SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise
Canal de Youtube de Satan Arise Satan Arise Twitter Satan Arise Facebook

Legion + Injector + Guadaña Porta Caeli (Valladolid)

Serious Black Utopía (Zaragoza)

Guadaña + Indrid Silikona (Madrid)

Legion Zorrotzako Gaztetxea (Bilbao)

Skull Fist + Screamer Soho (Burgos)

Darkblazers - Mutant Anthems (2017)

Darkblazers - Mutant Anthems
Darkblazers logo
España

Mutant Anthems

Power / Progressive / Heavy Metal
Autoproducido
2017


Temes

1. Overture to Revenge - Intro - 00:28
2. Garou (The Hungry Wolf) 05:47
3. Revolution Has Begun 05:34
4. The Mutant Anthem 05:26
5. Appearance Is Deceiving 05:24
6. Falling Star 05:27
7. Angelcider 06:43
8. Staring at the Sun 05:07
9. The Arcadeborn 04:59
10. Stargazer 04:45
11. Unequal Ways / Symmetric Souls 07:03

Formació

Veu: César Yepes
Guitarra: Ángel Fernández
Teclats: Jonathan Hall
Baix: Juanje
Bateria: Johan Nuñez

Crítica

Després d'un primer avançament en forma d'EP sota el títol de Revolution Has Begun els madrilenys Darkblazers han esperat ni més ni menys que cinc anys a llançar-se a pel seu primer disc Mutant Anthems. Diuen que el bo es fa esperar, però en aquest cas ha fregat gairebé la desesperació.

Molt temps portava esperant que Darkblazers donessin aquest pas després del bon gust de boca que em va deixar el seu debut. En aquests casos sempre em recorre el dubte si la banda va estar a l'altura. Si l'EP només va ser un cop d'inspiració inicial o si pel contrari la banda segueix tenint aquest potencial.

Per aquells que no coneguin a la banda, no és gens fàcil poder plasmar en quatre paraules el so de Darkblazers. És una banda massa complexa com per dir ... power metall i que tots es comencin a imaginar a espases, dracs alats escopint foc i cavalls galopants. Posem un punt de partida que poden ser bandes del rotllo Happy Metal com Perfecte Smile, però sense anar tan a l'extrem del progressiu i en el seu lloc jugar amb el power, una mica de metall modern i uns teclats molt vuit bits. Complicat de veure? Benvinguts al món Darkblazers.

Això escapa de tots els cànons tradicionals, oblidar-vos de clixés, cada tema té alguna cosa diferent que fan d'aquest disc quelcom molt fresc i res previsible. Per moments molt happy, absurd, rar, mogut i per moments fins i tot comercial però sempre espontani i fresc. A més aquí i allà apareixen detalls molt gamers en els arranjaments que et treuen un somriure ximple. Un disc que t'atrapa, almenys a un servidor, des de la primera escolta.

D'aquell primer Ep han rescatat tres petites joies a les que han fet evolucionar després d'aquests anys d'espera i afegit set noves composicions.

Es tractaria d'un disc que si començo a destacar temes, acabo amb tot el tracklist, però ho intentaré.

Garou arrenca el disc com una canonada d'energia, un tall modern amb una percussió aclaparadora i unes melodies molt enganxoses. Rescatat de l'EP, el tall que li donava nombe, Revolution Has Begun, però amb la cara renovada. Tot un gran tema que ja em va agradar en un seu moment i més encara en aquesta nova versió. Tall ple de canvis de ritme i on els teclats marquen tònica amb unes guitarres amb aires rockers sobresortint de la tònica habtual, més veloç.

Tres de tres de moment ... The Mutant Anthem és un dels meus talls preferits del disc porto d'una energia continguda que van alliberant a poc a poc de manera deliberada. Contundència entre tocs progressius i teclats que es vénen a dalt i unes línies vocals precioses. Si parlem de temes enganxosos amb línies vocals amb ganxo no podem deixar passar Angelcider, una altra de les petites joies del disc.

The Arcadeborn gran tema ple de força i energia com tret d'un videojoc d'acció. Canvis de ritme i moments ambientals ens donen una mica de respir en un tema potent i contundent.

I per sobre de tot Stargazer és un tema que em té enganxat d'en gran manera. Medi temps potent que et arrenca els cops de cap i no pots evitar que les cames se't vagin al seu ritme, del millor que ha parit aquesta banda i altres d'aquest país en els últims anys.

El tancament del disc amb Unequal Ways / Symmetric Souls és tot una gardela a la cara, ¡arpa i energia en estat pur!

En definitiva un disc molt complet d'una banda que tot i haver trigar massa a treure el seu primer treball, merescut tenen el que ens fixem en ells i puguin reclamar el seu espai dins d'aquest món de taurons. Gran disc de Darkblazers que haurien d'escoltar tots els amants del bon metall actual i no deixar aquesta feina sense la repercussió que es mereix.

Sergi Arise "Hell"
05/06/2017

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons GibernauInici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.