SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise
Canal de Youtube de Satan Arise Satan Arise Twitter Satan Arise Facebook

Serious Black Utopía (Zaragoza)

Guadaña + Indrid Silikona (Madrid)

Legion Zorrotzako Gaztetxea (Bilbao)

Legion + Endgame Zorrozako Gaztetxea (Bilbao)

Skull Fist + Screamer Soho (Burgos)

Avelion - Illusion of Transparency (2017)

Avelion - Illusion of Transparency
Avelion logo
Italia

Illusion of Transparency

Progressive Metal
Revalve Records
2017


Temes

1. Fading Out
2. Echoes and Fragrance
3. Burst Inside
4. Derailed Trails of Life
5. Falling Down
6. Innocence Dies
7. Waste My Time
8. Open Your Eyes
9. Ain't No Dawn
10. Never Wanted
11. Echoes and Fragments (The Algorithm Remix)

Formació

Baix: Danilo Arisi
Bateria: Alessandro Ponzi
Guitarres: Leonardo Freggi
Teclats i programació: Oreste Giacomini
Veus: William Verderi

Crítica

Quan el company i amic Vic Salda em va proposar preparar aquesta ressenya, no tenia cap referència anterior d'aquesta banda italiana composta per: William Verderi (veus), Oreste Giacomini (teclats i programació), Leonardo Freggi (guitarres), Danilo Arisi (baix) i Alessandro Ponzi (bateria) .Per que puc esbrinar, aquesta gent tenia dos EP'S anteriors, sent aquest el seu primer disc.

La veritat és que la portada està molt currada i et deixa amb ganes de descobrir i escoltar els deu talls que amaga al seu interior.

Obren foc amb "Fading Out" un tall amb una gran càrrega d'electrònica a la base rítmica que acompanya unes guitarres amb força per a una peça que es podria emmarcar dins el metall melòdic amb elements progressius. Alguns en dirien metall modern, sobretot per les seves entretallades guitarres i en el qual destaca un enganxós tornada i un excel·lent sol. Cal destacar també la gran veu de la seva cantant William. Bon inici.

La següent a caure titulada "Echoes And Fragrance" segueix el mateix camí d'electrònica / guitarres potents. En alguns moments té unes rítmiques a doble guitarra que em recorden a les bandes de death melòdic, i que ens porten a una composició amb una estructura força més progressiva i canviant, però sense perdre la melodia.

"Burst Inside" és metall modern amb un gran gust per les melodies i on segueix sent de gran importància la seva part electrònica que combina molt bé amb les afilades guitarres rítmiques per arribar a un altre tornada amb ganxo. I on la seva part progressiva es pot escoltar sobretot en la seva sol de guitarra / teclat.

Sona en el meu reproductor "Derailed Trails Of Life" que és un tema molt influenciat pel metall progressiu, summament canviant en la seva estructura i on en alguns moments podem trobar una veu femenina de suport, sens dubte la que menys m'ha agradat del que escoltat . Això sí, té un sol collonut.

"Falling Down" és un tall ràpid i potent amb unes molt bones guitarres que sense renunciar a les seves parts electròniques i programacions ens torna a la seva base al metall melòdic, i on la seva part central plena de sentiment i francament bonica brilla amb força per la inclusió d'una veu femenina en la seva part final. De nou la seva part més progressiva la trobem en la seva sol de guitarra / teclat. Per a mi un altre dels temes més inspirats d'aquest "ILLUSION OF TRANSPARENCY".

"Innocence Dies" comença d'una forma pausada amb unes guitarres acústiques de fons però que immediatament es fusionen amb unes guitarres molt progressives i on l'estructura de la composició segueix dominada pels canvis de ritme. Una altra peça massa enrevessada per al meu gust.

La setena en el tracklist es diu "Waste My Time" en què mana la base rítmica amb aquests ritmes entretallats tan típics del progressiu per part de les seves guitarres i on la barreja del teclat amb les programacions, donen com a resultat una altra peça de metall progressiu bastant modernete. I on de lluny el millor és la seva tornada i la part final de piano.

"Open Your Eyes" segueix en la mateixa tessitura de metall progressiu amb tocs de programació en alguns moments, que es barregen amb els múltiples canvis de ritme típics del gènere, i on de nou el millor és la tornada i l'estupenda veu del seu cantant .

Arribem a la part final del disc compost per dos temes:

"Ain't No Dawn" on la barreja d'electrònica / programacions en el seu inici i amb protagonisme durant tota la peça, es barreja amb les afilades i entretallades guitarres, per portar-nos a un aparent tornada dins d'una altra cançó tremendament progressiva i intricada.

Ja per tancar aquest rodó podem gaudir de "Never Wanted" alguna cosa més directa. Amb una bona combinació del piano amb les agressives guitarres, i on de nou destaca una altra bona part central.

La veritat és que m'és difícil poder jutjar la qualitat d'aquest tipus de llançaments perquè no gaudeixo massa del metall progressiu, i aquest disc entra de ple en aquest camp. Els músics i la producció són excel·lents i alguns dels seus temes més directes m'han agradat. Però en general és un àlbum massa intricat per al meu gust. No obstant això estic segur que els amants del progressiu amb molta presència de les programacions / electrònica en els seus temes el gaudiran tremendament.

Bruno Molina
24/04/2017

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons GibernauInici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.