SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise
Canal de Youtube de Satan Arise Satan Arise Twitter Satan Arise Facebook

Legion + Injector + Guadaña Porta Caeli (Valladolid)

Serious Black Utopía (Zaragoza)

Guadaña + Indrid Silikona (Madrid)

Legion Zorrotzako Gaztetxea (Bilbao)

Skull Fist + Screamer Soho (Burgos)

Live Sin - Follow Me (2017)

Live Sin - Follow Me
Live Sin logo
Suecia

Follow Me

Heavy Metal
Despotz Records
2017


Temes

1. The Fall
2. Hypocrite
3. Let Me Out
4. Black Souls
5. Godless Utopia
6. Endless Roads
7. Killing Ourselves to Live
8. I’m Your Sin
9. Emperor of Chaos
10. Immortal Sin (Fight cover)
11. The Beast Inside

Formació

Baix: Tommie Winther
Bateria: Per Bjelovuk
Guitarres: Patrick Ankermark
Guitarres: Christoffer Bertzell
Veus: Liv Jagrell

Crítica

Després de la trista dissolució de Sister Sense una banda que sens dubte van anar de menys a més, tenia clar que el seu increïble vocalista no podia quedar en l'oblit i ja tenim a les nostres mans el seu primer disc en solitari.

L'àlbum es compon d'onze temes que com és norma en la meva manera d'escriure comento per a tots vosaltres en les següents línies.

La banda obre foc amb "The Fall" una gardela de pur heavy metal que em recorden molt als JUDES més canyers. Cal destacar la potent base rítmica i per suposat la brutal veu de Liv que força les seves cordes vocals al límit. Si a això hi afegim un enganxós tornada i unes excel·lents melodies / harmonies / només de la seva part instrumental, ens dóna com a resultat un impactant inici per a aquest llarga durada.

"Hypocrite" segueix el mateix camí de l'anterior, unes guitarres matadores conformen la base ideal per a la agressiva veu del seu frontwoman plena d'energia i que explota en un concís tornada. Destacar de nou les currades melodies / només amb gran importància del baix en la seva part instrumental.

Pel que fa a "Let Em Out" és la que ha sortit com a primer avançament en forma de videoclip. Al meu entendre aquesta elecció és realment encertada, atès que estem davant d'una composició amb una marcada base rítmica i dotada d'una part central molt addictiva. La part instrumental no es queda enrere amb unes assolides melodies de guitarra conformant un altre gran tema.

Seguim la nostra escolta amb "Black Souls" i aquest inici acústic que de seguida dóna pas de nou a unes guitarres agressives i amb força però sense perdre melodia, i que envolten la veu de la fantàstica Liv. Com m'agraden les harmonies / només a doble guitarra de la seva part instrumental molt típiques del death melòdic que acaben de rematar una altra magnífica composició.

"Godless Utopia" és un tema agressiu i compacte com la resta del disc. Amb una pesada i molt marcada base rítmica, on de nou he de destacar la tornada ple de força, i on com en tots els talls escoltats destaca en gran manera la portentosa veu de Liv. M'està agradant molt l'excel·lent treball realitzat en les guitarres sense menysprear el bé que sona la bateria i el baix.

La sisena en caure titulada "Endless Roads" és realment melòdica i plena de sentiment, amb una tornada que posa els pèls de punta i que sens dubte aconsegueix transmetre múltiples sensacions. Una pena que la part instrumental de tall més rocker no m'acabi d'encaixar. No obstant això només per la tornada ja em sembla una joia.

El primer convidat del disc Schimer (Destruction) presta la seva veu en "Killing Ourselves to Live" curiosa elecció, però encaixa bé amb el que volen transmetre. La part instrumental tant en la concepció de les melodies / harmonies com en la seva part rítmica em torna a recordar a certes bandes de death melòdic, In Flames potser ?, donant com a resultat una peça ràpida i molt melòdica, amb una part central realment inspirada i amb un ganxo terrible. Una altra de les cançons estrella d'aquest molt inspirat "FOLLOW ME".

Sense gairebé adonar-me'n entro a escoltar "I'm Your Sense" rítmica i on les excel·lents harmonies dels seus dobles guitarres ens tornen a portar a un altre aparent tornada que segur serà molt corejat en els seus futurs concerts. Potència en estat pur.

"Emperor Of Caos" no es desvia per res del heavy metal imperant en tota l'obra. Ecos als Accept em vénen al cap en escoltar aquesta peça, sobretot en la seva base rítmica i tornada. Deixant la melodia i només de la seva part instrumental (excel·lents per cert), molt més properes de nou al death melòdic.

La segona i última col·laboració del plàstic la trobem en la veu de Jirky69 (The 69 Eyes) per a una versió dels Fight d'Halford. En aquest cas "Immortal Sense" és la triada. Molt curiosa i ben executada, atès el contrast entre la veu més gòtica de Jirky, i la heavymetalera de Liv que la borda sense problemes.

Ja per tancar amb nota aquest gran disc podem gaudir de "The Beast Inside" on una vegada més Liv dóna mostres de la gran veu que posseeix i els canvis de registre que aconsegueix amb la seva veu. Donant forma a una bonica balada amb tocs orquestrals, que en la part final ens torna la pegada i força del metall en els seus punxants guitarres, i en les precioses melodies / harmonies / només de la seva grandíssima part instrumental. Sens dubte una altra de les meves favorites.

Per descomptat Liv pot estar orgullosa del seu nou treball discogràfic, atès que és un grandíssim disc de heavy metal. Potent, melòdic, amb unes composicions sensacionals i per descomptat estant totalment a l'altura de la qual és al meu entendre una de les millors veus femenines del metall en l'actualitat. Excel·lent.

Bruno Molina
22/05/2017

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons GibernauInici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.