SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise

Suscríbete aquí!


Cobra Spell Rockville (Madrid)

Necrophobic + Sacramentum + Vidres a la Sang + Ouija + Barbarian Swords + Darkened Nocturn Slaughtercult + Ante-Inferno + Empty + Estertor Fortalesa (Hostalric)

We Rock (Dio Tribute) + Crimson Colt Bóveda (Barcelona)

Avalanch + Nurcry + Redención Zero Garaje Beat Club (Murcia)

Kiss the night with Jordy Stanley + Blue Madness Sixx Rock (Madrid)

Leo Jiménez Razzmatazz 2 (Barcelona)

Kabrönes El Escénico de Illescas (Toledo)

Kabrönes + Dragonfly + Jaleo Auditorio Julio Iglesias (Benidorm)

Prehistoric War Cult + Bloodsoaked Necrovoid + Opositor + Trollcave Sala Los Trecers (Sant Adrià del Besós)

Heavy Pettin Silikona (Madrid)

Alestorm + Saurom + Stratovarius + Rata Blanca + Wind Rose + Tyr + Equilibrium + El Reno Renardo + Kalmah + Ars Amandi + Eihwar + Linkoln Park + Oceans Ate Alaska + Brian Downey + Evil Invaders Zona polideportiva (Villena)

Hiranya - Breathe In (2016)

Hiranya - Breathe In
Hiranya logo
España

Breathe In

Melodic Metalcore
Autoproducido
2016


Temes

Leaving this hell
False God
Shoeless
Falling Letters
Fire
War
Dishonor
Lost (Bonus Track)

Formació

Guitarra: Johnny W.
Guitarra: Dani
Baix: Jio
Bateria: Carlos Vivas
Veus: Sara

Crítica

"Breathe In", el primer àlbum de la banda, és tota una declaració d'intencions per donar un cop de puny sobre la taula en l'escena actual, aportant frescor amb una proposta diferent.

Així mateix defineix la pròpia banda el seu àlbum debut, definició molt encertada que deixarem clara a la següent review. En primer lloc Com vaig conèixer aquesta banda? Doncs va ser gràcies a una col·laboració amb Txema Fonz (somes Cure). Per què esmentar-? Perquè m'agradaria donar-vos un exemple de "cadena", ja que considero que encara hi ha molta gent que desconeix gran part de l'escena estatal. No obstant això, hi ha bandes que poc a poc van obrint camí i gràcies a elles vas coneixent a altres, i això és el que forma la "cadena", i així cada vegada arribaran a més gent i a ser més conegudes. El tema amb el qual els vaig conèixer va ser Lost, i des d'un primer moment em va enamorar. Qui em conegui ja sap que sóc fan de grups que barregen contundència amb melodia, i Hiranya és un d'aquests grups. Aquesta cançó, per a mi ho té tot (instensidades, pauses, una línia vocal genial ...) i és per això pel que em vaig enganxar a Hiranya, i vaig decidir no perdre'ls la pista.
Als mesos van treure el seu primer EP "Breathe in" ia més vaig tenir la sort de coincidir amb ells a l'escenari i comprovar el gran potencial que tenen en directe amb una posada en escena intensa i amb un so compacte (Si teniu l'oportunitat id a veure'ls!).

Centrant-me en el disc a nivell general, destacaria els riffs de guitarra, m'han semblat molt originals i amb una dinàmica estupenda (consolidats per descomptat per la gran base que aporten baix i bateria) i les veus melòdiques de Sara que deixarien embadalida a la bèstia més bruna, tot en conjunt fan que Hiranya sigui una proposta més que interessant i prometedora.

"Breathe in" comença amb una intro titulada "Leaving this hell" amb aires cinematogràfics que et posarà en tensió, seguidament entra ràpid "False God", això només és un avís del que s'acosta.

"Shoeless" és un plaer per les orelles, les línies vocals d'aquest tema són estupendes. Amb "Falling letters" la meva atenció se centra més en les guitarres, riffs contundents, Tappings i un sol de guitarra fantàstic.

"Fire" és l'aneguet lleig de Breathe en en el sentit que trenca amb la línia general del disc, i em sembla genial, potser per això fa que la seva escolta sigui molt entretinguda i entre molt fàcil. Amb harmonies i ritmes enfocats a tots els públics podem dir que és el tema més comercial del disc.

I acabem l'EP al que brut amb temes com "War" i "Dishonor" on la canya cobra tot el protagonisme, temes molt virtuosos i sens dubte els que més gaudiràs en els seus directes ja que donen peu a molta diversió (mosh pits, wall of death, salts ...).

Aquest genial àlbum tanca amb Lost, tema ja esmentat anteriorment, que s'inclou com un Bonus Track.

Hiranya han començat fort, han vingut per quedar-se i així ens ho han demostrat. Estem ansiosos d'escoltar el seu pròxim treball. No els perdeu la pista!

Nota:
Gravat i produït per Carlos Santos (Sadman Studios, Madrid).
Masteritzat per Jens Bogren (Fascination Street Studios, Suècia).

Estefanía Aledo
15/02/2017

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons Gibernau




Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /web/htdocs/www.satanarise.com/home/sources/ob_page.php on line 1198
Inici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.