià i del qual esperem que sentim parlar molt d'ells, més amb la imminent gira que s'acosta al nostre país d'aquesta interessantíssima banda musical an ivell tant compositiu com d'execució!

Víc Salda
07/02/2017

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons Gibernau



Inici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.