SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise
Canal de Youtube de Satan Arise Satan Arise Twitter Satan Arise Facebook

Legion + Injector + Guadaña Porta Caeli (Valladolid)

Serious Black Utopía (Zaragoza)

Guadaña + Indrid Silikona (Madrid)

Legion Zorrotzako Gaztetxea (Bilbao)

Skull Fist + Screamer Soho (Burgos)

Debler - Somnia (2017)

Debler - Somnia
Debler logo
España

Somnia

Power / Heavy Metal
Songs of Evil
2017


Temes

186 Fleet street
Nada nos podrá parar
Mar de lágrimas
Sentencia final
Cuando las estrellas dejen de brillar
Se apagó el sol
Rosas de color marfil
Frente al espejo
La procesión de los borrachos
Somnia

Formació

Veus: Ruben Kelsen
Guitarres: Alex García
Baix: Sergio García
Violí: Dani Fuentes
Bateria: Nelson Valenzuela

Crítica

Fa tot just dues setmanes arribava a les meves mans un disc d'allò més esperat per a mi en aquest 2017, "Somnia", segon treball de llarga durada dels madrilenys Debler que, després del gran èxit collit del seu primer àlbum, Noctem Diaboli, sens dubte han complert amb nota les expectatives que tenia.

Per obrir boca tenim "186 Fleet Street", una intro d'allò més completa, que ve de la mà d'Israel Ramos, en la qual ens narra de què tracta aquest àlbum conceptual basat en la història de Swenny Tood amb la veu de Miquel Àngel Jenner, també coneguda per ser la de Samuel L. Jason i les veus líriques de Patricia Tapia.

En segona posició hi trobem un tema d'allò més power, "Nada nos podrá parar", en el qual compta amb la col·laboració de Javi Deu als teclats i Zeta en els cors (tots dos de Mägo d'Oz). Sens dubte, és un bon tema per enganxar i carregar les piles amb els seus rapidíssims riffs a les mans d'Alex (guitarra) i amb uns desdoblaments molt currats que m'agradaria veure com els porta al directe.
La veu de Rubén fa aparició de manera espectacular consagrant ja com una realitat i no només una promesa dins de les grans veus del metall d'aquest país, no en va ha substituït quan ha estat necessari a Zeta a Mägo i ha participat al costat de "els grans "en Legado de una Tragedia.

En el tercer tall està "Mar de Lágrimas" una cançó amb un tram previ a la tornada boníssim que em va cridar moltíssim l'atenció pel seu originilidad musical.

Arriba el moment que soni el primer single d'aquest àlbum, "Sentencia final" que ens van presentar amb un gran videoclip amb magnificència que no em va deixar indiferent. Què dir d'aquest tema? Difícil d'explicar, ja que em sembla d'allò més complet i enganchadizo; que no sóc capaç de treure del cap, ..., que comença amb una macabra melodia que va evolucionant al llarg del tema. Pots veure-ho i escoltar-ho tu mateix sobre aquestes línies.

A continuació, li arriba el torn a la MILLOR cançó que trobo en aquest gran treball que ens han regalat Debler. "Cuando las estrellas dejen de brillar" dóna començament a les mans de Dani i Nelson (violinista i bateria de la banda) per relaxar amb un teclat més suau. Em sembla d'allò més complicat catalogar aquest tema, ¿es tracta d'una balada ?, un mig temps? Atès que té moments de tot, en el qual Nelson li dóna una força increïble amb moments de doble bombo, una tornada molt lent, que ve acompanyada de la gran veu femenina de Ailyn (ex-Sirenia) li donen un toc distintiu immillorable. Sens dubte, podria estar hores escoltant-lo.

Després d'una primera meitat de vertigen arriba "Se apagó el sol", potser el tema que menys m'arriba, però no perquè sigui dolent, sinó perquè la resta són molt bons, que dóna pas a la balada "Rosas de color marfil" el qual arriba en un bon moment per posar el fre a manera de balada, ja que es tracta d'un treball en general, bastant ràpid. En ell, apareix la col·laboració de Javi Díez (Mägo d'Oz) al piano. És un tema molt expressiu per la composició menor que transmet la tristesa del missatge en la música. Grans balades les que ens ofereix Debler!

"Frente al espejo" és el següent tema amb el qual torna la velocitat encapçalada pel violí de Dani, el qual està molt present al llarg de tot el disc amb el seu bon fer. És en aquest punt on arriba el moment de glòria de Sergio, baixista de la banda, en el qual té el seu espai per mostrar les seves habilitats per desencadenar en el sol del seu bessó. Una combinació treballada i molt efectiva.

En penúltima posició tenim "La procesión de los borrachos". És un tema que és una festa en la qual reten homenatge a Mägo d'Oz, ja que trobem diverses col·laboracions d'aquesta: Diego Palau (vents) i Zeta. Impossible no trobar les similituds en el punt folkie del treball. Una il·lusió poder veure la interpretació en viu amb els mags!

Per tancar l'àlbum arriba "Somnia", tema que dóna nom a aquest treball, el qual té una extensa durada (07:34) en el qual ens deixa moments de tota mena: lents, ràpids, vellutats amb la col·laboració femenina de Patricia Tapia i de Ailyn de nou. Transmet molta força amb les veus al so de Somnia en el qual és un tall molt representatiu mostrant una mica de tot el que és capaç d'oferir Debler. A més ens "regalen" un sol de guitarra d'Alberto Rionda, que no és poca cosa!

Com a reflexió final cal destacar la bona feina que han realitzat aquests nois, que té tota la pinta que van a ser catapultats a l'èxit per la qualitat que han collit tant en el Noctem Diabili com en el Somnia, en què sens dubte tenen la fórmula per crear temes que sense grans virtuosidades, enganxen, i que em queda com assignatura pendent veure un directe, del que estic segura que no defraudaran ni a propis, ni a estranys!

Vica Arise
20/04/2017

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons GibernauInici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.